Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο βουλευτής Ευβοίας της ΔΗΜ.ΑΡ. Δημήτρης Αναγνωστάκης απέστειλε προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης&Υποδομών και το ΥΠΕΚΑ επιστολή με σχετικές ερωτήσεις, με θέμα την «Παράκαμψη της πόλης της Χαλκίδας» και γενικότερα του οδικού δικτύου της Εύβοιας.
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Δημήτρης Αναγνωστάκης

Σας παραθέτουμε την επιστολή του κου Αναγνωστάκη, η οποία απεστάλη στους Αρμόδιους Υπουργούς:

Κύριοι Υπουργοί,

γνωρίζετε ίσως ότι ένα από τα πιο μεγάλα προβλήματα της Εύβοιας, είναι οι δυσκολίες κατασκευής του βασικού διαμήκη οδικού άξονα, λόγω της μη ένταξής του, ως Διευρωπαϊκού Δικτύου και επιπλέον της υπαγωγής της περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας  στο στόχο II.

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η Παράκαμψη της πόλης της Χαλκίδας, που εντάχθηκε ως συνδετήριος άξονας της Εύβοιας με την ΠΑΘΕ στο τομεακό πρόγραμμα ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ.

Παρόλο που υπάρχει η δυνατότητα να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ το έργο, καθυστερεί αδικαιολόγητα η δημοπράτησή του.

Είναι προφανές ότι για τους κατοίκους της Εύβοιας το συγκεκριμένο έργο αποτελεί σοβαρή διεκδίκηση τόσο για την ενίσχυση της υποδομής του νησιού, όσο και για την απασχόληση και αντιμετώπιση της τεράστιας ανεργίας.
Η εκτέλεση του παραπάνω έργου θα συμβάλλει αφενός στην προσπάθεια αντιμετώπισης της σημερινής οικονομικής κρίσης και αφετέρου θα δημιουργήσει το αναγκαίο υπόβαθρο για την περαιτέρω αναπτυξιακή προσπάθεια και αντιμετώπιση της ύφεσης.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ κ. κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ

α) Γιατί δεν έχει δοθεί ως σήμερα, εντολή να προετοιμαστεί και να ανατεθεί η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης, που σημαίνει και ολοκλήρωση των συνοδών μελετών του έργου ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ;

β) Πώς σχεδιάζετε να ενεργήσετε ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου αυτού και να επισπευσθεί η επίλυση του βασικού προβλήματος του οδικού δικτύου της Εύβοιας;

γ) Είναι στις άμεσες προτεραιότητες της Κυβέρνησης η αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού και χρονίζοντος προβλήματος της ευβοϊκής κοινωνίας;

Ο ερωτών βουλευτής
Αναγνωστάκης Δημήτρης
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας