Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Μαρκέλλα Παππά
για το eviaportal.gr:
Μαρκέλλα Παππά
Η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων, Ελένη Αϊδίνη, μίλησε στο Eviaportal.gr για την ιδέα καθώς και την υλοποίησή της.
Η Ελένη Αϊδίνη
Η Ελένη Αϊδίνη

Το πρόβλημα για τα κυλικεία σχολείων είναι γνωστό, ειδικά μετά την μείωση των ανωτάτων τιμών πώλησης στην οποία προχώρησε το Υπουργείο ανάπτυξης.

Για κάποια από τα σχολεία της Χαλκίδας όμως η έλλειψη κυλικείων είναι αναπόφευκτη, αφού οι υποδομές δεν είναι οι απαραίτητες αλλά και ο αριθμός των παιδιών είναι πολύ μικρός. Έτσι, κανένας επαγγελματίας δεν τα επιλέγει για να δημιουργήσει τον δικό του χώρο.

Η κα. Αϊδίνη, αποφάσισε να προχωρήσει στην λύση του προβλήματος με τους αυτόματους πωλητές.

«Τα σχολεία που δεν ενδείκνυνται για την δημιουργία κυλικείων, είναι στο σύνολό τους 10 με 13 σε όλο τον Δήμο Χαλκίδας. Δεν έχουν ούτε τις υποδομές ούτε τον απαραίτητο αριθμό μαθητών για να ενδιαφερθούν οι επαγγελματίες.

Σε δύο- τρία από αυτά θα τοποθετηθούν αυτόματοι πωλητές, σε εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος. Τα μηχανήματα, όπως ζήτησε η Αντιδήμαρχος, θα ανανεώνονται σε καθημερινή βάση με φρέσκα σάντουιτς και όχι μόνο.

Όταν το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα λειτουργήσει θετικά θα γίνει ανοιχτός διαγωνισμός για εταιρίες με αυτόματους πωλητές, ώστε να διατεθούν και στα υπόλοιπα σχολεία.

Η δυσκολία σ’ αυτή την περίπτωση είναι οι διευθυντές των εταιριών, οι οποίοι φοβούνται τις φθορές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τα παιδιά στα μηχανήματα

Για το ενδεχόμενο στέγασης ενός κυλικείου, η κα. Αϊδίνη εξήγησε ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κοντέινερ, των οποίων όμως το κόστος είναι υψηλό (10.000 ευρώ), και η απόσβεση θα ήταν πολύ δύσκολη ως αδύνατη.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας