Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Συζητήθηκε χθες το πρωί στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του Συμεών Κεδίκογλου με τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο για το πρόβλημα που πρόκειται να δημιουργηθεί στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τη Δευτέρα που ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα διακόπτουν την πίστωση και οι πολίτες θα πρέπει να καταβάλουν το 100% της αξίας της παρεχόμενη υπηρεσίας.
Συμεών Κεδίκογλου: μήνυμα προς όλους τους Ευβοείς
Συμεών Κεδίκογλου: μήνυμα προς όλους τους Ευβοείς

Συγκεκριμένα ανέφερε τι θα σήμαινε μια τέτοια εξέλιξη για τους νεφροπαθείς: «Όλοι έχουν πρόβλημα, αλλά το κοινωνικό μας δίχτυ θα πρέπει πρωτίστως να είναι γι’ αυτούς που έχουν την ανάγκη μας.

Μία απ’ αυτές τις κατηγορίες είναι και οι νεφροπαθείς τελικού σταδίου. Καταλαβαίνετε ότι σε ανθρώπους που κάνουν αιμοκάθαρση δύο και τρεις φορές την εβδομάδα, εάν έρθεις ξαφνικά και τους πεις ότι πρέπει να προπληρώνουν-άνθρωποι που έχουν ήδη ταλαιπωρηθεί για τα ποσοστά αναπηρίας, για τα φάρμακα, άνθρωποι που, όπως μου είπε η Ομοσπονδία τους, δεν έχουν πάρει ακόμη τα λεφτά για τις μετακινήσεις τους, και με την ευκαιρία θα ήταν καλό να μας πείτε αν θα τα πάρουν, πότε και αν θα μειωθούν αυτά τα έξοδα- γι’ αυτούς τους ανθρώπους, λοιπόν, είναι πρόβλημα επιβίωσης.

Επομένως, πρέπει να υπάρξει μια συνεννόηση μεταξύ του Υπουργείου και των ιδιωτικών κλινικών, για να βρεθεί άμεσα μια λύση.»

Για το γενικό πρόβλημα της χρηματοδότησης του ΕΣΥ, ο βουλευτής επανέλαβε την ακόλουθη πρόταση: «Επειδή αυτό που επιθυμώ εγώ είναι να δοθεί λύση πραγματικά, θα πω ότι υπάρχουν κάποιες προτάσεις τις οποίες εγώ τις βλέπω να έχουν λογική.

Αυτό που λένε οι ιδιωτικές κλινικές είναι ότι μπορεί να υπάρξει ένας συμψηφισμός, κάτι που ήταν και δέσμευση προεκλογικά του σημερινού Πρωθυπουργού, του κ. Σαμαρά, των ασφαλιστικών και φορολογικών τους εισφορών με τον ΕΟΠΥΥ. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να προχωρήσει άμεσα και να βλέπω το λόγο γιατί να μην γίνεται.»
 
Τόνισε όμως κάνοντας κριτική στις καθυστερήσεις που σημειώνονται στο έργο του Υπουργείου: «κύριε Υπουργέ, για τις ασφαλιστικές εισφορές, να πούμε ότι και η δαπάνη στο φάρμακο έχει ξεφύγει τους τελευταίους μήνες από τις εκλογές και μετά. Έχουμε περίπου 60 εκατομμύρια το μήνα, για να μην πούμε ότι το δίμηνο Ιούλιο-Αύγουστο παρατηρήθηκε να έχουμε φαρμακευτική δαπάνη 292 εκατομμύρια, βεβαίως και λόγω της απεργίας των φαρμακοποιών.

Αυτό πρέπει να το δούμε. Έχουμε ήδη καθυστέρηση τέσσερις μήνες στην έκδοση του νέου δελτίου τιμών και παρακαλώ, κύριε Υπουργέ, ενόψει του νέου δελτίου τιμών να δείτε αν υπάρχουν φάρμακα, που ενώ έχασαν την πατέντα τους, δεν έχει μειωθεί το ποσοστό όπως θα έπρεπε.

Και παρακαλώ δείτε αν υπάρχουν φάρμακα που δεν είναι πρωτότυπα και παρόλο που δεν είναι πρωτότυπα, δηλαδή είναι γενόσημα, να έχουν μεγαλύτερη τιμή από τα πρωτότυπα. Αυτό είναι πρωτοφανές. Δείχνει ή ανικανότητα ή κάποια συμφέροντα και θα πρέπει να τα δούμε, και το ένα και το άλλο.»

Τέλος, με την ευκαιρία της συζήτησης ρώτησε τον Υπουργό Υγείας στη Βουλή για τα δημοσιεύματα σε μερικά blogs σχετικά με τη δημιουργία πενήντα νοσοκομείων ημερήσιας λειτουργίας μεταξύ των οποίων και η Κύμη ζητώντας να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Ο υπουργός απάντησε « Δεν πρόκειται να αιφνιδιάσουμε. Σας διαβεβαιώνω γι’ αυτό. Θα ενημερώνουμε συνεχώς για τις αποφάσεις μας.»
Δημοφιλή σήμερα

Παράπονα Λυκείου Αρτάκης για τους Σχολικούς Αγώνες

Παράπονα Λυκείου Αρτάκης για τους Σχολικούς Αγώνες

22/3/2019
Ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του Λυκείου Νέας Αρτάκης, Νικόλαος Βήττας, κάνει λόγο για παράπονα που έχουν για την συμπεριφορά και την απο...
Φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CANTUS Χαλκίδας

Φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CANTUS Χαλκίδας

22/3/2019
Την Δευτέρα 1 Απριλίου 2019 και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου Χαλκίδος θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CA...
Στην περιοχή του Δοκού κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλκιδέων

Στην περιοχή του Δοκού κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλκιδέων

21/3/2019
Στην περιοχή του Δοκού την Τετάρτη 20 Μαρτίου κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλκιδέων με επικεφαλή τον υποψήφιο Δήμαρχο ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας