Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Μια ακόμη συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ είχε την Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης, στην προσπάθεια του να προχωρήσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα, ζητήματα πολεοδομικών εκκρεμοτήτων που αφορούν σε περιοχές του Δήμου Χαλκιδέων.
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης.
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης.

Συνοδευόμενος από τα στελέχη του Τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών της Δ/νσης Πολεοδομίας του Δήμου, Γιώργο Μπαμπαλή και Κώστα Κεράτσα, ο δήμαρχος είχε σύσκεψη με τη δ/ντρια της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Υπουργείου, Αμαλία Κουδούνη και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στη σύσκεψη, συζητήθηκαν:

Α. Η ολοκλήρωση της αναθεωρητικής πολεοδομικής μελέτης της Συνοικίας Η΄(Έξω Παναγίτσα). Αυτήν την περίοδο συντάσσεται η εισήγηση –όπως προέκυψε από τη συνεργασία του Δήμου με το ΥΠΕΚΑ και τους μελετητές- και εντός του Οκτωβρίου, θα εισαχθεί προς γνωμοδότηση στο ΣΥΠΟΘΑ (πρώην Κεντρικό ΣΧΟΠ). 

Β. Η μελέτη ανασύνταξης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Χαλκίδας, για την ένταξη της Χαραυγής.

Έχουν ήδη υποβληθεί από τον Δήμο η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και η γεωλογική μελέτη που προτείνεται για την ανασύνταξη του ΓΠΣ με την ένταξη σ’ αυτό της Χαραυγής

Γ. Η επανέγκριση, ως προς το τμήμα που έχει ακυρωθεί από το ΣτΕ, της πολεοδομικής μελέτης β΄ κατοικίας Φάρου Αυλίδος.

Δρομολογήθηκε η διαδικασία επανέγκρισης του ακυρωθέντος από το ΣτΕ τμήματος της πολεοδομικής μελέτης

Παράλληλα, -και παρά το ότι ο Δήμος δεν έχει την αρμοδιότητα- ζητήθηκε η επίσπευση των ενεργειών για την οριοθέτηση του ποταμού Λήλαντα.

Από τους παράγοντες του ΥΠΕΚΑ, τονίστηκε η ανάγκη τροποποίησης της υφιστάμενης μελέτης, με την ενημέρωση και ανασύνταξη των οριογραμμών, προκειμένου να οριοθετηθεί η φυσική ροή του ποταμού και βέβαια, η ανάγκη επανυποβολής της διορθωμένης μελέτης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας