Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Μαρκέλλα Παππά
για το eviaportal.gr:
Μαρκέλλα Παππά
Ο Χρήστος Κούτας με αφορμή την πρόταση του κ. Σίμωση, για την δημιουργία Αναπτυξιακής εταιρείας, υποβάλλει την παραίτησή του και εξηγεί αποκλειστικά στο eviaportal.gr τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.
Χρήστος Κούτας
Χρήστος Κούτας

Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19/9, έγινε μεταξύ άλλων συζήτηση για την κατεδάφιση του κτιρίου Δημόκριτος, στην οδό Χαϊνά.

Τότε, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παναγιώτης Σίμωσης, πρότεινε την δημιουργία Αναπτυξιακής εταιρείας με αφορμή την κατεδάφιση και ανακατασκευή του Δημόκριτου.

Η απάντηση του Προέδρου του Συνδυασμού Επιχειρηματικής Πρωτοβουλίας, Χρήστου Κούτα, ήταν η υποβολή της παραίτησής του.

Ο κ. Κούτας μας εξήγησε ότι το πρώτο μειονέκτημα, της πρότασης αυτής, είναι ότι δεν υπάρχει ούτε μελέτη, αλλά ούτε κάποια εικόνα για το τι θα γίνει ο Δημόκριτος μετά την κατεδάφισή του. Επομένως τέθηκε αντίθετος, σ’ αυτό από την αρχή.

Το δεύτερο και ακόμα μεγαλύτερο μειονέκτημα, σύμφωνα με τον κ. Κούτα, είναι η δημιουργία μιας αναπτυξιακής εταιρείας, η οποία μάλιστα να ελέγχεται μόνο από τον διευθύνοντα Σύμβουλό της και όχι από τα μέλη του Επιμελητηρίου Ευβοίας, όπως πρότεινε ο κος Σίμωσης.

«Μέχρι σήμερα οι δυνατότητες και η λειτουργικότητα των αναπτυξιακών σχημάτων δε έχουν μελετηθεί ούτε έχουν αξιολογηθεί. Οι αναπτυξιακές εταιρείες κλείνουν η μία μετά την άλλη. Συνήθως, διευκολύνουν το ξέπλυμα χρήματος», τόνισε ο κος Κούτας.

Σε ότι αφορά την εύρεση των χρημάτων για αυτό το έργο, που στο σύνολο του θα άγγιζε το ποσό των 900.000 ευρώ, ο κ. Κούτας μας πληροφόρησε ότι ο κ. Σίμωσης επέμενε να πάρουν τα χρήματα από την Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας, από τις μετοχές των επιχειρηματιών.

«Μια τέτοια σκέψη, χωρίς καν ολοκληρωμένη μελέτη για το έργο, θα τραυμάτιζε την Εύβοια στο σύνολό της. Κάθε σοβαρός επιχειρηματίας πρέπει να σκέφτεται τις επιπτώσεις. Οι πολίτες, και κυρίως οι επιχειρήσεις, πρέπει να απαλλαγούν από ανεύθυνα άτομα, τα οποία είναι ανίκανα να διευθύνουν. Παραιτούμαι για να αφυπνίσω τον κόσμο. είπε ο κος Κούτας»

«Άλλωστε ο κ. Σίμωσης είναι ο μόνος που παίρνει μισθό 2.000 ευρώ τον μήνα, ενώ  τα μέλη καθώς και άλλοι Πρόεδροι, άλλων Επιμελητηρίων στην Επικράτεια, δεν δέχονται να αμειφθούν

Αναφορικά στην έκκληση του Προέδρου Συνδυασμού του Επιμελητηρίου, Γιάννη Λιονάκη, για να αποσύρει την παραίτησή του, ο κ. Κούτας απαντά:

«Θα πρότεινα στον κ. Λιονάκη, και στους υπόλοιπους του Διοικητικού Συμβουλίου να κάνουν το ίδιο με εμένα. Ο κ. Σίμωσης κάνει κακό στον τόπο μας και η συμπεριφορά του είναι προσβλητική για τα μέλη του Δ.Σ. Η παραμονή μου και του κου Λιονάκη σαν αντιπολίτευση στο Επιμελητήριο Ευβοίας, σημαίνει νομιμοποίηση των αποφάσεων του κου Σίμωση»

Τέλος, θα πρότεινα στον κο Λιονάκη να κάνει και ο ίδιος το ίδιο, δηλαδή να δηλώσει την παραίτηση του για να αλλάξει αυτό το κατεστημένο, την επιβολή των επιβλαβών αποφάσεων του κου Σίμωση απέναντι στον Ευβοϊκό Επιχειρηματικό Κόσμο, είπε ο κος Κούτας.

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να πούμε ότι τον κο Κούτα στο Επιμελητήριο, τον αντικαθιστά προσωρινά η κα Μάχη Κολούτσου, την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσουν τα μέλη της Επιχειρηματικής Πρωτοβουλίας και θα πάρουν τις αποφάσεις τους.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας