Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας, με σχετική ανακοίνωση, επισημαίνει ότι η εταιρεία ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ και συγκεκριμένα το εργοστάσιο της Χαλκίδας, έχει αλλάξει ριζικά τις συνθήκες εργασίας, δεν παράγει τσιμέντο αλλά το φέρνει από άλλο εργοστάσιο και οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται είτε να βγούν σε σύνταξη είτε να δεχθούν σημαντικές μειώσεις στους μισθούς τους.
Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας
Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας

Η Τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ (LAFARGE) η οποία έχει συσσωρεύσει μεγάλα κέρδη κατά την προηγούμενη περίοδο, τα τελευταία χρόνια διέθεσε εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ για να «σπρώξει» εκατοντάδες εργαζόμενους σε πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, απαξιώνοντας την παραγωγή και τη συντήρηση του εργοστασίου Χαλκίδας.

Περιόρισε το χρόνο φόρτωσης τσιμέντου, σταμάτησε ακόμα και την παραγωγή τσιμέντου από το εργοστάσιο της Χαλκίδας και μεταφέρει έτοιμο τσιμέντο από τα άλλα εργοστάσια για επεξεργασία στο εργοστάσιο της Χαλκίδας το οποίο διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις για τη βελτίωση του προϊόντος.
Σήμερα συνεχίζει την επίθεση και τους εκβιασμούς κατά των εργαζομένων του εργοστασίου Τσιμέντων Χαλκίδας, επιδιώκει δραματική μείωση των μισθών και γενικότερη κατάργηση δικαιωμάτων σε εναρμόνιση με τα αντεργατικά πλαίσια των μνημονίων και των αντιλαϊκών επιλογών της συγκυβέρνησης Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και, όπως φαίνεται, αλλάζει χρήση λειτουργίας του εργοστασίου.

Προωθεί την καρκινογόνα καύση, τη χρήση «εναλλακτικών» καυσίμων(το μεθοδεύει εδώ και κάποια χρόνια , σαπουνέλαια, RDF),την ανακύκλωση εργοστασιακών αποβλήτων, τη μετατροπή του λιμανιού σε εμπορικό, κ.λ.π. Στόχος της δεν είναι ούτε η ανάπτυξη, ούτε η δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά η μεγαλύτερη κερδοφορία της Πολυεθνικής με όσο το δυνατό λιγότερο κόστος, οι επιδοτήσεις που θα πάρει από την καύση και τη διαχείριση αποβλήτων, η απαξίωση της εγχώριας παραγωγής τσιμέντου.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη Μ.Π.Ε. που αφορά τον «εκσυγχρονισμό» και την εισαγωγή νέων δραστηριοτήτων στο εργοστάσιο της Χαλκίδας.

Άλλωστε πώς μιλούν για «εκσυγχρονισμό» όταν εκβιάζουν τους εργαζόμενους και τους γυρνούν σε συνθήκες «γαλέρας»;
Είμαστε αντίθετοι στην καρκινογόνα καύση και διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων από ιδιώτες.
Είμαστε αντίθετοι στο ξεπούλημα των λιμανιών προκειμένου να εξυπηρετηθούν μεγάλα, ξένα και ντόπια συμφέροντα. Τα θεωρούμε λαϊκή περιουσία.
Λαϊκή περιουσία θεωρούμε τον ορυκτό πλούτο της χώρας ο οποίος με άλλη, λαϊκή εξουσία, με λαϊκή οικονομία, μπορεί να αξιοποιηθεί για μια ανάπτυξη προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων. Οι εξελίξεις στα Τσιμέντα Χαλκίδας (απαξίωση της ντόπιας παραγωγής και των εργαζομένων, εισαγωγή τσιμέντου, μεγαλύτερη κερδοφορία για τη LAFARGE) επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα και ρεαλιστικότητα της θέσης μας για τσιμεντοβιομηχανία  κάτω από δημόσιο φορέα διαχείρισης, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες για φτηνή και ασφαλή λαϊκή κατοικία, για σύγχρονα έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο λαός.

Τάσος Χρονάς
Γιώργος Γκικόπουλος
Σοφία Ντούρου
Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

17/1/2019
Πέντε νέα πρόσωπα προστίθενται στην ομάδα του συνδυασμού «Αλλάζουμε» με επικεφαλής την Έλενα Βάκα....
Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

17/1/2019
Ο ενάγων έλαβε με απόφαση του δικαστηρίου ποσό αποζημίωσης 3.000 ευρώ....
Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

16/1/2019
Από την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 θα επαναλειτουργήσει ο χώρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας