Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η σύμβαση κατασκευής του σημαντικού έργου αντιμετώπισης των καταπτώσεων – κατολισθήσεων στο δρόμο από Στόμιο προς Πλατάνα - Οξύλιθο Εύβοιας, συμβατικού αντικειμένου 1.455.351 €.
Περιφερειάρχης Στ.Ελλάδας, Κλέαρχος Περγαντάς
Περιφερειάρχης Στ.Ελλάδας, Κλέαρχος Περγαντάς

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, τη σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για την κατασκευή του έργου με πλήρη τίτλο «Αντιμετώπιση καταπτώσεων – κατολισθήσεων επί της οδού Στόμιο – διασταύρωση με ΕΟ (Οξύλιθος – Πλατάνα)». Το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας (ΣΑΕΠ 766).

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο για την περιοχή, που αποκαθιστά τον παραλιακό συνδετήριο δρόμο της Κύμης και του λιμανιού της με την υπόλοιπη Εύβοια, παρέχοντας ασφάλεια στην κυκλοφορία και ευχέρεια στην προσπέλαση. Η αντιμετώπιση των καταπτώσεων και των κατολισθήσεων στην περιοχή, αποτέλεσε ένα οξύ θέμα τα τελευταία χρόνια και μπήκε στις πρώτες προτεραιότητες της Περιφέρειας.

Με πρώτο βήμα την εξεύρεση χρηματοδότησης του έργου από τη Συλλογική Απόφαση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος της Περιφέρειας, συντάχθηκαν οι μελέτες και ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση. Πλέον, με την υπογραφή της σύμβασης, δρομολογείται η άμεση υλοποίηση του έργου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κατεπείγουσες ανάγκες και τα σοβαρά προβλήματα στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, που είναι επικίνδυνος και διακόπτεται από καταπτώσεις και κατολισθήσεις.

Με την παρέμβαση θα γίνουν εργασίες σε μήκος περίπου 1 χιλιομέτρου, εστιασμένες σε ειδικές κατασκευές στερέωσης, αποκατάστασης και αντιμετώπισης των κατακρημνίσεων, με τη δημιουργία φράχτη ανάσχεσης σε πασσαλότοιχο στην ανάντι πλευρά του δρόμου.

Προχωρά λοιπόν η υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου, που αποκαθιστά την ασφαλή και ευχερή οδική επικοινωνία της περιοχής της Κύμης, αντιμετωπίζοντας τα χρόνια, μεγάλα και επικίνδυνα προβλήματα του τόπου.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[2]
ΚΩΣΤΑΣ (14/9/2012 11:38:10 μμ)
ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΚΥΜΗ ΕΙΝΑΙ Β.ΕΥΒΟΙΑ ??
EVIAPORTAL.GR (15/9/2012 12:49:00 πμ)
Φίλε Κώστα ευχαριστούμε για την επισήμανση. Πάντως με τις κατολισθήσεις ο συγκεκριμένος δρόμος, μπορεί Β. Εύβοια να μην βρεθεί ποτέ αλλά μια βουτιά στο Αιγαίο δεν αποκλείεται να την κάνει.
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας