Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στο πλευρό των μαθητών του Γυμνασίου-Λυκείου Κύμης η Δημοτική Αρχή, στον αγώνα τους για καλύτερη εκπαίδευση .
Ξεκίνησε η κατάληψη στο Γενικό Λύκειο Κύμης
Ξεκίνησε η κατάληψη στο Γενικό Λύκειο Κύμης

Το κτήριο του Γυμνασίου-Λυκείου φιλοξενεί κάθε χρόνο πάνω από 200 μαθητές και μαθήτριες. Παρά το περασμένο της ηλικίας του, το κτήριο παραμένει επιβλητικό και δεσπόζει κάτω από τον λόφο του Προφήτη Ηλία. 

Όπως κάθε χρόνο η Δημοτική αρχή την καλοκαιρινή περίοδο φροντίζει για την ετήσια συντήρηση του.  Παρά το γεγονός της μηδενικής εισροής χρημάτων κατά την τρέχουσα χρονιά, ο πρόεδρος της β΄βάθμιας Σχ.Επιτροπής κ. Παπαϊωάννου που επισκέφθηκε τα σχολεία μαζί με τον πρόεδρο της α΄βάθμιας σχ. Επιτροπής κ. Βλάχο και τούς Αντιδημάρχους  κ.κ Μπάτσα Αρετή και Βασίλη Παππά κατά τον μήνα Ιούλιο, ενημερώθηκαν από τους αντίστοιχους διευθυντές για τις ανάγκες των κτηρίων και από κοινού τέθηκαν προτεραιότητες.

Αποφασίστηκε έγκαιρα  να διατεθεί ένα σεβαστό ποσό μέσω της Σχ.Επιτροπής, προκειμένου να καλυφθούν άμεσες ανάγκες εξωραϊσμού των κτιρίων πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Στη διάρκεια του καλοκαιριού  εγκαταστάθηκαν τα συνεργεία ελαιοχρωματισμού για το εσωτερικό των κτηρίων και τους πίνακες όσο και για μεγάλο μέρος της πρόσοψης του Γυμνασίου-Λυκείου.

Επίσης συνεργείο υδραυλικών αποκατάστησε προβλήματα στις εσωτερικές τουαλέτες του Λυκείου,  και εξωράισε εξ ολοκλήρου τις εξωτερικές τουαλέτες αποκαθιστώντας και το αποχετευτικό πρόβλημα που χρόνιζε.

Επίσης αντικαταστάθηκαν κλειδαριές σε παράθυρα και επιδιορθώθηκαν όπου χρειάζονταν πλέγματα προστασίας παραθύρων κ.α. μικροεπισκευές.

Λίγες ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές του Λυκείου προέβησαν σε κατάληψη, ζητώντας από κάθε αρμόδιο ίσες ευκαιρίες στη μάθηση. Τα αιτήματα που έθεσαν ήταν, αφενός θέματα που αφορούσαν την εκπαίδευση ήτοι, έλλειψη καθηγητών κυρίως σε μαθήματα πανελληνίων εξετάσεων και έλλειψη βιβλίων ενώ αφετέρου έθεσαν θέματα κτιριακά και λειτουργίας καλοριφέρ.

Η Αντιδήμαρχος Μπάτσα-Θωμά Αρετή συναισθανόμενη τις αγωνίες των παιδιών σε μια γενικότερη περιρρέουσα κατάσταση, συμμετείχε στην πορεία που πραγματοποίησαν οι μαθητές την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου.

Η δημοτική αρχή αφουγκραζόμενη τις ανησυχίες των μαθητών και των μαθητριών και σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους, προέβη άμεσα σε επίλυση των θεμάτων που αφορούσαν αρχικά τη μόνωση στην οροφή η οποία και επιδιορθώθηκε από τα συνεργεία του εργολάβου που την είχε τοποθετήσει (έργο που είναι σε εξέλιξη :«Αναβάθμιση Γυμνασίου-Λυκείου Κύμης»), ενώ δρομολογήθηκε η επισκευή των κουφωμάτων όπου απαιτείτο. Επιπλέον, συνεργείο ανέλαβε τον έλεγχο των θερμαντικών σωμάτων ενώ ο καθαρισμός του καυστήρα θα γίνει τις επόμενες ημέρες. 

Ακόμη, θέλοντας να συνδράμει και στα θέματα εκπαίδευσης, μερίμνησε για την παραλαβή και μεταφορά των βιβλίων που απαιτούνταν, στο Λύκειο Κύμης. 

Επειτα απ΄όλα αυτά, 5μελής επιτροπή γονέων με τη συμμετοχή και της Αντιδημάρχου, ζήτησαν απ΄τα παιδιά την αναστολή της κατάληψης, αφού τα θέματα που είχαν θέσει είτε λύθηκαν είτε δρομολογήθηκε η επίλυσή τους. Δεσμεύτηκαν δε όλοι, ότι σε χρονικό διάστημα 15 ημερών, στο σύνολό τους τα προβλήματα θα έχουν λυθεί, διαφορετικά θα στηριχθεί η πιο δυναμική κινητοποίηση των παιδιών με παραστάσεις σε κάθε αρμόδιο φορέα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες αμέσως συγκάλεσαν γενική συνέλευση και αποφάσισαν να παραδώσουν το σχολικό κτήριο την επόμενη ημέρα, σταματώντας την κατάληψη.
Ένας αξιόλογος αγώνας δόθηκε από τα παιδιά του Λυκείου, ένας αγώνας που απέδειξε ότι, όταν παλεύεις συνειδητοποιημένα και καλοπροαίρετα, δικαιώνεσαι!
Δημοφιλή σήμερα

Η Εύβοια ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσω της τηλεόρασης του Star

Η Εύβοια ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσω της τηλεόρασης του Star

20/04/2018
Ο νομός Εύβοιας και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα παρουσιάστηκαν σε αφιέρωμα της εκπομπής του STAR Channel «Γυρίσματα στην...
Εκπαιδευτικές Δράσεις για την Ελληνική μουσική παράδοση στη Χαλκίδα

Εκπαιδευτικές Δράσεις για την Ελληνική μουσική παράδοση στη Χαλκίδα

18/04/2018
Οι εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος πραγματοποιούνται με τη χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια...
Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Βατώντα

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Βατώντα

21/04/2018
Την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, εορτή του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός στο Βατώντα...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας