Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Οι τελευταίες εξελίξεις στο επίπεδο της οικονομίας και των νέων μέτρων που λαμβάνει η Κυβέρνηση μόνο προβληματισμό και ανασφάλεια γεμίζουν τον Ελληνικό λαό και ιδιαίτερα την Νέα Γενιά.
Μπάμπης Καραβάς
Μπάμπης Καραβάς

Τα νέα μέτρα, φέρνουν εκ νέου αλλαγές επώδυνες και σηματοδοτούν αφαίρεση δικαιωμάτων και διεκδικήσεων πολλών δεκαετιών.

Δικαιώματα, που για ακόμη μία φορά επισημαίνουμε, η ίδια η Παράταξή μας, το ΠΑΣΟΚ, θεσμοθέτησε για τον ελληνικό λαό. Οδηγούν σε θυσίες, σε πολλές περιπτώσεις οριζόντιες και άδικες, χωρίς μάλιστα να έχει διατυπωθεί μια εναλλακτική στρατηγική από την κυβέρνηση, πράγμα που όχι μόνο δεν απαλύνει τις ανησυχίες αλλά εντείνει την ανησυχία στις τάξεις των λαϊκών στρωμάτων.

Ο κ. Σαμαράς, αφού είδε τα πολυδιαφημισμένα του «ισοδύναμα», με τα οποία θα σφράγιζε το τέλος της κρίσης, να πηγαίνουν «περίπατο», άλλαξε άρδην τακτική. Ενδυόμενος το μανδύα του υπεύθυνου Πρωθυπουργού, επιχειρεί να πείσει ότι τα μέτρα αυτά είναι τα τελευταία, ενώ στέκεται μοιρολατρικά απέναντι στις λογικές της τρόικα. Αναρωτιόμαστε. Με ποιο σχέδιο; Με ποια στρατηγική; Με ποια διαπραγμάτευση; Με ποιες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές προς όφελος του ελληνικού Λαού;
Ιδίως η Νέα Γενιά βλέπει να δυσχεραίνεται τόσο η εύρεση εργασίας όσο και η διατήρηση της θέσης εργασίας. Βιώνει την εργασιακή ανασφάλεια, την εργοδοτική αυθαιρεσία και την έλλειψη προοπτικής Κοινωνικής Ασφάλισης. Ο Νέος άνθρωπος νιώθει αδυναμία να χτίσει τη ζωή του με ασφάλεια και αισιοδοξία για το μέλλον.

Ως Νεολαία ΠΑΣΟΚ θεωρούμε ότι η υπέρβαση της Κρίσης θα γίνει πραγματικότητα, όχι μόνο εξασφαλίζοντας δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά, κυρίως, την κοινωνική συνοχή. Αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη και την υλοποίηση ενός παραγωγικού αναπτυξιακού σχεδίου της Χώρας, που θα συμφωνηθεί από το σύνολο των κοινωνικών εταίρων. Ενός σχεδίου που θα διασφαλίζει δίκαιη κατανομή των βαρών για την υλοποίησή του, και κατ’ επέκταση και των ωφελειών που θα προκύψουν από την επιτυχία του.

Η επένδυση στη Γνώση, στο τεράστιο επιστημονικό δυναμικό της πατρίδας μας, στην Κατάρτιση, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας (ιδίως στους νέους ανθρώπους), η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και όλων αυτών που κερδίζουν από στρεβλώσεις της αγοράς, του «αεριτζίδικου» κεφαλαίου και της κλειστής «κάστας» ολιγαρχικής νοοτροπίας που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα, πρέπει να αποτελέσουν τις πρώτες προτεραιότητες της Κυβέρνησης σε αυτή την Κρίση.

Παράλληλα είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητη η εκπόνηση μιας ενιαίας πολιτικής σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, που θα θέτει την αναγκαιότητα μιας άλλης Πολιτικής. Η πολιτική αυτή θα προτάσσει την Ευρώπη των λαών και όχι την Ευρώπη των οικονομικών μονοπωλίων. Ένας δρόμος κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης, δίκαιης κατανομής των βαρών και του πλούτου, αλληλεγγύης, ευημερίας και ασφάλειας.

Λέμε Ναι σε μία πολιτική χάραξη εξόδου από την κρίση που θα περιλαμβάνει:
•Κοινωνική συμφωνία για την ριζική παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με τον δημόσιο χαρακτήρα να είναι σταθερός, ισχυρός, παρεμβατικός.
•Εκσυγχρονισμό του Δημοσίου Τομέα
•Εξυγίανση του Ιδιωτικού τομέα, ιδίως του μέρους εκείνου που συστηματικά λειτουργεί παρασιτικά και κρατικοδίαιτα.
•Μακροπρόθεσμη στρατηγική αναδιαμόρφωσης προτύπων (επιχειρηματικού, καταναλωτικού, εργασιακού)
•Σαφή στρατηγική σε διεθνές επίπεδο που θα διασφαλίζει την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας και την υπερηφάνεια του Ελληνικού Λαού.
Λέμε Όχι σε πολιτικές που θα οδηγούν:
•Σε οριζόντιες περικοπές και νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που πλήττουν κατά βάση τα λαϊκά στρώματα και την Νέα Γενιά και είναι κοινωνικά άδικες και δυσανάλογες
•Σε πολιτικές που λειτουργούν διαλυτικά στον κοινωνικό ιστό.
•Στην πλήρη απουσία του Δημοσίου από στρατηγικής σημασίας τομείς όπως είναι η Ενέργεια, οι Μεταφορές, οι Επικοινωνίες και οι Φυσικοί πόροι.
 
Όσον αφορά τις απαιτήσεις των δανειστών μας, θεωρούμε ότι θέτουν ένα αδυσώπητο και συνάμα εκβιαστικό δίλημμα στον Ελληνικό Λαό. Από τη μία έχουμε την προοπτική της άμεσης χρεοκοπίας, της παύσης πληρωμών και της πτώχευσης της χώρας. Από την άλλη έχουμε ένα προτεινόμενο πρόγραμμα, που φαίνεται απλά να καθυστερεί την πορεία προς τη χρεοκοπία και την πτώχευση.

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, ως ζωντανό κομμάτι της Νέας Γενιάς της πατρίδας μας απαντά ΟΧΙ στο δίλημμα.

Η απάντηση, επαναλαμβάνουμε, είναι η διαπραγμάτευση στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο με τους εταίρους μας, η οικοδόμηση συμμαχιών σε ευρωπαϊκό και διεθνές πλαίσιο, ώστε να καταστεί βιώσιμη η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός.

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, οι Νέοι Σοσιαλιστές, θα είμαστε ειρηνικά συμμέτοχοι σε κάθε κοινωνική διεργασία, αλλά και σε κάθε κοινωνική κινητοποίηση. Είναι κάτι περισσότερο από αναγκαίο να σταλεί ισχυρό μήνυμα και προς την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι απαιτείται άλλος δρόμος για την υπέρβαση της Κρίσης.
Για την Νεολαία ΠΑΣΟΚ Ευβοίας
Ο Γραμματέας Χαράλαμπος Καραβάς
Δημοφιλή σήμερα

«Οι μάσκες έπεσαν», δεν επιθυμούν να προχωρήσει αυτό το μεγάλο και οραματικό, για την Πόλη μας

«Οι μάσκες έπεσαν», δεν επιθυμούν να προχωρήσει αυτό το μεγάλο και οραματικό, για την Πόλη μας

10/8/2018
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων παραθέτει το αίτημα αναβολής που κατέθεσε...
Επισκέψιμοι για το κοινό οι φάροι της Χαλκίδας και της Βασιλίνας

Επισκέψιμοι για το κοινό οι φάροι της Χαλκίδας και της Βασιλίνας

17/8/2018
Ανοιχτοί για το κοινό θα είναι την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018, ο φάρος της Κακής Κεφαλής και ο φάρος Βασιλίνας, στα πλαίσια...
Φιλανθρωπική Εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης

Φιλανθρωπική Εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης

17/8/2018
Το Αγαπώ και Πράττω διοργανώνει φιλανθρωπική εκδήλωση την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας