Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σε εκδήλωση με θέμα «η θέση του ΚΚΕ για την οικονομική κρίση», που διοργάνωσε η Ν.Ο. του ΤΕΙ Χαλκίδας μίλησε την Τετάρτη 18/03 ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Βουλευτής Εύβοιας.
Φοιτητές του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας παρακολουθούν την ομιλία του Γ. Μαρίνου.
Φοιτητές του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας παρακολουθούν την ομιλία του Γ. Μαρίνου.

Στην ομιλία του ο Γ. Μαρίνος στάθηκε στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης που η πλουτοκρατία και οι πολιτικοί της εκφραστές επιτίθενται για να περάσουν τις πιο αντιδραστικές αλλαγές που υπηρετούν τις ανάγκες του κεφαλαίου, χρειάζεται να οξυνθούν τα κριτήρια ώστε να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα που θα ενισχύσουν την πάλη μας.

Στο πρόβλημα της κρίσης, στο δίλλημα με το λαό ή την πλουτοκρατία θα κριθούν οι πάντες και αυτό έχει άμεση σχέση με τις φοιτητικές – σπουδαστικές εκλογές, με όλες τις πολιτικές μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Οι συνθήκες που παλεύουμε χρειάζονται αλλαγές στο συσχετισμό δύναμης, Ισχυρό ΚΚΕ, Ισχυρή ΚΝΕ, Ισχυρή Πανσπουδαστική, δυνατό ταξικά – αγωνιστικά προσανατολισμένο εργατικό κίνημα.

Τόνισε τις ευθύνες των άλλων κομμάτων, των αυθεντικών υποστηριχτών του καπιταλισμού όπως είναι η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ αλλά και των δυνάμεων που προσπαθούν να καλυφθούν, να πατήσουν σε δύο βάρκες για να μπλοκάρουν, να εγκλωβίσουν συνειδήσεις στη λογική της διαχείρισης της στρατηγικής του κεφαλαίου όπως είναι ο ΣΥΝ / ΣΥΡΙΖΑ και άλλα σχήματα που χαρακτηρίζονται από αναξιοπιστία και αφερεγγυότητα.

Ο Ομιλητής αναφέρθηκε στα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας, την υψηλή ανεργία, την υποαπασχόληση, την καθήλωση των μισθών και των συντάξεων, τις άθλιες εργασιακές σχέσεις, την κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Υγείας. Επεσήμανε πως δεν δείχνουν μόνο τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής του δικομματισμού, δείχνουν τον ταξικό χαρακτήρα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, κι αυτό είναι βάση για ουσιαστικά συμπεράσματα, για σύγκρουση και καταδίκη των δυνάμεων του κεφαλαίου, που κάνουν τα πάντα για να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του λαού.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Γ. Μαρίνος τόνισε πως το ΚΚΕ καλεί τις εργατικές – λαϊκές δυνάμεις να αντισταθούν αποφασιστικά, να συγκρουστούν με την πολιτική της καταστολής που ενισχύεται συνεχώς, να συγκρουστούν με κάθε αντιλαϊκό μέτρο, με τη συνολική στρατηγική, με τη συνολική πολιτική της Ε.Ε., της κυβέρνησης , του ΠΑΣΟΚ, των δυνάμεων του Ευρωμονόδρομου.

Έχει μεγάλη σημασία να παρθούν μέτρα σε κάθε χώρο. Μέτρα καλύτερης οργάνωσης του κινήματος, ώστε να μπούνε περισσότερες δυνάμεις στην πάλη. Μέτρα για τη στήριξη, την ενίσχυση του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, του αγωνιστικού πόλου στους ΕΒΕ, την ενίσχυση της ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ τώρα στις σπουδαστικές εκλογές, για να πούνε γερά θεμέλια για την ισχυροποίηση και τον αγωνιστικό προσανατολισμό του φοιτητικού – σπουδαστικού κινήματος, τη συγκρότηση αγωνιστικού πόλου, για να γίνει ικανό να αναμετρηθεί αποτελεσματικά με τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, με τη σφοδρή επίθεση που θα εξελιχθεί στη συνέχεια.

Σημείωσε πως μέσα σε αυτή τη πορεία, στην καθημερινή δράση θα χτίζονται οι προϋποθέσεις για βαθιές αλλαγές, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης. Και εξήγησε πως ο καπιταλισμός δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες της νεολαίας μας, τις λαϊκές ανάγκες. Είναι και θα γίνεται συνεχώς και πιο βάρβαρος. Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία ο Αντιμονοπωλιακός – Αντιιμπεριαλιστικός αγώνας, ο αντικαπιταλιστικός αγώνας και η συγκέντρωση δυνάμεων που θα συμβάλουν στη συγκρότηση μιας μεγάλης λαϊκής συμμαχία, της συμμαχίας της εργατικής τάξης, της μικρομεσαίας αγροτιάς, των μικρών αυτοαπασχολούμενων της πόλης ΕΒΕ, των κινημάτων των γυναικών, της νεολαίας, πολιτικών ομάδων , κινήσεων που παλεύουν κατά της πλουτοκρατίας και του ιμπεριαλισμού.

Βάζοντας βάσεις, οργανώνοντας την οικονομία, τη λαϊκή οικονομία με κοινωνική ιδιοκτησία στα βασικά μέσα παραγωγής και τη γη, τον κεντρικό σχεδιασμό και τον εργατικό – κοινωνικό έλεγχο που θα προχωράνε σε ένα συνεχώς ανώτερο επίπεδο με τη στήριξη του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας του.

Σε αυτή τη κοινωνία, σε αυτή την οικονομία μπορεί να επιλυθεί το πρόβλημα της ανεργίας και να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στην πραγματική και δωρεών μόρφωση, Υγεία, Πρόνοια Αθλητισμό και Πολιτισμό ικανοποιώντας τις συνολικές λαϊκές ανάγκες.
Δημοφιλή σήμερα

Αποτελέσματα εκλογών Επιμελητηρίου Ευβοίας, ποιοι εκλέγονται

Αποτελέσματα εκλογών Επιμελητηρίου Ευβοίας, ποιοι εκλέγονται

10/12/2017
Σαρωτική νίκη της Βούλας Αγιοστρατίτη και οριακά αυτοδυναμία δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των εκλογών του Επιμελητηρίου Ευβ...
Η παιδική ταινία «Coco» 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Coco» 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone

11/12/2017
Η παιδική ταινία «Coco» 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone μόνο την Πέμπτη 14 εώς και την Τετάρτη ...
Ολοκληρώθηκαν οι Εκλογές στο Επιμελητήριο Εύβοιας

Ολοκληρώθηκαν οι Εκλογές στο Επιμελητήριο Εύβοιας

10/12/2017
Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 και λίγο μετά τις 19:00 έκλεισαν οι κάλπες για την εκλογική διαδικασία στο Επιμελητήριο Εύβοιας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

Ιχθυοπωλείο Νικόλας - Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας