Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σκληρή επίθεση του Θανάση Χειμάρα προς τον Κλέαρχο Περγαντά για την υλοποίηση των έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθώς και για τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας που αυξήθηκαν από το 2010.

Ο κος Χειμάρας, δηλώνει ότι κανένα έργο της Περιφέρειας, δεν έχει υλοποιηθεί, ούτε πρόκειται στο άμεσο χρονικό διάστημα

Ο κος Περγαντάς παρά τις κατά καιρούς θριαμβολογίες και επικοινωνιακές συναντήσεις με φορείς, ότι θα προωθηθούν τα περιβαλλοντικά μεγάλα έργα της Περιφέρειας και επιτέλους, θα υλοποιηθεί ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα, είπε ο κος Χειμάρας. 

Υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται μόνο οι αποκαταστάσεις των ΧΑΔΑ, έργα τα οποία σχεδόν στο σύνολό τους έχουν μεταφερθεί από το Γ’ ΠΕΠ και είναι κατά βάσει έργα των Δήμων, συνεχίζει ο κος Χειμάρας. 

Για παράδειγμα, ποιος ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ ή ποιο εργοστάσιο διαλογής–κομποστοποίησης έγινε στην Περιφέρεια; κανένα.
Ακόμα και για τη μόλυνση του Ασωπού, που τόσο ενδιαφέρε τον κο Περγαντά, πάλι δεν έκανε τίποτα.

Κύριε Περγαντά που πήγαν τα 80,00 εκ. ευρώ, που εκχώρησε το ΥΠΕΚΑ στην Περιφέρεια, ποια ήταν η απορρόφηση τους;

Ακόμη, στον τομέα των αστικών κέντρων πέραν κάποιων εντάξεων, για έργα οδοποιΐας, πεζοδρομήσεων, αναπλάσεων με την πρωτοβουλία "jessika" και πέρα από την υπογραφή, για τη δημιουργία του Ταμείου, δεν έχει γίνει κάτι άλλο .

Και είναι περισσότερο από βέβαιο, ότι μέχρι τέλος της περιόδου, δεν θα υλοποιηθεί κανένα από αυτά τα έργα. Επίσης θυμίζω ότι τα 40 εκ. ευρώ, που είναι η συμμετοχή της Περιφέρειας είναι στον αέρα, είπε ο κος Χειμάρας.

Τέλος ο κος Χειμάρας αναφέρθηκε και για το μέγαλο ζήτημα αυτό της ανεργίας, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Αφού το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης της ανεργίας σε σχέση με το 2010 καταγράφεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με ποσοστό πάνω από το 25 % και για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, στην οποία απορρόφηση, δεν περιλαμβάνεται κανένα σοβαρό νέο έργο της αιρετής Περιφέρειας.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας