Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, απέστειλαν 3 βουλευτές του ΚΚΕ για το Νοσοκομείο Κύμης.
Νοσοκομείο Κύμης Γεώργιος Παπανικολάου
Νοσοκομείο Κύμης Γεώργιος Παπανικολάου

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Κύμης επιδεινώνεται συνεχώς και σήμερα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, η κατάσταση έχει ξεπεράσει το όριο συναγερμού.

Το Νοσοκομείο Κύμης είναι πολύτιμο για την περιοχή η οποία είναι δύσβατη, με πολύ κακό οδικό δίκτυο και μεγάλο αριθμό απομακρυσμένων χωριών.

Οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό είναι δραματικές.

Για παράδειγμα αναφέρουμε ότι το νοσοκομείο διαθέτει μόνο έναν καρδιολόγο, έναν παιδίατρο, έναν ορθοπεδικό, έναν χειρουργό, οι ελλείψεις αφορούν όλες τις ειδικότητες, οι γιατροί εφημερεύουν πέντε ημέρες το μήνα και ένας σημαντικός αριθμός απασχολείται στα τέσσερα περιφερειακά ιατρεία.

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό που δεν επαρκεί να καλύψει βασικές ανάγκες του νοσοκομείου ενώ ακόμα και οι νοσηλευτές της μονάδας τεχνητού νεφρού αναγκάζονται να καλύψουν ανάγκες στις κλινικές.

Σημειώνουμε πως η μονάδα τεχνητού νεφρού αν λειτουργούσε σε τρεις βάρδιες θα μπορούσε να καλύψει περίπου 30 νεφροπαθείς και να συνέβαλλε στην αντιμετώπιση της ταλαιπωρίας και των κινδύνων που υφίστανται νεφροπαθείς που αναγκάζονται να αναζητήσουν άλλες λύσεις.
Σημειώνουμε επίσης πως νεφροπαθείς μένουν χωρίς φάρμακα και επίσης παραμένουν απλήρωτοι για τα έξοδα μεταφοράς με ταξί.

Στο νοσοκομείο δεν υπάρχει φαρμακοποιός, ενώ σε λίγο διάστημα θα παραμείνουν μόνο δύο υπάλληλοι στο διοικητικό προσωπικό.

Τέλος, το νοσοκομείο έχει δεχθεί βαρύ οικονομικό πλήγμα μετά το κούρεμα των ομολόγων και δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε σοβαρές οικονομικές υποχρεώσεις.

Είναι φανερό ότι η πολιτική της εμπορευματοποίησης της Υγείας, της υποχρηματο–δότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και της συνεχούς περικοπής κονδυλίων που αφορούν κοινωνικές ανάγκες έχει οδηγήσει σε οδυνηρή κατάσταση τις υπηρεσίες υγείας, σε βάρος του λαού και των εργαζομένων στις μονάδες Υγείας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση:
α) για να καλυφθούν το συντομότερο δυνατόν οι ανάγκες του νοσοκομείου της Κύμης σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, να καλυφθεί η θέση του Φαρμακοποιού, να αντιμετωπιστούν ελλείψεις σε φάρμακα και αναλώσιμα; 
β) για να καταβληθεί στο νοσοκομείο το ποσόν που ζημιώθηκε λόγω του κουρέματος των ομολόγων και να χρηματοδοτηθούν οι επισκευές του κτιρίου που είναι σε εξέλιξη;  


Οι βουλευτές
Θανάσης Παφίλης
Γιάννης Γκιόκας
Γιώργος Λαμπρούλης
Δημοφιλή σήμερα

Αποτελέσματα εκλογών Επιμελητηρίου Ευβοίας, ποιοι εκλέγονται

Αποτελέσματα εκλογών Επιμελητηρίου Ευβοίας, ποιοι εκλέγονται

10/12/2017
Σαρωτική νίκη της Βούλας Αγιοστρατίτη και οριακά αυτοδυναμία δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των εκλογών του Επιμελητηρίου Ευβ...
Η παιδική ταινία «Coco» 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Coco» 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone

11/12/2017
Η παιδική ταινία «Coco» 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone μόνο την Πέμπτη 14 εώς και την Τετάρτη ...
Ολοκληρώθηκαν οι Εκλογές στο Επιμελητήριο Εύβοιας

Ολοκληρώθηκαν οι Εκλογές στο Επιμελητήριο Εύβοιας

10/12/2017
Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 και λίγο μετά τις 19:00 έκλεισαν οι κάλπες για την εκλογική διαδικασία στο Επιμελητήριο Εύβοιας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας