Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το ΚΚΕ Ευβοίας καταγγέλει την χυδαία στάση της ΔΗΜ.ΑΡ. για την αποζημίωση των ιδιοκτητών των καταστημάτων που ισοπεδώθηκαν πέρυσι τον Φεβρουάριο, από τις επιθέσεις αγνώστων. Ο βουλευτής Εύβοιας της ΔΗΜΑΡ Δ. Αναγνωστάκης τσουβάλιασε τους προβοκάτορες με τους απεργούς και τους διαδηλωτές, καταγγέλει το ΚΚΕ Ευβοίας.
ΚΚΕ
ΚΚΕ

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους και το λαό της Εύβοιας την απαράδεκτη και χυδαία στάση της ΔΗΜΑΡ στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή (20.9.12) σχετικά με την αποζημίωση όσων τα καταστήματά τους καταστράφηκαν πέρσι το Φλεβάρη, από τη δράση παρακρατικών μηχανισμών, στο περιθώριο των μεγάλων λαϊκών κινητοποιήσεων ενάντια στο μεσοπρόθεσμο.

Αναπαράγοντας την κυρίαρχη αστική προπαγάνδα για τη συκοφάντηση των εργατικών αγώνων, ο βουλευτής Εύβοιας της ΔΗΜΑΡ Δ. Αναγνωστάκης τσουβάλιασε τους προβοκάτορες με τους απεργούς και τους διαδηλωτές, λέγοντας μεταξύ άλλων στην ομιλία του τις εξής αθλιότητες: «Πουθενά δεν ρίχνουν λάδια στους δρόμους, δεν κλείνουν τα λιμάνια, δεν εμποδίζουν τους τουρίστες να κατέβουν από τα πλοία. Πουθενά δεν σπάνε τα φανάρια, τις τζαμαρίες, δεν κλείνουν τα ξενοδοχεία.

Αυτοί που κάνουν τις καταστροφές αυτές, καταστρέφουν το εμπόριο, τον τουρισμό και είναι κοινή ομολογία ότι είναι τα μόνα που στηρίζουν την ελληνική οικονομία. Αυτοί λοιπόν είναι εχθροί της ελληνικής κοινωνίας, εχθροί της ελληνικής οικονομίας και πρέπει να το πούμε…».

Η «κυβερνώσα αριστερά» της ΔΗΜΑΡ έδειξε για μια ακόμη φορά το πραγματικό της πρόσωπο: Είναι πολιτική δύναμη που εχθρεύεται τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που και η ίδια εφαρμόζει.
Κύριοι της ΔΗΜΑΡ, ένα κι ένα κάνουν δυο:
Φαίνεται ότι η στήριξή σας σε αυτή την αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική, δεν έχει πάτο. Σας έχει τυφλώσει το μίσος απέναντι στους εργατικούς αγώνες.

Είναι αθλιότητα να κατηγορείτε όσους αγωνίζονται ότι είναι εχθροί της δημοκρατίας και της οικονομίας της χώρας. Είναι νόμιμο και δημοκρατικό να επιβάλεις σύνταξη στα 70, αλλά είναι ανομία και αντιδημοκρατική πράξη να διαδηλώνει ο λαός ενάντια σε αυτές τις πολιτικές;

Είναι νόμιμο και δημοκρατικό να καταργείς τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να μειώνεις τους μισθούς και τις συντάξεις, να καταργείς το οκτάωρο, τις αποζημιώσεις, το πενθήμερο, αλλά είναι ανομία και αντιδημοκρατική πράξη το να διαδηλώνει ο λαός και να απεργεί;
Είναι χυδαίο να επιχειρείτε να ταυτίσετε τους ναυτεργάτες, τους ξενοδοχοϋπάλληλους, συνολικά το κίνημα με τους προβοκάτορες και τις καταστροφές. Οι εργαζόμενοι παλεύουν οργανωμένα και συνειδητά με καθαρό πρόσωπο, το οποίο δεν κρύβουν. Τους προβοκάτορες τους ταΐζει το ίδιο χέρι που ταΐζει την κρατική καταστολή, το ίδιο χέρι που ταΐζει και το πολιτικό προσωπικό τόσο της τρικομματικής σας κυβέρνησης σήμερα, όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων: Είναι οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, αυτοί για τους οποίους νομοθετείτε εσείς σήμερα και τσακίζετε τις ζωές των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας.
Είναι προκλητική η στάση σας γιατί οι δηλώσεις αυτές γίνονται μπροστά στην Πανεργατική Απεργία της 26ης Σεπτέμβρη, όπου χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νεολαία και γυναίκες θα διαδηλώσουν ενάντια στις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνησή σας (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) και στα νέα μέτρα – σφαγείο των 11,5 δις που ετοιμάζεστε να πάρετε.

Μήπως ξέρετε κάτι και επιλέγετε να κάνετε τώρα αυτές τις δηλώσεις ή απλά φοβάστε την οργή του λαού και προσπαθείτε να τον τρομοκρατήσετε; Ή μήπως και τα δύο; Εμείς σας δηλώνουμε ότι το ταξικό κίνημα, με την περιφρούρηση και την οργάνωσή του, δε θα επιτρέψει σε διάφορα στοιχεία να το πλήξουν. Καλούμε όλο το λαό σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να αποτραπεί οποιαδήποτε προσπάθεια προβοκάτσιας.

Είναι προκλητικό, τέλος, γιατί ο Δ. Αναγνωστάκης έχει εκλεγεί από μια περιφέρεια, το Νομό Εύβοιας, που ο λαός της ξέρει καλά από ανεργία, απολύσεις και κλεισίματα εργοστασίων. Που τη στιγμή αυτών των δηλώσεων, οι εργαζόμενοι σε μια σειρά μεγάλα εργοστάσια και επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα (για κάποια από τα οποία ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ έχει ‘’ευαισθητοποιηθεί’’ και έχει κάνει ερωτήσεις στη βουλή).

Οι αγώνες των εργαζομένων φταίνε κύριε Αναγνωστάκη για τους απλήρωτους στη ΜΗΧΑΝΙΚΗ, στην ΙΝΤΕΡΚΕΜ, στην ΠΛΕΞΑΚΟ και σε δεκάδες άλλες επιχειρήσεις; Οι αγώνες των εργαζομένων φταίνε για την εκ περιτροπής εργασία και τις μειώσεις μισθών στο ΤΣΙΜΕΝΤΑΔΙΚΟ;

Για τις μειώσεις μισθών στην ΤΕΜΠΟ, στο ΓΑΛΗΝΟ, στο ΣΠΡΙΝΤΕΡ; Για τις απολύσεις στο ΣΕΛΜΑΝ και στη ΝΕΟΣΕΤ; Για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ; Για το κλείσιμο του ΙΒΣ και της ΜΠΕΝΚΙΖΕΡ; Τα δεκάδες λουκέτα στα μικρομάγαζα της Χαλκίδας και της ευρύτερης περιοχής έχουν προκύψει  από τις διαδηλώσεις των εργαζομένων;

Ο τουρισμός πλήγηκε από τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών και των ξενοδοχοϋπαλλήλων ή επειδή η τρικομματική σας κυβέρνηση (όπως και οι προηγούμενες) αφαίρεσε βίαια και το τελευταίο ευρώ από τις τσέπες μας;

Και επειδή σε μια αποστροφή της τοποθέτησής σας στη βουλή είπατε ‘’Και επιτρέψτε μου η ταπεινότητά μου να συμπεριληφθεί στους δημοκράτες, με μια συγκεκριμένη διαδρομή που έχω’’, να θυμίσουμε:

Από την θέση του συνδικαλιστή  υπηρετήσατε πάντα  και με συνέπεια τον κυβερνητικό συνδικαλισμό. Από τη θέση του δημάρχου  Χαλκιδέων  συναγωνιστήκατε με επιτυχία  στην πολιτική των  χαρατσιών και των δημοτικών τελών  μονάχα με τους προκατόχους σας. Ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για πολλά χρόνια  έχετε σοβαρές ευθύνες για  την θέση που βρίσκονται σήμερα οι εργαζόμενοι και αυτό εμείς  πάντα θα τους το υπενθυμίζουμε. 
Κατανοούμε ότι το φύλλο συκής της ‘’αντιμνημονιακής’’ ρητορικής της ΔΗΜΑΡ, της ‘’καταγγελίας’’, της ‘’επαναδιαπραγμάτευσης’’, της ‘’απαγκίστρωσης’’ από το μνημόνιο ξέφτισε και μαζί με αυτό αποκαλύφθηκε η γύμνια της πολιτικής σας. Αλλά πάει πολύ να προσπαθείτε να κρύψετε αυτή τη γύμνια επιτιθέμενοι στους αγώνες των εργαζομένων και του λαού.
Καλούμε το λαό της Εύβοιας σε επαγρύπνηση
Να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα και να συμμετάσχει μαζικά στη Γενική Απεργία στις 26 Σεπτέμβρη.

Πλάι στο ΚΚΕ και πλάι στο ταξικό εργατικό κίνημα, στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.
Καλούμε το λαό της Εύβοιας να μην ξεχάσει
Και κάθε φορά που οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ αλλά και των άλλων κομμάτων της συγκυβέρνησης θα έχουν το θράσος να εμφανίζονται στους χώρους δουλειάς για να κλαψουρίσουν τη δήθεν ‘’συμπαράστασή’’ τους, η φράση του ποιητή πρέπει να είναι στα χείλη όλων των εργατοϋπαλλήλων:
«ΗΡΘΑΝ ΝΤΥΜΕΝΟΙ "ΦΙΛΟΙ" ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΟΥ….»
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας