Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Δριμεία κριτική Συμεών Κεδίκογλου στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με αφορμή τα πειθαρχικά συμβούλια αλλά και στη ΔΗΜΑΡ για τις επιλογές των υπουργών της.
Συμεών Κεδίκογλου
Συμεών Κεδίκογλου

Συζητήθηκε σήμερα το πρωί στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του Συμεών Κεδίκογλου με τον αρμόδιο Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη για την καθυστέρηση στη συγκρότηση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων δημοσίων υπαλλήλων.

Όπως ανέφερε, είναι σημαντική κατάκτηση ότι στη σύνθεση πια την πλειοψηφία έχουν οι δικαστές και όχι οι δημόσιοι υπάλληλοι, κάτι για το οποίο είχε προβεί τότε σε ενέργειες και ο ίδιος, με την ελπίδα ότι θα σταματήσει η απαράδεκτη ατιμωρησία που επικρατούσε στο χώρο.

Δείτε το βίντεο από την ομιλία του βουλευτή:

Δυστυχώς, αν και θα έπρεπε να αρχίσει η εφαρμογή του από τον Ιούνιο, σημειώνεται καθυστέρηση που σαν αποτέλεσμα έχει να ισχύει ο παλιός νόμος και να παρατηρούνται συχνά υποθέσεις στις οποίες υπάλληλοι αθωώνονται ή καταδικάζονται με πολύ μικρές ποινές ακόμα και όταν το παράπτωμά τους είναι σοβαρό.

Χίλιες εννιακόσιες (1900) ήταν τέτοιες υποθέσεις μόνο το 2011 (!) στο γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή, από τον οποίο σημειωτέον έχει αφαιρεθεί πλέον η δυνατότητα να κάνει ενστάσεις. Αποτέλεσμα αυτών είναι, μεταξύ των άλλων, ακόμα και καταδικασμένοι για παιδοφιλία εκπαιδευτικοί να επιστρέφουν στα σχολεία λίγους μήνες μετά την «τιμωρία» τους!

Ο βουλευτής σημείωσε ότι, ενώ την ώρα που συζητούμε μέτρα όπως η εφεδρεία, εκκρεμούν 5000 υποθέσεις επίορκων υπαλλήλων δείχνοντας προς το πολιτικό σύστημα ότι δεν κάνει ούτε τα αυτονόητα που είναι η αποπομπή των ενόχων. Ρώτησε τον υπουργό για ποιο λόγο δεν έχουν συσταθεί ακόμα και πώς πρόκειται να τιμωρήσει τους υπεύθυνους για την καθυστέρηση και την μη εφαρμογή του νόμου.

Στη δευτερολογία του ανέφερε ότι δεν μπορούμε να υπερβούμε τη σημερινή κρίση, αν η δημόσια διοίκηση δεν αλλάξει όχι μόνο λόγω της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας αλλά και γιατί πρέπει να επιτελέσει το ρόλο της σαν το εργαλείο για την ανάπτυξη και την αλλαγή παραγωγικού μοντέλου.

Κάλεσε στο σημείο αυτό τον Υπουργό να επιταχύνει το έργο και τις αλλαγές κάνοντας την κριτική ότι δίνει την εντύπωση να επιθυμεί τη διατήρηση του status quo, μετά μάλιστα και δημοσιεύματα ότι εκτός από τις απολύσεις είναι και αντίθετος στις συγχωνεύσεις οργανισμών.

Εντύπωση που όπως είπε δίνεται και από τους υπόλοιπους υπουργούς που έχουν  τοποθετηθεί στην κυβέρνηση από τη ΔΗΜΑΡ-αναρωτήθηκε μάλιστα «τι είναι πραγματικά προοδευτικό.

Για μένα προοδευτικό είναι να προχωρήσουν οι αλλαγές» και δυστυχώς αυτή τη στιγμή ο μεν κ. Παπαθεοδώρου είναι ο βασικός υπεύθυνος για την άρση των αλλαγών στα πανεπιστήμια, ο κ. Ρουπακιώτης συμπεριφέρεται σαν συνδικαλιστής του νομικού κόσμου, καθώς επαναλαμβάνει είτε ότι δεν μπορεί να ανοίξει άλλο το επάγγελμα των δικηγόρων είτε ότι η μείωση στις απολαβές των δικαστικών είναι αντισυνταγματική κ.λπ.

Άλλωστε θυμίζουμε εδώ ότι συνυπέγραψε την τροπολογία για τις ρυθμίσεις των ΠΑΕ. Ενώ και για την κ. Σκοπούλη ανέφερε ότι, έστω και αν η ίδια δεν είχε πρόθεση, θυμίζοντας τη ιστορία με την ανάθεση στη φαρμακευτική εταιρία, ισχύει αυτό που λέμε ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί μονάχα να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια.
Δημοφιλή σήμερα

Εκπαιδευτικές Δράσεις για την Ελληνική μουσική παράδοση στη Χαλκίδα

Εκπαιδευτικές Δράσεις για την Ελληνική μουσική παράδοση στη Χαλκίδα

18/04/2018
Οι εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος πραγματοποιούνται με τη χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια...
Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Βατώντα

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Βατώντα

21/04/2018
Την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, εορτή του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός στο Βατώντα...
Το TEDx Chalkida διοργανώνει για 2η χρονιά το «No barrier tour»

Το TEDx Chalkida διοργανώνει για 2η χρονιά το «No barrier tour»

23/04/2018
Για δεύτερη συνεχή χρονιά το TEDx Chalkida διοργανώνει, την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 και ώρα 10:00 στο Κολυμβητήριο της Χαλκίδας...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας