Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Οι επιστημονικές και διδακτικές δραστηριότητες της Εστίας Γνώσης και πολιτισμού συνεχίζονται, καθώς και το πρόγραμμα «ΤηλΕστία».
Οι εργασίες της Εστίας Γνώσης και Πολιτισμού κατά το νέο σχολικό έτος 2012-2013
Οι εργασίες της Εστίας Γνώσης και Πολιτισμού κατά το νέο σχολικό έτος 2012-2013

Έναρξη εργασιών

Η Εστία Γνώσης και Πολιτισμού Χαλκίδας, στα πλαίσια της προώθησης της επιστήμης και της γνώσης, συνεχίζει τις επιστημονικές και διδακτικές της δραστηριότητες και για το σχολικό έτος 2012-2013.

Οι δραστηριότητες αυτές έχουν να κάνουν κυρίως με το χώρο, των Μαθηματικών, της Αστροφυσικής- Αστρονομίας και της Πληροφορικής.

Παράλληλα οι επισκέπτες της Εστίας θα έχουν τη δυνατότητα, καιρού επιτρέποντος, να πραγματοποιήσουν παρατήρηση του Ήλιου με τη βοήθεια τηλεσκοπίου και κατάλληλων προστατευτικών φίλτρων.

Έτσι, οι μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί επισκέπτες της θα έχουν τη δυνατότητα, παράλληλα με το διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των μαθηματικών εννοιών και εννοιών της Πληροφορικής, να γνωρίσουν και ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των εννοιών και των νόμων που διέπουν το Σύμπαν σε συνδυασμό και με την αστρονομική παρατήρηση.

Επίσης, την χρονιά αυτή και σε συνεργασία με το Μουσείο Ηρακλειδών θα παρουσιάζεται, περιστασιακά, το θέμα «Τέχνη και Μαθηματικά: Από την αισθητική της τέχνης στη λογική των μαθηματικών».

Το πρόγραμμα «ΤηλΕστια»

Συνεχίζεται και αυτή τη χρονιά το πρόγραμμα «ΤηλΕστια». Το πρόγραμμα αυτό εφαρμόσθηκε κατά τα τρία προηγούμενα σχολικά έτη και συμμετείχαν περί τα 35 σχολεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας που για πρώτη φορά λειτουργεί στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, μέσω του διαδικτύου, δίνεται η ευκαιρία στο κοινό δύο αιθουσών (η μία στο Κόκκινο Σπίτι και η άλλη πολλά χιλιόμετρα μακριά) να λειτουργούν σα να βρίσκονται όλοι στον ίδιο χώρο.

Τηλε-διάλεξη από τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας

Για το νέο σχολικό-ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, η έναρξη του προγράμματος «ΤηλΕστια» θα πραγματοποιηθεί με τηλε-διάλεξη από την Κάτω Ιταλία.

Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Σαλέντο (Κάτω Ιταλία), κ. Ιζαμπέλα Μπερναρντίνι, θα απευθυνθεί από το Λέτσε της Κάτω Ιταλίας σε κοινό, που θα παρευρίσκεται στο χώρο της Εστίας στο Κόκκινο Σπίτι, παρουσιάζοντας θέματα που αφορούν τα ελληνόγλωσσα χωριά της Κάτω Ιταλίας.

Η εκδήλωση αυτή έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 8:00 μμ.

Λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν με νέο δελτίο τύπου.

Επίσκεψη μαθητών από πέντε χώρες

Τέλος, την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου και ώρα 7:00 μμ. έχει προγραμματισθεί συμμετοχή στο πρόγραμμα της Εστίας 60 μαθητών και καθηγητών από τη Γερμανία, Σλοβακία, Ουγγαρία και Λιθουανία.

Η συμμετοχή αυτή θα εστιασθεί στην παρουσίαση του φαινομένου του πορθμού του Ευρίπου από τον επιστημονικό υπεύθυνο της Εστίας κ. Αντώνη Αντωνίου, Δρ Αστροφυσικής Παν/μίου Αθηνών.

Η εκδήλωση αυτή γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος Chomenius με επικεφαλής το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας (υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Κατερίνα Πίσχινα, διευθύντρια κ. Σόνια Ανέστη).

Συμμετοχή

Σημειώνεται, επίσης, ότι λόγω του αυξημένου αριθμού των σχολείων που επισκέπτονται την Εστία Γνώσης και Πολιτισμού Χαλκίδας, παρακαλούνται τα σχολεία που ενδιαφέρονται να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή στα τηλέφωνα (22210) 87860. 77599 (κ. Μαρκόπουλος).
Δημοφιλή σήμερα

Το λεωφορείο ενίσχυσης της εύρεσης εργασίας έρχεται στη Χαλκίδα

Το λεωφορείο ενίσχυσης της εύρεσης εργασίας έρχεται στη Χαλκίδα

16/10/2018
Το Freelance CampusBus έρχεται στη Χαλκίδα, στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2018, στο Πάρκο Βούρκου (ΚΕΠ)....
Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

16/10/2018
Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Παρασκευή 19 έως και τη...
Η ταινία «Ο Πρώτος Άνθρωπος» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Ο Πρώτος Άνθρωπος» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

16/10/2018
Η ταινία «Ο Πρώτος Άνθρωπος» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 έως και την Τετάρτ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας