Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Δήμος Λαμιέων αντιμετωπίζει μόνος του το πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών των σχολείων, αφού η Περιφέρεια είναι απούσα για ακόμη μία φορά.
Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς
Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς
 

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το γεγονός ότι, ενώ βρισκόμαστε σε συνεχείς συνεννοήσεις από την Παρασκευή το μεσημέρι και μέχρι σήμερα, προκειμένου να επιλυθούν τα όποια προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών και ενώ υπάρχει προγραμματισμένη σύσκεψη για τις 5.00 το απόγευμα, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταϊκος, σπεύδει, πριν τη νέα συνάντησή μας, να  εκδώσει δελτίο τύπου, στο οποίο αναφέρει ανακρίβειες και υποθέσεις και να προβαίνει σε σχετικές δηλώσεις στα ΜΜΕ, σαν να μην επιθυμεί λύση στο πρόβλημα. 


Ο Δήμος της Λαμίας, από την αρχή και μέχρι τώρα, ακολουθεί την μοναδική σύννομη διαδικασία σε ότι αφορά την μετακίνηση των μαθητών.

Ούτε αυτιά επιχειρήσαμε να χαϊδέψουμε, ούτε ενέργειες που θα δημιουργούσαν χιονοστιβάδα προβλημάτων. Και όποτε κληθήκαμε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ανταποκριθήκαμε και συμμετείχαμε στις σχετικές συζητήσεις τόσο με τους εκπροσώπους μας (Δήμαρχο, Αρμόδιο Αντιδήμαρχο), όσο και με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αρνήθηκε να προχωρήσει σε όσα επανειλημμένα της προτείναμε με έγγραφά μας, ειδικά για την μεταφορά των μαθητών του Μουσικού Σχολείου και του ΕΠΑΛ.

Ευτυχώς που τώρα αντιλαμβάνεται τις υποχρεώσεις της και ακολουθεί τον μοναδικό σύννομο τρόπο που και η ίδια πλέον  αναγνωρίζει, ιδιαίτερα για το Μουσικό Σχολείο.

Να θυμίσουμε ότι δεν ήταν ο Δήμος Λαμίας, που νύχτα αποφάσισε την ενεργοποίηση του νέου συστήματος.
Από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα ο Δήμος της Λαμίας είναι σε ανοιχτή γραμμή με μαθητές, γονείς, διευθυντές σχολείων και προέδρους δημοτικών διαμερισμάτων για να κωδικοποιήσει τα προβλήματα που υπήρξαν και υπάρχουν, μέχρι να εφαρμοστεί αυτό το στάδιο της μεταφοράς των μαθητών.

Από την αρχή μέχρι τώρα μιλάμε για μία πρώτα απ όλα σύννομη και άμεση μεταφορά των μαθητών. Λυπούμαστε που η νομοθεσία δεν μας δίνει την διακριτική ευχέρεια να επιλέξουμε εμείς τους τρόπους αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε, σύμφωνε με τις αποφάσεις των αρμοδίων υπουργείων.

Δυστυχώς η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, μας στερεί την δυνατότητα όλα αυτά που προτείνουμε να τα αποφασίσουμε και να τα υλοποιήσουμε με αποφάσεις των οργάνων μας και είμαστε αναγκασμένοι να τα προτείνουμε στην Περιφέρεια. Αν είχαμε την θεσμική δυνατότητα θα τα είχαμε ήδη λύσει.

Σημειώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το μεταφορικό έργο  για την μεταφορά των μαθητών είναι ένα δυναμικό έργο, που υπόκειται σε τροποποιήσεις και  μεταβολές, ανάλογα με τις κινήσεις των μαθητών. Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα.

Είμαστε και θα παραμείνουμε παρόντες να αντιμετωπίσουμε ακόμα και μεμονωμένα προβλήματα που τυχόν  να παρουσιαστούν και τις επόμενες μέρες και σε όλη την σχολική χρονιά και να προτείνουμε σύννομες λύσεις.

Καλούμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας,  να ανταποκρίνεται πλέον άμεσα σε όσα έχει υποχρέωση κατά νόμο να πράττει.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να αφήσουν στην άκρη κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις χωρίς περιεχόμενο, γιατί οφείλουν να γνωρίζουν ότι όλοι μας κρινόμαστε από το αποτέλεσμα, μιας και το έργο μας είναι η άμεση ασφαλής και σύννομη μεταφορά του μαθητή από το σπίτι του στο σχολείο.
Εμείς αυτό πράττουμε και αυτό θα συνεχίσουμε. 
Δημοφιλή σήμερα

Έναρξη Θαλασσινού Καρναβαλιού Χαλκίδας 2018 με θέμα ο «Τρωικός Πόλεμος» – Δηλώσεις συμμετοχής

Έναρξη Θαλασσινού Καρναβαλιού Χαλκίδας 2018 με θέμα ο «Τρωικός Πόλεμος» – Δηλώσεις συμμετοχής

10/01/2018
Όπως κάθε χρόνο και φέτος ο Δήμος Χαλκιδέων διοργανώνει μια σειρ...
Νέα κινητή ιατρική μονάδα απέκτησε το ΕΚΑΒ Χαλκίδας

Νέα κινητή ιατρική μονάδα απέκτησε το ΕΚΑΒ Χαλκίδας

14/01/2018
Το ΕΚΑΒ Χαλκίδας παρέλαβε νέα Κινητή Ιατρική Μονάδα, για τις ανάγκες εξυπηρέτησης για όλη την Εύβοια....
Αλλαγή πορείας οχημάτων λόγω εργασιών της ΔΕΥΑΧ

Αλλαγή πορείας οχημάτων λόγω εργασιών της ΔΕΥΑΧ

15/01/2018
Ο Δήμος Χαλκιδέων ενημερώνει ότι από αύριο Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018, θα υπάρξουν αλλαγές στην πορεία οχημάτων σε συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας