Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σε συνέντευξη του στον δημοσιογράφο Νίκο Μάνεση- στο ραδιόφωνο του ALPHA 98,9- μίλησε για τα νέα μέτρα και την δύσκολη αυτή εβδομάδα.
Σίμος Κεδίκογλου
Σίμος Κεδίκογλου

Προσδιόρισε ότι τα νέα μέτρα θα κλειδώσουν μέσα στις επόμενες ημέρες, περίπου στην αρχή τη επόμενης εβδομάδας.

Υπογράμμισε ότι το τρίτο αυτό επώδυνο πακέτο θα είναι και το τελευταίο γιατί θα συνοδευτεί άμεσα από πολιτικές ανάπτυξης και διαρθρωτικές αλλαγές.

«Δεν θα είναι μόνο η περικοπή των δαπανών, η εξοικονόμηση δαπανών. Να υπενθυμίσουμε στους ακροατές μας ότι αυτά τα 11,5 δις ευρώ είναι το ποσό που πρέπει να εξοικονομηθεί για να αρχίσουμε να ανακτούμε την οικονομική ανεξαρτησία μας. Είναι αυτό που λείπει για να έρθουμε «ίσα βάρκα-ίσα νερά» σε έσοδα και δαπάνες. Διότι δεν πιστεύω ότι κανείς θέλει η χώρα μας, κάθε ώρα που περνά, κάθε μέρα που περνά, να δημιουργεί νέο χρέος. Θέλουμε την ανεξαρτησία μας, θέλουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια.»

Εξήγησε ότι τα μέτρα αυτά δεν περιορίζουν τις οικονομικές δυνατότητες γιατί δεν είναι μόνο μέτρα εξοικονόμησης αλλά συνοδεύονται άμεσα με μέτρα ανάπτυξης.

 «Γι’ αυτό γίνονται άμεσα οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές και αποκρατικοποιήσεις και η δόμηση μίας νέας, μίας σύγχρονης ανταγωνιστικής οικονομίας. Η εντολή, άλλωστε, που έδωσε ο Πρωθυπουργός στους υπουργούς, στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο, ήταν ότι «στις δαπάνες κάναμε τις μέγιστες δυνατές περικοπές, υποβάλετε, ο καθένας στον τομέα ευθύνης του, προτάσεις, ιδέες για την αύξηση των εσόδων του κράτους».

Τέλος, σε ερώτηση που του έγινε για το πώς θα διατεθούν τα χρήματα της επόμενης δόσης, επισήμανε ότι ναι μεν το 23,8% θα πάει στην ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και το 7,7% στην κάλυψη του ταμειακού ελλείμματος του προϋπολογισμού, αλλά ένα μεγάλο μέρος θα διατεθεί για την αποπληρωμή των χρεών του δημοσίου.

Τόνισε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών είναι απαραίτητο στοιχείο για να κινηθεί η οικονομία, γιατί θα οδηγήσει στην ενίσχυση της ρευστότητας, ιδιαίτερα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Έτσι θα μπορέσει να δρομολογηθεί η ανάπτυξη.

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας