Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Για το τελευταίο πακέτο μέτρων, καθώς και για την σχέση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων μίλησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ FM 99,5». Επανέλαβε ότι η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος και η εξασφάλιση ρευστότητας στην αγορά, είναι αυτά που θα επιτευχθούν με το νέο πακέτο.
Σίμος Κεδίκογλου
Σίμος Κεδίκογλου

«Το απολύτως απαραίτητο είναι να πείσουμε την κοινωνία ότι είναι τα τελευταία μέτρα. Είναι αναγκαία για να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη φάση, να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στον πυρήνα της Ευρώπης και να μπούμε το συντομότερο δυνατό σε τροχιά ανάπτυξης» είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι με ορίζοντα την τετραετία αυτής της κυβέρνησης θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις.

Το πρώτο, το επείγον, σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου, ήταν η εξασφάλιση της παραμονής της Ελλάδας στον πυρήνα της Ευρώπης, αφού θεωρεί ότι αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος που τους ψήφισαν οι Έλληνες.

«Εξασφαλίζουμε με έναν συγκεκριμένο σχεδιασμό την αναζωογόνηση της δημιουργίας μιας νέας σύγχρονης ανταγωνιστικής ελληνικής οικονομίας που δεν θα είναι σε ανάγκη κάθε ημέρα να ζητάει καινούργια δανεικά. Γιατί πιστεύω ότι κανένας Έλληνας δεν θέλει η πατρίδα του να βγαίνει κάθε ημέρα για δανεικά.»

Επανέλαβε ότι η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος και  η εξασφάλιση ρευστότητας στην αγορά, είναι αυτά που θα επιτευχθούν με το νέο πακέτο. 

Πιστεύει ότι το πακέτο μέτρων θα οριστικοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, δεν γνωρίζει όμως αν θα ενσωματωθούν στον Προϋπολογισμό.

Αναφορικά στις σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων, ο κ. Κεδίκογλου ξεκαθάρισε ότι ο Πρωθυπουργός και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί έχουν βάλει την εθνική ανάγκη και ευθύνη πάνω από το κομματικό συμφέρον και συμμετέχουν γνήσια σε αυτή τη δύσκολη διαπραγμάτευση.

Τέλος, θα υπάρξει νέα σύσκεψη μεταξύ τους, όπως είπε, για την οποία δεν έχει ακόμα οριστεί ημερομηνία. Επιπλέον, τόνισε ότι δεν πρέπει να αποτελεί είδηση το ότι θα συναντηθούν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, πλέον.

«Το φαινόμενο έχει πολυποίκιλες εκφάνσεις» είπε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή.

«Κατά κύριο λόγο εκμεταλλεύεται κενά της Πολιτείας που πρέπει να καλυφθούν άμεσα. Δεν γίνεται οποιοσδήποτε να πιστεύει ότι μπορεί να υποκαταστήσει την Πολιτεία.»

 

 


 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας