Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα απέστειλε ο βουλευτής Ευβοίας της ΔΗΜ.ΑΡ, Δημήτρης Αναγνωστάκης με θέμα «Αναστολή Λειτουργίας ΔΟΥ Λίμνης Εύβοιας».
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Δημήτρης Αναγνωστάκης

Σας παραθέτουμε ολόκληρη την επιστολή του βουλευτή Ευβοίας κου Αναγνωστάκη:

Προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα

Κύριε Υπουργέ,

Μεγάλη αγανάκτηση έχει δημιουργήσει στην τοπική κοινωνία τού Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, η αναστολή λειτουργίας της ΔΟΥ Λίμνης και υπάρχει η αίσθηση πως οι φορολογούμενοι στην περιοχή ευθύνης της, αντιμετωπίζονται ως πολίτες δευτέρας κατηγορίας. Δεν χρειάζεται προσπάθεια για να καταλάβει κανείς ότι η κατάργηση της ΔΟΥ Λίμνης, θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα σχεδιάζει να επιλύσει και θα κοστίσει πολύ περισσότερα χρήματα από όσα προβλέπεται να εξοικονομήσει εφόσον:

Κοινωνικά, η ΔΟΥ Λίμνης εξυπηρετεί πληθυσμό δεκατεσσάρων χιλιάδων πολιτών και η λειτουργία της στηρίζει το ρόλο του κοινωνικού κράτους σε επίπεδο εξυπηρέτησης φορολογουμένων.

Γεωγραφικά, η περιοχή ευθύνης της ΔΟΥ Λίμνης, έχει χαρακτηριστεί ως ορεινή και δύσβατη. Η ΔΟΥ Χαλκίδας, απέχει 90 χλμ. από την πόλη της Λίμνης. Η απόσταση δε από τα απομακρυσμένα χωριά του δήμου, πλησιάζει τα 130 χλμ και δεν εξυπηρετείται από ΚΤΕΛ. Η διαδρομή είναι ιδιαίτερα δύσκολη και επικίνδυνη, σε παλαιό οδικό δίκτυο που συχνά αποκόπτεται από κατολισθήσεις, καθιζήσεις και χιόνι κατά τους χειμερινούς μήνες.
Από τις 49 εφορίες που αναστέλλεται η λειτουργία τους, η ΔΟΥ Λίμνης είναι η μοναδική εγκατεστημένη σε τέτοια μορφολογία εδάφους και σε τόσο μακρινή απόσταση από την ΔΟΥ Υποδοχής της. Πρέπει λοιπόν να ληφθεί υπόψη η ιδιαίτερη γεωμορφολογία της περιοχής σε συνάρτηση με το παλαιό οδικό δίκτυο.

Οικονομικά, Οι καθημερινές συναλλαγές που απαιτούν αυτοπρόσωπη παρουσία στη ΔΟΥ, αποτελούν πρακτική όλων σχεδόν των επαγγελματιών, η πλειοψηφία των οποίων είναι ατομικές επιχειρήσεις.

Σας κάνουμε δε γνωστό πως η στέγαση της ΔΟΥ Λίμνης είναι ανέξοδη, καθώς το κτίριο στο οποίο λειτουργούν οι υπηρεσίες της είναι δημοτικό.

Μέχρι να μηχανοργανωθεί πλήρως το νέο ΤΑXIS, φρονώ ότι θα ήταν απόλυτα ορθό, η παραμονή της ΔΟΥ Λίμνης στην υπάρχουσα θέση με το υπάρχον προσωπικό, ανεξάρτητα από τη διοικητική υπαγωγή της στη ΔΟΥ Χαλκίδας.

Βάση των ανωτέρω και επικαλούμενοι την αρχή της αναλογικότητας και της ισότητας σε σχέση με την εύκολη και ανέξοδη πρόσβαση άλλων πολιτών στις αρμόδιες ΔΟΥ παρακαλώ να μου απαντήσετε τα κάτωθι ερωτήματα.

1) Ποιό είναι το κόστος λειτουργίας της ΔΟΥ Λίμνης και ποια θα είναι η μείωση του, ως αποτέλεσμα της απόφασης σας σύμφωνα με την αναλογιστική μελέτη;
2) Ποιο είναι το σύνολο του μετακυλιόμενου κόστους εξυπηρέτησης λόγω μετάβασης στη ΔΟΥ Χαλκίδας για τις δεκατέσσερις χιλιάδες (14.000) φορολογουμένων της περιοχής και πως θα αντισταθμισθεί;
3) Προτίθεστε να υιοθετήσετε την πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας, για παραμονή της ΔΟΥ Λίμνης στο δημοτικό κτήριο, ώστε να μην επιβαρύνεται το Δημόσιο;

Ο ερωτών βουλευτής
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Δημοφιλή σήμερα

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκίδα

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκίδα

19/3/2019
Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εορτασμών της Εθνικής Επετείου της 25...
Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

20/3/2019
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για την σύνδεση με τα νησιά των Κυκλάδων και την Κάρυστο....
Δωρεά ηλεκτρονικού υπολογιστή στην μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης από τον Κώστα Μπαρούτα

Δωρεά ηλεκτρονικού υπολογιστή στην μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης από τον Κώστα Μπαρούτα

20/3/2019
Την Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης του Γενικού Νοσοκομείου ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
nikos (27/9/2012 12:13:59 πμ)
ο τιτλος δίνει το αντίθετο μήνυμα απ΄αυτά που δηλώνει στην ερώτησή του ο Βουλευτής.ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΟΥ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ !!!
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας