Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την Παρασκευή 7/9 ολοκληρώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου υπό την παρουσία του Δημάρχου κου Θωμά, όπου συζητήθηκαν σημανιτκά θέματα του Δήμου αλλά και το πιο καυτό, αυτό της κατάργησης της ΔΟΥ στην περιοχή της Κύμης.
Δημήτρης Θωμάς
Δημήτρης Θωμάς

Το Δημοτικό Συμβούλιο σύσωμο αποφάσισε στην διατήρηση και στην μη κατάργηση της ΔΟΥ Κύμης, σας παραθέτουμε παρακάτω την σχετική ανακοίνωση του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου:

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα 7/9/12, στο Δημαρχείο Κύμης, εργαζόμενοι, επαγγελματίες, φορείς και πολίτες της Κύμης με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κύμης –Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά, για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην επικείμενη κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Κύμης.
Ζητούμε, την εξαίρεση της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας  (Δ.Ο.Υ) Κύμης από την επικείμενη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών περί αναστολής λειτουργίας ορισμένων Δ.Ο.Υ ώστε να ληφθούν υπόψη τα αντικειμενικά κριτήρια και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής μας που επιβάλλουν την ύπαρξη της μιας ισχυρής Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας, αρωγού στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του Δήμου μας.

•Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που ακολουθείται από την κεντρική εξουσία, των καταργήσεων υπηρεσιών, των συγχωνεύσεων ή υποβαθμίσεων αυτών, που ενώ στοχεύει τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών, καταλήγει να καταστρέφει την κοινωνική δομή της επαρχίας και συγκεκριμένα της περιοχής του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου.

Εκμηδενίζει κάθε πιθανότητα ανάπτυξής της, υποδαυλίζει την πορεία του νέου διευρυμένου Δήμου που προήλθε από τον Καλλικράτη, οδηγεί σε μεγάλη ταλαιπωρία χιλιάδες πολίτες και στραγγαλίζει την τοπική οικονομία.

Η περιοχή ευθύνης και εξυπηρέτησης των πολιτών από τη Δ.Ο.Υ. Κύμης είναι ουσιώδης μια και περιλαμβάνει πάρα πολλούς  οικισμούς, εξυπηρετεί 36.300 άτομα, όχι μόνο το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου αλλά και τη Νήσο Σκύρο. Πρόκειται για μια περιοχή εκτεταμένη γεωγραφικά, (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Σκύρου και την 2ωρη ακτοπλοϊκή της σύνδεση), με δύσβατο οδικό δίκτυο και δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο που κάνει δυσχερέστατες τις μεταφορές για την εξυπηρέτηση των κατοίκων. Θα θέλαμε να θέσουμε υπ’ όψιν σας, ότι   πρόκειται και για τουριστικές περιοχές που το καλοκαίρι ο πληθυσμός τους ξεπερνά τις 110.000.

Η Δ.Ο.Υ. Κύμης, όπως και οι υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες, διαδραματίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματική εξυπηρέτηση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας. 

Μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική κρίση που βρισκόμαστε, είναι αδύνατον οι πολίτες του Δήμου μας να αναγκάζονται να μετακινηθούν προς την Χαλκίδα για να εξυπηρετηθούν, με αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνσή τους και την απώλεια εργατοωρών.

Επιπλέον, θα δημιουργηθεί μια τάση συγκέντρωσης του πληθυσμού στην πρωτεύουσα του νομού, πράγμα αντίθετο στο πνεύμα της αποκέντρωσης και της περιφερειακής ανάπτυξης.
Επίσης μας βρίσκει αντίθετους η   φημολογούμενη κατάργηση των: Ειρηνοδικείων που λειτουργούν στη περιφέρεια του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου (Κύμης – Αυλωναρίου- Αλιβερίου), σε ιδιόκτητα κτίρια από εκατό και πλέον χρόνια. Του ΙΚΑ Αλιβερίου και Κύμης, του ΟΑΕΕ Αλιβερίου, της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης και του Νοσοκομείου Κύμης.
Απαιτούμε να παραμείνουν οι Δημόσιες Υπηρεσίες στο Δήμο μας.

Να συνεχίσουν να λειτουργούν όπως γινόταν μέχρι σήμερα προς όφελος των δημοτών μας. Η ανάπτυξη της περιφέρειας, δεν επιτυγχάνεται με το κλείσιμο υπηρεσιών, αλλά με την αποκέντρωση και την ουσιαστική στήριξη των Υπηρεσιών, προκειμένου να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των πολιτών μας και ειδικά  τώρα που η οικονομική κρίση στρέφει τον πληθυσμό σε επιστροφή στην επαρχία.

Εκφράζουμε την ισχυρή βούληση μας για συνέχιση της λειτουργίας της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ)  στην Κύμη, για όλους τους παραπάνω λόγους, καθώς και όλων των δημόσιων υπηρεσιών του Δήμου μας.
Δημοφιλή σήμερα

Τίμησε τη Μάχη της Κρήτης ο Σύλλογος Κρητών Ευβοίας «Ο Ψηλορείτης»

Τίμησε τη Μάχη της Κρήτης ο Σύλλογος Κρητών Ευβοίας «Ο Ψηλορείτης»

22/05/2017
Με μία πολύ όμορφη εκδήλωση στην ταβέρνα Πύργος στο Γυμνό Ευβοίας, τίμησε τη Μάχη της Κρήτης, την Κυριακή 21 Μαΐου, ο ...
Δυναμικό και άκρως χορευτικό το τελευταίο live της Οδού Ονείρων με τη Γλυκερία

Δυναμικό και άκρως χορευτικό το τελευταίο live της Οδού Ονείρων με τη Γλυκερία

20/05/2017
Μία υπέροχη και άκρως χορευτική εμφάνιση πραγματοποίησε την Παρασκευή 19 Μαΐου η μεγάλη ερμηνε...
Με 1-2 νίκησε το Λουτράκι ο ΑΟ Χαλκίς

Με 1-2 νίκησε το Λουτράκι ο ΑΟ Χαλκίς

21/05/2017
Με νίκη ολοκλήρωσε την ονειρεμένη της χρονιά η Χαλκίδα την Κυριακή 21 Μαΐου στο Λουτράκι....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας