Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, επισκέφθηκε χθες τη Θήβα, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Γιαννάκη και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Τέρενς Κουίκ, όπου και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα της πόλης.
Πάνος Καμμένος
Πάνος Καμμένος

Ο Δήμαρχος Θήβας Σπύρος Νικολάου έθεσε το μεγάλο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και επίσης ζήτησε να μη συγχωνευθεί η Δ.Ο.Υ. Θήβας με τη Δ.Ο.Υ. Λιβαδειάς.

Επεσήμανε, επίσης, ότι το Νοσοκομείο της Θήβας υπολειτουργεί και ζήτησε να γίνουν ενέργειες για την πρόσληψη συμπληρωματικού διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Τέλος, έθεσε το θέμα της υποχρηματοδότησης του Δήμου, που ενδέχεται να οδηγήσει ακόμα και σε στάση πληρωμών προς τους εργαζομένους.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας Δημήτρης Δημητρίου, υπογράμμισε την έλλειψη ελεγκτικού μηχανισμού για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας και τόνισε το μείζον ζήτημα της ανεργίας που απασχολεί την πόλη και το Νομό.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, Νίκος Στρατέλος, επεσήμανε την έλλειψη ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και προέβλεψε ότι το επόμενο διάστημα θα κλείσουν και άλλα καταστήματα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θήβας, Απόστολος Δελαβέκουρας, έθεσε το θέμα των αγροτικών προϊόντων. Όπως είπε, οι τιμές είναι μειωμένες κατά 60% ενώ αντιθέτως τα φυτοφάρμακα και το πετρέλαιο είναι αυξημένα κατά 60%.

Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι η Θήβα και ο Νομός Βοιωτίας είναι από τους πλέον αδικημένους. Τόνισε ότι ο «Καλλικράτης» είναι ο διοικητικός βραχίονας παράδοσης της χώρας και πρόσθεσε ότι η μειωμένη χρηματοδότηση στους Δήμους αποτελεί θέμα πολιτικής βούλησης.

Αναφερόμενος στην πρωτογενή παραγωγή, πρότεινε να δοθεί αφορολόγητο πετρέλαιο για 5 χρόνια ώστε να ενισχυθούν οι αγρότες.

Στο τέλος της σύσκεψης, ο κ. Καμμένος δήλωσε τα εξής:

«Κάναμε μια πολύ μεγάλη συζήτηση με τον δήμαρχο και με τους προέδρους των φορέων. Τον εμπορικό κόσμο, το Εργατικό Κέντρο, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Συζητήσαμε για την κατάσταση που υπάρχει. Πρώτα απ’ όλα βλέπουμε ότι υπάρχει το θέμα του «Καλλικράτη». Βλέπουμε πια ότι ο διοικητικός βραχίονας του μνημονίου, όπως είπαμε κατά την ψήφιση του πρώτου και δεύτερου μνημονίου, είναι ο «Καλλικράτης».

Ο «Καλλικράτης» οδηγεί σε πλήρη εξαθλίωση την τοπική αυτοδιοίκηση. Απ’ ότι ενημερωθήκαμε απ’ όλους τους δημάρχους του Νομού, οι Δήμοι έχουν φθάσει στα όρια διακοπής πληρωμής και αυτό γιατί ουσιαστικά η κεντρική κυβέρνηση που λειτουργεί κατ’ εντολή της Τρόικας αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να ρίξει τις ευθύνες της κεντρικής πολιτικής στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Το δεύτερο είναι ότι και εδώ, όπως σε όλη την Ελλάδα, παρατηρείται το φαινόμενο του κλεισίματος και του λουκέτου σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ζητούμε από την κυβέρνηση να εφαρμόσει τώρα το πρόγραμμα του ειδικού λογαριασμού που καταθέσαμε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες  για να μπορέσουν από αύριο να έχουν οι επιχειρήσεις – χωρίς να στοιχίσει ούτε ένα ευρώ στο κράτος- έξοδο από τον «Τειρεσία», φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Να αρχίσουν να δουλεύουν οι επιχειρήσεις και να μην έχουμε περαιτέρω απολύσεις.

Η ανεργία είναι σοβαρό θέμα, αλλά υπάρχει και ένα θέμα που αφορά ειδικά τη Θήβα. Το επισημαίνω: Η κυβέρνηση με τη δήθεν πολιτική της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης στο Κέντρο της Αθήνας έκανε αυτό που κάνει η κακή νοικοκυρά, σήκωσε το χαλί και έβαλε από κάτω τα σκουπίδια. Δηλαδή μετέφερε το πρόβλημα στη Θήβα.

Οι λαθρομετανάστες, τους οποίους συνελάμβαναν στον Άγιο Παντελεήμονα και στις κεντρικές πλατείες της Αθήνας δεν συνελήφθησαν, μεταφέρθηκαν στην περιοχή της Θήβας και μετέφεραν το πρόβλημα ακριβώς στην περιφέρεια της Αττικής, στη Θήβα και στην Κόρινθο. Στη μεν Κόρινθο στο στρατόπεδο, στη δε Θήβα τους έχουν βάλει σε αποθήκες ανθρώπων και έχουν μεταθέσει το πρόβλημα.

Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε εγκληματικότητα, η οποία έχει να κάνει και με τη διακίνηση ναρκωτικών και με την έλλειψη ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή. Εμείς θα το θέσουμε το θέμα και θα ζητήσουμε εξηγήσεις.

Και τελευταίο το θέμα της αγροτικής παραγωγής. Η αγροτική παραγωγή έχει φθάσει στα όρια να σταματήσει ο πρωτογενής τομέας στην Ελλάδα.

Από τη μια μεριά η ανευθυνότητα των μεσαζόντων, όπου ένα προϊόν, για παράδειγμα το κρεμμύδι, από 7 λεπτά φτάνει στον καταναλωτή στα 70 λεπτά. Από την άλλη, η έλλειψη της ΑΤΕ και των χρηματοδοτήσεων.

Και τρίτον, το θέμα της επιλογής επιδοτήσεων σε προϊόντα τα οποία δεν απορροφώνται από την αγορά.

Πρέπει, αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την επίθεση που δέχεται η χώρα μας, να καταλάβουμε ότι πρέπει οι εύπορες περιοχές να καλλιεργηθούν άμεσα. Οι παλιοί έλεγαν εδώ ότι σε αυτόν τον τόπο ακόμα και άνθρωπο να σπείρεις θα φυτρώσει.

Για να μπορέσει να ανθίσει το χαμόγελο, όπως ζήτησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, πρέπει να δούμε τα χωράφια να ξανακαλλλιεργούνται, να υπάρχει αγροτική παραγωγή. Να σταματήσουν οι εισαγωγές σε προϊόντα που εμείς μπορούμε να παράγουμε.»

 
Δημοφιλή σήμερα

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου 2017

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου 2017

19/03/2017
Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και μαθητική παρέλαση περιλαμβάνει ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 2017 στη Χαλκίδα....
Ενημέρωσαν τους Χαλκιδέους για το σύνδρομο Down

Ενημέρωσαν τους Χαλκιδέους για το σύνδρομο Down

22/03/2017
Ενημερωτική καμπάνια για το Σύνδρομο Down πραγματοποίησε το προσωπικό του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας μαζί με μαθητές του 26ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας...
Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Χαλκιδέων

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Χαλκιδέων

23/03/2017
Συνεχίζοντας το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων δρόμων, το Τμήμα Έργων Αυτεπιστασίας του Δήμου Χαλκιδέων προχώρησε σε το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου στην το...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας