Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Δήμαρχος Λαμιέων, Γεώργιος Κοτρωνιάς, και η κα Νίκη Βλασσιώτου–Παπαδάκη, Διευθύντρια της Αίθουσας Τέχνης «Καπλανών 5», σας προσκαλούν 29 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 20:00 στα εγκαίνια της έκθεσης «Διαδρομές Τέχνης» Ζωγραφική – Γλυπτική.
«Διαδρομές Τέχνης» Ζωγραφική – Γλυπτική
«Διαδρομές Τέχνης» Ζωγραφική – Γλυπτική

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στην κύρια Αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος» (Αινιάνων 6).

Διάρκεια Έκθεσης : Από το Σάββατο 29/9 έως και την Παρασκευή 26/10/2012

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή Πρωί: 09:00 έως 13:00 & Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή Απόγευμα:18:00 - 21:00

Λίγα λόγια για την έκθεση:

«Στο πλαίσιο του «εκτός Αιθούσης» εκθεσιακού προγράμματός μας, που αποτελεί την, παράλληλα με το εκθεσιακό μας Πρόγραμμα στους χώρους της Αίθουσάς μας στην Αθήνα, πολιτιστική αποκέντρωση που επιχειρούμε, με σκοπό τη διάδοση της τρέχουσας εικαστικής πραγματικότητας, και εκτός της γεωγραφικής περιοχής της Αθήνας, εγκαινιάζουμε την Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής & Γλυπτικής.

Στην πρόσκλησή μας ανταποκρίθηκαν τριάντα πέντε (35) καλλιτέχνες, πολλοί από τους οποίους είναι Καθηγητές στις Σχολές Καλών Τεχνών Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων & Φλώρινας, χωρίς να σημαίνει πώς τα έργα των λοιπών καλλιτεχνών εξ αυτών που συμμετέχουν και που δεν ανήκουν στο προσωπικό των διδασκόντων, είναι λιγότερο σημαντικά.

Αναφέρω τους συμμετέχοντες αλφαβητικά, περισσότερο για να κατανοήσει ο αναγνώστης πως μια βόλτα μέχρι τη Λαμία, θα τον αποζημίωνε πνευματικά και αισθητικά, καθώς θα έρθει σε επαφή με έργα των: Άγγελου Αντωνόπουλου, Ζαχαρία Αρβανίτη, Δημήτρη Αναστασίου, Δάφνης Αγγελίδου, Γιάννη Βαλαβανίδη, Γιώργου Γκολφίνου, Κώστα Δικέφαλου, Γιάννη Ζιώγα, Γιάννη Καστρίτση, Τίνας Καραγεώργη, Κάλλης Καστώρη, Δημήτρη Κρέτση, Τάκη Κοζόκου, Κυριάκου Μορταράκου, Πένυς Μονογιού, Ξενοφώντα Μπήτσικα, Χρόνη Μπότσογλου, Στέλιου Παναγιωτόπουλου, Θεόδωρου Παπαγιάννη, Σύνης Παπαγιάννη, Έκτωρα Παπαδάκη, Ζαχαρία Παπαντωνίου, Βασίλη Παπατσαρούχα, Φάνη Παρασκευουδάκη, Τριαντάφυλλου Πατρασκίδη, Νατάσσας Ραχωβίτσα, Αντώνη Σμυρνιού, Ευαγγελίας Σπηλιοπούλου, Φωτεινής Στεφανίδη, Νικολέττας Τζάνε, Γιώργου Τσακίρη, Πάνου Χαραλάμπους, Γιώργου Χαρβαλιά, Γιώργου Χουλιαρά και Γιάννη Ψυχοπαίδη.

Προτίμησα να αποφύγω να αναφερθώ σε ένα προς ένα, στα περίπου εκατό (100) ζωγραφικά έργα & γλυπτά της έκθεσης, λόγω του περιορισμένου εδώ χώρου, απομακρύνοντας παράλληλα τον κίνδυνο, μέσα από τα εξ ανάγκης γενικόλογα σχόλια που θα έκανα, μήπως αδικούσα την αυτονομία καθενός και την εικαστική τους ουσιαστική παρασημαντική, μιας και η έκθεση αυτή δεν υιοθετείται από κάποιο ενοποιητικό θεωρητικό σκεπτικό.

Πρόκειται για έργα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, άλλοτε παλαιότερα φιλοτεχνημένα, άλλοτε –και κυρίως- καινούρια και πρωτοπαρουσιαζόμενα, αλλά όλα χαρακτηριστικά του ύφους και της «γραφής» των δημιουργών τους, η οποία εμπλουτίζεται και συνεχώς εξελίσσεται.

Ο θεατής αντικρύζει μικρότερα ή μεγαλύτερα σε μέγεθος έργα, αξιοποιούν και αναδεικνύουν το σύγχρονο παραστατικό ιδίωμα.

Τα έργα συνδιαλέγονται εκθεσιακά μεταξύ τους, μέσα από το έντονο ενδιαφέρον που η συμπαράθεση τους προκαλεί στον θεατή, προκειμένου ο ίδιος εν τέλει αυτενεργώντας να συμμετάσχει, καθώς αναζητεί την διαδραστική ή την κρυμμένη τους «φιλοσοφία», η οποία αφορά την ζωή και τους αναφυόμενους σχετικούς στοχασμούς.

Ο θεατής, δεν έχει λοιπόν παρά να επισκεφθεί τον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας “Αλέκος Κοντόπουλος”, όπου μια μεγάλη και αξιόλογη από κάθε άποψη ομάδα καλλιτεχνών δίδει το παρόν της.

Νίκη Βλασσιώτου – Παπαδάκη

διευθύντρια της Αίθουσας Τέχνης «Καπλανών 5»

 
Δημοφιλή σήμερα

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου 2017

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου 2017

19/03/2017
Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και μαθητική παρέλαση περιλαμβάνει ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 2017 στη Χαλκίδα....
Ενημέρωσαν τους Χαλκιδέους για το σύνδρομο Down

Ενημέρωσαν τους Χαλκιδέους για το σύνδρομο Down

22/03/2017
Ενημερωτική καμπάνια για το Σύνδρομο Down πραγματοποίησε το προσωπικό του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας μαζί με μαθητές του 26ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας...
Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Χαλκιδέων

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Χαλκιδέων

23/03/2017
Συνεχίζοντας το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων δρόμων, το Τμήμα Έργων Αυτεπιστασίας του Δήμου Χαλκιδέων προχώρησε σε το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου στην το...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery


Αρχή της σελίδας