Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με νέα ανακοίνωση από τον Γιάννη Λιονάκη, ο οποίος είναι επικεφαλής του Συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο», εκφράζει την στήριξη του στους επαγγελματίες των περιοχών της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και για το κλείσιμο των εφοριών και του ΟΑΕΕ στις συγκεκριμένες περιοχές, που τους δυσκολεύει ακόμη περισσότερο. 
Γιάννης Λιονάκης
Γιάννης Λιονάκης

Ο Συνδυασμός «Νέο Επιμελητήριο» στηρίζει τους επαγγελματίες και εμπόρους της Εύβοιας ιδιαιτέρως των ακριτικών περιοχών οι οποίοι εκτός από τον πόλεμο που δέχονται συστηματικά από την ίδια την πολιτεία έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν και το κλείσιμο μιας σειράς υπηρεσιών (τέσσερις ΔΟΥ, παράρτημα ΟΑΕΕ Αλιβερίου κλπ) οι οποίες θα δυσχεράνουν ακόμα περισσότερο το ήδη δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Τασσόμαστε εναντίον του κλεισίματος των ΔΟΥ Καρύστου, Κύμης, Ιστιαίας και Λίμνης καθώς και κάθε υπηρεσίας που διευκολύνει τους πολίτες της Περιφέρειας και βοηθά την τοπική οικονομία και τις δραστηριότητες των επιχειρηματιών και συνεισφέρει στην αποκέντρωση η οποία  είναι ζητούμενο για κάθε σύγχρονη κοινωνία.

Η απόφαση κατάργησης μιας σειράς παροχής υπηρεσιών στα άκρα του νομού φέρνουν την Εύβοια αρκετές δεκαετίες πίσω  και ταλαιπωρούν ένα μεγάλο αριθμό επαγγελματιών και πολιτών στο όνομα της οικονομικής κρίσης και της αναγκαστικής συγχώνευσης υπηρεσιών οι οποίες εξετάζονται υπό ένα στενό πρίσμα ψυχρών υπολογισμών και όχι βάσει των αναγκών των πολιτών.

Εκτιμούμε ότι είναι δυνατή η εξοικονόμηση πόρων χωρίς τη διάλυση του κράτους και των υπηρεσιών του.

Δυστυχώς αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις ακολουθούν πάντα τον εύκολο δρόμο είτε για την εξεύρεση πόρων με θύματα τους χαμηλόμισθους είτε για την συγχώνευση υπηρεσιών με θύμα την ελληνική περιφέρεια.

Παρουσία του Δημάρχου Αλιβερίου Κύμης Δημήτρη Θωμά, του αντιδημάρχου Αλιβερίου Νίκου Κιούση, του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Αλιβερίου Γιάννη Σιαγιάννη, του Δημάρχου Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας Ανέστη Ψαρού, του αντιδημάρχου Θανάση Λεοντή, της Αντιδημάρχου Καρύστου Μαρίας Κιούκη του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δήμου Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλου, προέδρων εμπορικών συλλόγων από όλο το νομό, εκπροσώπων λογιστών φοροτεχνικών και εκπροσώπων φορέων συμφωνήθηκε ομόφωνα να ζητηθεί η διατήρηση των υπό κατάργηση υπηρεσιών.

Ως συνδυασμός στην τοποθέτησή μας υπογραμμίσαμε τις δυσκολίες μετακίνησης των πολιτών από το γεωμορφολογικό ανάγλυφο της Εύβοιας που πρέπει να τεθούν υπόψη απέναντι στους αριθμητικούς μικρουπολογισμούς αυτών που σχεδιάζουν κεντρικά ερήμην των τοπικών κοινωνιών….

Επίσης στηρίζουμε το αίτημα του δημάρχου Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά εξασφάλισης χρηματοδότησης του Δήμου για την αντιμετώπιση των ζημιών από την πρόσφατη μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά.
Με τιμή
Ιωάννης Λιονάκης
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας