Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιστολή του το ΚΚΕ της Νότια Εύβοιας, δηλώνει ότι η Νότια Εύβοια ξανακαίγεται και πως τα αποτελέσματα της πυρκαγιάς του περασμένου Σαββάτου, δημιούργησε πλήγμα τόσο στον αγροτικό κόσμο της περιοχής όσο και στους κτηνοτρόφους.
ΚΚΕ
ΚΚΕ

Χιλιάδες στρέμματα δασικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων, χιλιάδες ελαιόδεντρα, εκατοντάδες οικόσιτα και άγρια ζώα, οικήματα στο Πυργί, Αυλωνάρι, Οχτωνιά, Μαντράκι, Περιβόλια, Αχλαδερή, Κάλαμο, Πετριές έγιναν στάχτη.

Η πολιτική των κυβερνήσεων της πλουτοκρατίας αποτελεί τον κύριο υπεύθυνο που οπλίζει το χέρι των γνωστών - αγνώστων εμπρηστών να μετατρέπουν σε κρανίου τόπο τη Νότια ΕΥΒΟΙΑ.

Οι συνέπειες από την πολιτική διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης έγιναν εμφανείς και στη νέα καταστροφή:
Ελλείψεις σε μηχανικά μέσα, μικρός αριθμός ανθρώπινων δυνάμεων, περιορισμένα πυροσβεστικά οχήματα, ξεπερασμένα πυροσβεστικά αεροπλάνα που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες.

Η Κ.Ο. ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ του ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό της περιοχής την πολιτική της Ε.Ε. και των κομμάτων που την υπηρετούν, που κάθε μέρα αποδεικνύεται ως κύριος υπεύθυνος της εγκατάλειψης, του μαρασμού και καταστροφής της περιοχής μας.

Στέλνει μήνυμα αγωνιστικής πρωτοβουλίας για να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα στον τομέα της δασοπροστασίας από την πολιτεία, που μόνο το μέτωπο των κοινωνικών και εργατικών δυνάμεων μπορεί να τα επιβάλλει.
•Τη στελέχωση και επάνδρωση του πυροσβεστικού σώματος και τη  συντήρηση των μέσων πυρόσβεσης εναέριων και επίγειων από το κράτος χωρίς αυτό να θεωρηθεί κόστος αλλά κοινωνική ανάγκη.
Να αναλάβουν τις  ευθύνες τους Περιφέρεια και Δήμος στην έλλειψη μέτρων πρόληψης.
Δεν επαρκεί η κάθε προσπάθεια και αυτοθυσία των πυροσβεστών, όταν η  υποχρηματοδότηση  φτάνει μέχρι και τη κατάργηση της νυχτερινής βάρδιας και έχει σαν συνέπεια αυτή η προσπάθεια αντικειμενικά να αδυνατεί να αντιμετωπίσει άμεσα και έγκαιρα μια πυρκαγιά.

Ο κύριος ένοχος, αυτός που τροφοδοτεί και στηρίζει το καταστροφικό έργο των εμπρηστών, είναι η πολιτική που:
•Εμπορευματοποιεί τη γη.   
•Δε διαμορφώνει το Κτηματολόγιο - Δασολόγιο.
•Αποχαρακτηρίζει δασικές εκτάσεις, νομιμοποιώντας τους καταπατητές με επανειλημμένες νομοθετικές και συνταγματικές αλλαγές.
Όσο οι εμπρηστές - καταπατητές των καμένων δασών δεν τιμωρούνται, όσο τα καμένα δάση δεν αναδασώνονται, όσο τα μέτρα προστασίας, οι υποδομές και οι ελλείψεις σε προσωπικό δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης είναι τεράστιες, τόσο τα δάση θα συνεχίζουν να βρίσκονται στο στόχαστρο και στο έλεος της εμπρηστικής αυτής πολιτικής
Την προστασία των δασών πρέπει να την αναλάβει τώρα ο ίδιος ο λαός, αντιπαλεύοντας την πολιτική που τα καίει, τα καταπατά και τα εμπορεύεται.
Η Κ.Ο. ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ του ΚΚΕ καλεί το λαό να διεκδικήσει:
•Άμεση καταγραφή των καταστροφών σε καρποφόρα δένδρα, ζώα και κτήρια (σπίτια, στάβλους, αποθήκες).
•Άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες.
•Άμεση κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων για προστασία καλλιεργειών και οικισμών, για να μην βρεθούν απροστάτευτα τον Χειμώνα.
•Την κατάργηση όλων των δασοκτόνων νόμων. Την αναδάσωση όλων των καμένων εκτάσεων. Τη λήψη άμεσων μέτρων, για να ενισχυθεί ο τομέας της πρόληψης, της προστασίας και της δασοπυρόσβεσης.
Ζωτική ανάγκη είναι σήμερα η ύπαρξη κεντρικού σχεδιασμού και η ανάπτυξη που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.
Αυτά μπορούν να υπάρξουν μόνο με βαθιές αλλαγές στην οικονομία, σε συνθήκες που ο λαός βρίσκεται στην εξουσία, σε συνθήκες που το κράτος λειτουργεί για τα λαϊκά συμφέροντα και δεν είναι εχθρός τους.
Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

17/1/2019
Πέντε νέα πρόσωπα προστίθενται στην ομάδα του συνδυασμού «Αλλάζουμε» με επικεφαλής την Έλενα Βάκα....
Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

17/1/2019
Ο ενάγων έλαβε με απόφαση του δικαστηρίου ποσό αποζημίωσης 3.000 ευρώ....
Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

16/1/2019
Από την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 θα επαναλειτουργήσει ο χώρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας