Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Κλιμάκιο της Κ.Ο. Χαλκίδας – Θήβας του ΚΚΕ με επικεφαλής το Γιώργο Μαρίνο μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ επισκέφτηκε το εργοστάσιο χημικής βιομηχανίας INTERCHEM στην Αυλίδα και το Τσιμεντάδικο ΑΓΕΤ-LAFARGE στη Χαλκίδα και συζήτησε με τους εργαζόμενους και το σωματείο αντίστοιχα.
Ο Γιώργος Μαρίνος.
Ο Γιώργος Μαρίνος.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ έκφρασε τη στήριξη του στους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα από την επίθεση της εργοδοσίας και την αντιλαϊκή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ που κλιμακώνει την επίθεση κατά των εργαζομένων για λογαριασμό της πλουτοκρατίας. 

Σε δήλωση του ο Γιώργος Μαρίνος μεταξύ των άλλων ανέφερε τα εξής :

«Στο εργοστάσιο της INTRERCHEM οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι 2,5 μήνες, τα δεδουλευμένα τους και το δικαίωμα στη δουλειά είναι σε κίνδυνο, η  εργοδοσία έχει εξαφανιστεί και παίζονται  πολύ επικίνδυνα επιχειρηματικά παιχνίδια.
Στο Τσιμεντάδικο η επίθεση της εργοδοσίας - μεταξύ των άλλων - εκφράζεται με τη συστηματική μείωση των αμοιβών και την κατάργηση κεκτημένων  δικαιωμάτων και το τελευταίο διάστημα έχει τεθεί εκβιαστικά το θέμα της εκ περιτροπής εργασίας με στόχο να επιβληθεί ψευτοαπασχόληση δύο ημέρες την εβδομάδα η δύο εβδομάδες το μήνα  παρ ότι η παραγωγή στα εργοστάσια της ΑΓΕΤ-LAFARGE  στο Βόλο και στο Μηλάκι - Αλιβερίου αυξάνεται και μαζί της  η  υπερωριακή απασχόληση των εργαζομένων !!

Συνολικά, και στα δύο εργοστάσια υλοποιείται πολύ επικίνδυνος αντεργατικός σχεδιασμός με την κάλυψη της κυβέρνησης. Τα σωματεία των εργαζομένων αντιδρούν και διεκδικούν τα εργασιακά και μισθολογικά τους δικαιώματα.

Το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό τους και απαιτεί:
Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της INTERCHEM, να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στην εργασία.
Να μην περάσει η εκ περιτροπής απασχόληση και τα γενικότερα διαλυτικά μέτρα της ΑΓΕΤ-LAFARGE κατά των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Χαλκίδας».

Ο Γιώργος Μαρίνος τόνισε «την αναγκαιότητα  της κοινής, συντονισμένης  δράσης των εργαζόμενων της περιοχής και της εργατικής αλληλεγγύης, ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας και στην αντιλαϊκή πολιτική κι αυτό να εκφραστεί με καθολική  συμμετοχή στην απεργία στις 26 Σεπτέμβρη σε όλα τα εργοστάσια».

Το ΚΚΕ τόσο μέσα στη βουλή όσο και στη  καθημερινή δράση θα συνεχίσει να στέκεται αποφασιστικά στο πλευρό των εργαζομένων και θα απαιτεί λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η ενδυνάμωση της πάλης για ανάπτυξη με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων είναι μονόδρομος. 
Η πλουτοκρατία, τα κόμματα της και το βάρβαρο σύστημα που υπηρετούν προκάλεσαν  τα χρέη και τα ελλείμματα, δική τους είναι η καπιταλιστική κρίση.
Καμία θυσία για την πλουτοκρατία
Ένας για όλους, όλοι για έναν.
Δημοφιλή σήμερα

Αντιδρόμηση τμήματος της οδού Κριεζή

Αντιδρόμηση τμήματος της οδού Κριεζή

20/01/2017
Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, ο Δήμος Χαλκιδέων θα προχωρήσει στην αντιδρόμηση τμήματος της οδού Κριεζή στη Χαλκίδα. ...
Νέες θέσεις εργασίας στα Δικαστήρια Χαλκίδας

Νέες θέσεις εργασίας στα Δικαστήρια Χαλκίδας

19/01/2017
Τέσσερις νέες θέσεις προκηρύχθηκαν για τα Δικαστήρια της Χαλκίδας....
Κοινή Ανακοίνωση Φορέων της Εύβοιας για το θέμα των Διοδίων

Κοινή Ανακοίνωση Φορέων της Εύβοιας για το θέμα των Διοδίων

19/01/2017
Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε, ύστερα από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Εύβοιας Φάνη Σπανού, σύσκεψη φορέων τ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας