Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Δωρεάν φάρμακα θα μπορούν και πάλι να παίρνουν από τη Δευτέρα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε μια συνεδρίαση με πολλές εντάσεις και διαφωνίες, αποφάσισε να προχωρήσει στη διακοπή των κινητοποιήσεων.
Δωρεάν φάρμακα από Δευτέρα στον ΕΟΠΥΥ! Απόφαση με διαφωνίες από τους φαρμακοποιούς
Δωρεάν φάρμακα από Δευτέρα στον ΕΟΠΥΥ! Απόφαση με διαφωνίες από τους φαρμακοποιούς
Δεν αποκλείεται ωστόσο να υπάρξουν και διαφοροποιήσεις και τοπικοί φαρμακευτικοί σύλλογοι να αποφασίσουν διαφορετικά, όπως αυτός της Αττικής.

Σύμφωνα με την επίσημη απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου «Τα φαρμακεία θα εξυπηρετούν από την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.».

Όμως κρίσιμα ζητήματα για τον κλάδο παραμένουν:

• H πίστωση των εταιρειών προς τα φαρμακεία
• Ο συμψηφισμός των χρεών και η ρύθμιση των παλιών χρεών

Για τα θέματα αυτά οι Φαρμακοποιοί εμμένουν , ζητούν  την επίλυση τους και θα αποτελέσουν το αντικείμενο του διαλόγου με το Υπουργείο Yγείας στις επόμενες ημέρες.

Για τα ζητήματα αυτά άλλωστε υπήρξε και η διαφωνία μεταξύ των φαρμακευτικών συλλόγων.

Tο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για το μέλλον των κινητοποιήσεων ήταν οριακό.

Μετά από πολλές ώρες διαφωνιών και εντάσεων μεταξύ των πιο σκληροπυρηνικών Φαρμακοποιών, που υποστηρίζουν τη συνέχιση της χορήγησης φαρμάκων χωρίς πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, και των μετριοπαθών, που βλέπουν ως θετικό βήμα την ανακοίνωση χρονοδιαγράμματος και την αποπληρωμή του Ιουνίου, οι εκλέκτορες του ΠΦΣ εμφανίστηκαν διχασμένοι.

Αποτέλεσμα ήταν 70 να ταχθούν υπέρ της αναστολής των κινητοποιήσεων και 64 υπέρ της συνέχισης.

Το, έστω και οριακό, αποτέλεσμα σημαίνει πως ο ΠΦΣ καλεί τους Συλλόγους να αρχίσουν από Δευτέρα τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση.

Πρόκειται όμως για πρόταση, και έτσι υπάρχουν φαρμακευτικοί σύλλογοι που δεν προτίθενται να ξεπαγώσουν την πίστωση και πρόκειται να θέσουν το θέμα σε Γενική Συνέλευση, μεταξύ αυτών ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

 
Πηγή: iatropedia.grΚάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας