Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Για την πορεία ελέγχου των εταιριών off shore που εντοπίστηκαν στην Κύμη, ρωτά τον Υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής, Συμεών Κεδίκογλου.
Συμεών Κεδίκογλου
Συμεών Κεδίκογλου
Αναλυτικά η ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής:

Κύριε Υπουργέ,

Στο πλαίσιο του ελέγχου του ΣΔΟΕ των εξωχώριων εταιρειών, που είχε ξεκινήσει µετά τη διαπίστωση ότι πολλές από αυτές δεν έχουν καταβάλει για πολλά χρόνια φόρους ακινήτων, εισοδήματος κτλ., οι φορολογικές αρχές είχαν ξεκινήσει έρευνα, τον Νοέμβριο του 2011, και για τις 24 εξωχώριες εταιρίες στην Κύμη, που παρατηρήθηκε να «ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια».

Μεταξύ των φορολογικών παραβάσεων που έχουν καταγράψει οι έλεγχοι του Σώµατος ∆ίωξης Οικονομικού Εγκλήματος γενικά για τις εξωχώριες εταιρείες είναι ότι δεν έχουν καταβάλει Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας ως το 2006 και στη συνέχεια δεν είχαν πληρώσει ΕΤΑΚ, ΦΑΠ και άλλους φόρους, ενώ για ορισμένες εταιρείες δεν υπήρχε καν ΑΦΜ.

Μάλιστα, σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Οικονομικών τον Ιανουάριο του 2012, κατόπιν ολοκληρωμένων ελέγχων του ΣΔΟΕ καταλογίζεται σε επιχειρήσεις το ποσό των 41 εκατ. ευρώ!

Επειδή, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η απόδοση δικαιοσύνης είναι από τα μείζονα ζητήματα της χώρας, ερωτάσθε:

1. Πόσες από τις 24 εξωχώριες εταιρείες της Κύμης έχουν ελεγχθεί; Πόσοι είναι οι ολοκληρωμένοι έλεγχοι του ΣΔΟΕ;

2. Υπάρχει κάποια εκτίμηση του οφειλόμενου φόρου που τους καταλογίζεται;

3. Πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και στις 24 εταιρείες αρμοδιότητας της ΔΟΥ Κύμης, ώστε να αποδοθούν με διαφάνεια οι ευθύνες από όπου κι αν προέρχονται ;Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας