Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Μαρκέλλα Παππά
για το eviaportal.gr:
Μαρκέλλα Παππά
Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χαλκίδας, Κώστας Ρουσόπουλος, μιλά στο eviaportal.gr για το περιφραγμένο πάρκο στον Βούρκο και το έργο που αναμένεται να ξεκινήσει.
Κώστας Ρουσόπουλος
Κώστας Ρουσόπουλος

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, το πάρκο που βρίσκεται στον Βούρκο έχει περιφραχθεί λόγω έργων, τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν ξεκινήσει.

Το εν λόγω πάρκο περικλείεται από τις οδούς Καραγιάννη, Αντιγόνου και Ευβοίας. Η οδός Καραγιάννη «ενώνει» δύο σχολεία, το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Χαλκίδας  (Ευβοίας και Καραγιάννη) και τα Τεχνικά Λύκεια Χαλκίδας (Αντιγόνου και Καραγιάννη).

Κάποια σημεία της περίφραξης με τον καιρό έχουν διαλυθεί, κάνοντας επικίνδυνη την διάβαση των πεζών και των μαθητών.

Ο κ. Ρουσόπουλος μας εξηγεί ότι το πάρκο είναι περιφραγμένο εδώ και καιρό, λόγω προγραμματικής σύμβασης με το αναπτυξιακό πρόγραμμα τοπικής αυτοδιοίκησης, «Θησέας».

«Δυστυχώς, οι επιχορηγήσεις του προγράμματος «Θησέας» κόπηκαν, σε όλη την Ελλάδα. Η Δημοτική Αρχή, όμως, προκειμένου να μην εγκαταλείψει το έργο, επειδή βρίσκεται και στην είσοδο της πόλης, αποφάσισε να το χρηματοδοτήσει μέσω των κονδυλίων της ΣΑΤΑ.»

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τον κ. Ρουσόπουλο, ο Δήμος ενέταξε την δημοπράτηση ανάπλασης του πάρκου στα επιχορηγούμενα έργα από την ΣΑΤΑ.

«Η έναρξη του έργου έχει καθυστερήσει γιατί έχουν κατατεθεί ενστάσεις από τους δύο υποψήφιους αναδόχους. Επομένως, ο διαγωνισμός δεν έχει ολοκληρωθεί μόνο ως προς το τυπικό του κομμάτι. Το έργο δεν θα καθυστερήσει να ξεκινήσει

Η «Ανάπλαση Εισόδου Πόλης» θα στοιχήσει 473.000 ευρώ.

«Ως προς την πορεία του έργου, από πλευράς διαγωνισμού και οικονομικών, η ανάπλαση του πάρκου θα εκτελεστεί σύντομα».

Αναφορικά στην περίφραξη και στον κίνδυνο που αποτελούν κάποια σημεία της για τους πεζούς, ο Πρόεδρος της Οικονομικης Επιτροπής, αν και δεν είναι στην αρμοδιότητά του, θεωρεί ότι το χρονικό διάστημα έναρξης του έργου είναι τόσο σύντομο, ώστε δεν χρειάζεται να γίνουν επιπλέον έργα στο ενδιάμεσο.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας