Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την επίσκεψη του Βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Κώστα Μαρκόπουλο, δέχθηκαν την Τρίτη στα γραφεία του , το Δ. Σ. του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.
Ο πρόεδρος του ΕΚΕ Στέφανος Μπασινάς
Ο πρόεδρος του ΕΚΕ Στέφανος Μπασινάς

Στην διάρκεια της επίσκεψης, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, στο σύνολο των εργοστασίων του Νομού (ΛΑΡΚΟ-ΑΓΕΤ-ΣΕΛΜΑΝ-ΙΝΤΕΡΚΕΜ-ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ-ΤΕΜΠΟ-ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ- ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΕΥΚΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ),την ιδιαίτερα εντεινόμενη ανεργία και την αποβιομηχάνιση του Νομού.

Επισημάνθηκε ιδιαίτερα, η συνεχώς διευρυνόμενη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η οποία έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις και η υποστελέχωση και ανεπάρκεια των ελεγκτικών μηχανισμών (ΙΚΑ – Επιθεώρηση Εργασίας).

Ακόμα τονίστηκαν από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου, οι επιπτώσεις από την κατάργηση της Εργατικής Εστίας  και του ΟΕΚ, που καταργούν τις πολιτικές πρόνοιας και υπονομεύουν ευθέως την αυτονομία του Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Από την πλευρά του ο κ. Μαρκόπουλος, περιέγραψε με  μελανά χρώματα τις προοπτικές για τον κόσμο της εργασίας και υποσχέθηκε την πλήρη συμπαράσταση του στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Ακόμα, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις επιχειρούμενες παραγωγικές αλλαγές στους εργασιακούς χώρους της Βοιωτικής ακτής.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας