Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στον Νίκο Χατζηνικολάου, και στον Real FM, έδωσε συνέντευξη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου. Ο κ. Κεδίκογλου έκανε σαφές ότι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι ο πιο σύντομος τρόπος για να ανακάμψει η χώρα και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.
Σίμος Κεδίκογλου
Σίμος Κεδίκογλου

Αν δεν εξασφαλιζόταν η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, πρόσθεσε, για τις ομάδες του πτωχοποιημένου πληθυσμού οι συνθήκες θα ήταν ακόμη πιο δραματικές.

«Και στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, στην Εύβοια, όπου η ανεργία ήταν στο 20%, πριν από την κρίση, οι συνθήκες είναι ακόμη πιο δραματικές. Το ξέρω, γνωρίζω προσωπικά ιστορίες, κύριε Χατζηνικολάου.»

Η ατζέντα των επόμενων ημερών

«Ακριβείς ημερομηνίες δεν μπορώ να σας δώσω. Όπως ξέρετε, τα μέτρα οριστικοποιούνται μέσα στις επόμενες ημέρες, μέσα στην εβδομάδα. Από εκεί και πέρα, το ταχύτερο δυνατόν πρέπει να υπάρξει και η κοινοβουλευτική έγκριση.

Και στην ατζέντα του Πρωθυπουργού, γνωρίζετε ότι την Παρασκευή έχει μια σημαντική επίσκεψη στη Ρώμη και μια συνάντηση με τον Μάριο Μόντι.

Από εκεί και πέρα, έχουμε τα γνωστά ορόσημα, την 8η Οκτωβρίου και τη 18η Οκτωβρίου, το Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής, αντίστοιχα

Το θέμα της επιμήκυνσης

«Ο Πρωθυπουργός, κινείται βάσει ενός συγκεκριμένου σχεδίου, με συγκεκριμένα στάδια.

Το πρώτο στάδιο της επαναδιαπραγμάτευσης, η οποία εξαρχής είχε ξεκινήσει, ήταν η ανάκτηση της αξιοπιστίας.

Το δεύτερο, το οποίο το ανέφερε ο Πρωθυπουργός πρώτη φορά στη συνάντησή του με την κ. Μέρκελ, ήταν η ρευστότητα, η εξασφάλιση ρευστότητας.

Το τρίτο στάδιο είναι η επιμήκυνση, όπου τώρα το θέτει, στη συνέντευξή του κατ` αρχάς. Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει σταδιακά, γιατί περνάμε από το ένα στάδιο στο άλλο, ανάλογα με την ωρίμανση ή με την εξέλιξη, τη βελτίωση αν θέλετε, της δικής μας θέσης.

Έχουμε καταφέρει να πείσουμε για τις προθέσεις μας. Τώρα, πρέπει να πείσουμε και για την αποτελεσματικότητά μας και είμαστε αποφασισμένοι γι` αυτό.»

Οι περικοπές

«Είναι πολλές παράμετροι που θα επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα. Αναζητείται ο δικαιότερος δυνατός τρόπος. Γνωρίζω ότι οι περισσότερες περικοπές –όσες γνωρίζω- είναι κλιμακωτές.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη είπε ότι είναι επώδυνες αυτές οι περικοπές και ορισμένες είναι και άδικες. Και πρώτη προτεραιότητά μας, μόλις αρχίσει να παίρνει τα πάνω της η οικονομία, είναι να αποκαταστήσουμε αυτές τις αδικίες.

Αυτή τη στιγμή, είναι ο μόνος τρόπος και αναζητούμε τη δικαιότερη δυνατή λύση.»


 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας