Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ενώ η Ελληνική Αστυνομία φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις προσωπικού σε όλη τη χώρα, υπάρχει ακόμα η Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού που απαλλάσσει από τα καθήκοντά τους περίπου 150 αστυνομικούς….
Συμεών Κεδίκογλου
Συμεών Κεδίκογλου

Για το παραπάνω ζήτημα, ο Συμεών Κεδίκογλου κατέθεσε την ακόλουθη ερώτηση:

Κύριε Υπουργέ,

Είναι προφανές ότι σήμερα απαιτείται εξορθολογισμός όλων των υπηρεσιών και της λειτουργίας της δημόσιας μηχανής, μακριά από πρακτικές του παρελθόντος που ευθύνονται κατά ένα μέρος για τη σημερινή κατάσταση της χώρας.

Στο πλαίσιο του εξορθολογισμού για την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, αναφέρω και την περίπτωση της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, που συστήθηκε με το Π.Δ. 336 το 2000.

Σύμφωνα με αυτό, ανάμεσα στα άλλα αποστολή της Υπηρεσίας είναι και «η εξύψωση του αθλητικού πνεύματος στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»! Ενώ, σύμφωνα με το άρθρο 15 του παραπάνω Π.Δ., οι αθλητές της Υ.Φ.Α.Α. «υποχρεούνται: α. να εκτελούν εργασίες διοικητικής υποστήριξης της υπηρεσίας, β. να συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις και εμφανίσεις αθλητικού, εκπαιδευτικού, ενημερωτικού και κοινωνικού χαρακτήρα που προγραμματίζονται από την Υπηρεσία και αφορούν την προβολή της».

Στις σημερινές ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας, που φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα έλλειψης προσωπικού σε όλη τη χώρα, οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, που απασχολεί περίπου 150 άτομα, κυρίως πρώην αθλητές και προπονητές, μεταξύ των οποίων γνωστά ονόματα του χώρου, απαλλάσσονται, όπως ορίζεται από το ίδιο το Π.Δ., από τα μάχιμα αστυνομικά καθήκοντα, όταν ακόμα και πρώην ολυμπιονίκες παρουσιάζονται τακτικότερα στα τμήματα που υπάγονται.

Με βάση τα παραπάνω, θεωρούμε ότι το Υπουργείο θα πρέπει να εξετάσει την ορθολογικότερη αξιοποίηση της δύναμης στις ανάγκες του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και των πολιτών.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:
•Σκοπεύετε να προβείτε στην τροποποίηση του Π.Δ. 336/2001 για την αποστολή της υπηρεσίας και τις υποχρεώσεις των υπαλλήλων, ώστε να ανταποκρίνεται στις σημερινές αυξημένες ανάγκες του Σώματος;
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας