Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Κλιμάκιο της Κ.Ο Νότιας Εύβοιας του ΚΚΕ με επικεφαλής το Γιώργο Μαρίνο μέλος του Π.Γ της Κ.Ε, περιόδευσε στις πυρόπληκτες περιοχές του δήμου Κύμης-Αλιβερίου και στη συνέχεια συναντήθηκε με το Δήμαρχο και μέλη του δημοτικού συμβουλίου.
Ο Γιώργος Μαρίνος.
Ο Γιώργος Μαρίνος.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή 24 Αυγούστου και έκαιγε και την Κυριακή 26 Αυγούστου με νέα αναζωπύρωση τη Δευτέρα, έχει προκαλέσει πολύ μεγάλες καταστροφές.

Τα στοιχεία του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου αναφέρουν ότι κάηκε έκταση που ξεπερνάει τα 65 χιλιάδες στρέμματα, σημαντικό μέρος  της συνολικής επιφάνειας που καλύπτει ο δήμος.
Καταστράφηκαν δασικές εκτάσεις, καλλιεργήσιμη γη και βοσκοτόπια, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και εγκαταστάσεις, επαγγελματικοί χώροι, σπίτια, αποθήκες και άλλοι βοηθητικοί χώροι, αγροτικά δίκτυα άρδευσης και ύδρευσης, ενώ επίσης έχουν υποστεί ζημιές η έχουν αχρηστευτεί τεχνικά έργα και γέφυρες.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της περιοχής και τονίζει πως είναι αναγκαίο, χωρίς καθυστέρηση, να ληφθούν τα ακόλουθα μέτρα:

Πρώτο: Να  κηρυχτεί ο δήμος ως πυρόπληκτος, να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση και να διατεθούν με ευθύνη της κυβέρνησης τα αναγκαία μηχανήματα για την αντιμετώπιση των επειγόντων προβλημάτων.
Δεύτερο: Να ολοκληρωθεί τάχιστα η συνολική καταγραφή των ζημιών και να αρχίσει η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων, παίρνοντας υπόψη την αρνητική εμπειρία από τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στην μεγάλη πυρκαγιά του 2007 στην Νότια και Κεντρική Εύβοια.
Τρίτο: Να δοθεί έκτακτη οικονομική στήριξη στους πληγέντες και να καταβληθεί αποζημίωση στο 100% όλων των ζημιών και καταστροφών, επαναλαμβάνουμε όλων των ζημιών και καταστροφών ώστε να μην επαναληφθούν τα προβλήματα της πυρκαγιάς του 2007 που αποζημιώθηκε ένα μόνο μέρος των ζημιών.
Τέταρτο: Να προβλεφθεί η κάλυψη του χαμένου εισοδήματος και να στηριχθούν ιδιαίτερα οι κτηνοτρόφοι παίρνοντας υπόψη ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των βοσκοτόπων έχει καταστραφεί.
Πέμπτο: Να πραγματοποιηθεί άμεση μελέτη και να προχωρήσουν με ευθύνη του κράτους, της κυβέρνησης  και των αρμόδιων υπουργείων τα αντιπλημμυρικά έργα με προτεραιότητα τις περιοχές που σημειώνονται κατολισθήσεις, να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε να αποφευχθούν καταπατήσεις κλπ. 
Η πυρκαγιά κι αυτή τη φορά κατέγραψε με τραγικό τρόπο μεγάλες ελλείψεις στον τομέα της πρόληψης και της πυροπροστασίας, τις ελλείψεις σε προσωπικό και πυροσβεστικά μέσα.

Το ΚΚΕ στέκεται αποφασιστικά στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής.

Ήδη κατέθεσε σχετική ερώτηση στη βουλή και θα παρακολουθήσει από πολύ κοντά την ικανοποίηση των αιτημάτων των κατοίκων της περιοχής, του δήμου και των μαζικών φορέων.
Δημοφιλή σήμερα

Με 230 πιστούς η 2η προσκυνηματική εκδρομή της Π.Ε. Ευβοίας προς τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσσο

Με 230 πιστούς η 2η προσκυνηματική εκδρομή της Π.Ε. Ευβοίας προς τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσσο

23/05/2017
Με 230 πιστούς πραγματοποιήθηκε η δεύτερη προσκυνηματική εκδρομή της Περ...
Τίμησε τη Μάχη της Κρήτης ο Σύλλογος Κρητών Ευβοίας «Ο Ψηλορείτης»

Τίμησε τη Μάχη της Κρήτης ο Σύλλογος Κρητών Ευβοίας «Ο Ψηλορείτης»

22/05/2017
Με μία πολύ όμορφη εκδήλωση στην ταβέρνα Πύργος στο Γυμνό Ευβοίας, τίμησε τη Μάχη της Κρήτης, την Κυριακή 21 Μαΐου, ο ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας