Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λαμία, με κεντρικά θέματα την έγκριση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας 2012-2014, καθώς και ενημέρωση για την Ε΄Προγραμματική Περίοδο 2014 - 2020 από τον Περιφερειάρχη, Κλέαρχο Περγαντά.
Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου
Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου
Η έγκριση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την περίοδο 2012 – 2014 και των διαδικασιών κατάρτισής του

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό προγραμματικό κείμενο, το οποίο περιλαμβάνει ιεραρχημένες και κοστολογημένες όλες τις δράσεις και τα έργα που υλοποιεί, δρομολογεί και επιδιώκει η Στερεά Ελλάδα.

Είναι μια δουλειά σε επίπεδο πρωτογενούς καταγραφής των αναγκών της Περιφέρειας σε όλους τους θεματικούς τομείς, με προτεραιότητες και προϋπολογισμούς από όλες τις πηγές χρηματοδότησης : το ΕΣΠΑ, τα Ειδικά Προγράμματα της Περιφέρειας, τους ΚΑΠ και τους λοιπούς Εθνικούς πόρους.

Στον Επιχειρησιακό Προγραμματισμό, περιλαμβάνονται 1660 συνεχιζόμενες και νέες δράσεις, ονοματισμένες και συγκεκριμένες. Οι αναγκαίες και άμεσης προτεραιότητας δράσεις, φτάνουν σε συνολικό προϋπολογισμό 954 εκ. € με προοπτική πενταετίας.Ο Περιφερειάρχη Κλέαρχος Περγαντάς, αναφερόμενος σ’ αυτό το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, είπε :

«Για πρώτη φορά, καταρτίστηκε ένα πλήρες Πρόγραμμα.

Καταγράφηκαν όλες οι επιδιώξεις της Περιφέρειας, με συγκεκριμένο, σαφή και αναλυτικό τρόπο. Το Επιχειρησιακό είναι ένας συνολικός προγραμματισμός : για το τι υλοποιούμε και σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε ως Περιφέρεια.

Το θέμα που συζητούμε, η παρουσίαση και η έγκριση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την περίοδο 2012 -2014, είναι εξαιρετικά σημαντικό για δύο λόγους :

Ο πρώτος λόγος είναι η σημασία του ως ολοκληρωμένου προγραμματικού κειμένου, με μεσοπρόθεσμο χαρακτήρα.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι το περιεχόμενο του Επιχειρησιακού Προγράμματος κατοχυρώνει τη διαφάνεια της λειτουργίας μας και τη συνέπειά μας στις αρχές του δημοκρατικού προγραμματισμού. Γνωστοποιεί σε όλους, θεσμικούς, παραγωγικούς, κοινωνικούς, συλλογικούς φορείς και στους πολίτες την τωρινή και την μεσοπρόθεσμη δραστηριότητά μας.»Η ενημέρωση για την Ε΄προγραμματική περίοδο 2014 – 2020


Τα βασικά σημεία της 1ης εγκυκλίου για το σχεδιασμό της Ε΄προγραμματικής περιόδου, Σύμφωνα με τον κ. Περγαντά, είναι:

«Η Περιφέρειά μας εντάσσεται σε ενδιάμεση κατηγορία Περιφερειών, μεταξύ του 75 – 90% του κοινοτικού μέσου όρου, γεγονός που διαμορφώνει για μας μια αφετηρία που είναι πιο κοντά στην κοινωνικο – οικονομική μας πραγματικότητα.

Θετικό παραμένει το γεγονός της ενίσχυσης της χώρας μας με κονδύλια του Ταμείου Συνοχής, που σε ότι αφορά τη Στερεά Ελλάδα, ενισχύει τις επιδιώξεις μας για την ολοκλήρωση μεγάλων δικτύων μεταφορών και επικοινωνιών, καθώς και δράσεων περιβάλλοντος.

Στρατηγική επιδίωξη είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης, η τόνωση της αγοράς εργασίας και η αποκατάσταση της τρωθείσας από την κρίση κοινωνικής συνοχής.

Προχωρούμε σε μια διαδικασία η οποία είναι υπό διαμόρφωση.

Οι Κανονισμοί των Ταμείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν έχουν εγκριθεί.

Ο προϋπολογισμός που θα λάβει η χώρα μας για τη νέα περίοδο 2014-2020 δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Η Αρχιτεκτονική των προγραμμάτων της νέας περιόδου δεν έχει σχεδιαστεί.

Ακόμα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του πλαισίου εφαρμογής των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.Ωστόσο, ξεκινάμε όπως οφείλουμε να ξεκινήσουμε :

Πρώτον, έχοντας ήδη προχωρήσει σε διαδικαστικές – οργανωτικές ενέργειες, όπως η δημιουργία πλατφόρμας και forum στην ιστοσελίδα της Διαχειριστικής Αρχής, η ενημέρωση των φορέων και η σύσταση της Ομάδας Σχεδιασμού του Προγράμματος.

Δεύτερον, σχεδιάζοντας το νέο μας πρόγραμμα από «κάτω προς τα πάνω», με ανοιχτή συμμετοχή των φορέων σε αυτή την διαδικασία.

Πιστεύω πως αυτή η συγκυρία θα αναδείξει όσα μας ενώνουν και πως η συνεργασία όλων μας θα λειτουργήσει θετικά, εποικοδομητικά και κυρίως αποτελεσματικά.»
 Δημοφιλή σήμερα

Συναυλία με τον Γιάννη Μαρκόπουλο στην Χαλκίδα

Συναυλία με τον Γιάννη Μαρκόπουλο στην Χαλκίδα

16/4/2019
Φέτος ο κορυφαίος μουσικό συνθέτης συμπληρώνει τα 80 του χρόνια. Μεγάλη τιμή για τους Χαλκιδέους η συναυλία....
1ο Πολιτιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χαλκίδας

1ο Πολιτιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χαλκίδας

17/4/2019
Η ομάδα Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Χαλκίδας διοργανώνει το 1ο Πολιτιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χαλκίδας....
Υπουργείο Παιδείας: Προχωρά η διαδικασία για «κουδούνι στις εννιά»

Υπουργείο Παιδείας: Προχωρά η διαδικασία για «κουδούνι στις εννιά»

17/4/2019
Η επιστηµονική κοινότητα το συνιστά, ο υπουργός Παιδείας το θέλει, αλλά τα πρακτικά προβλήµατα είναι πολλά....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας