Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου το απόγευμα, τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής του καθηγητή Ευθύμιου Βαρλάμη «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (Κτίριο Α΄) παρουσία του μεγάλου Μουσουργού κου Μίκη Θεοδωράκη και του Αρχιτέκτονα, Καθηγητή & Ζωγράφου κου Ευθύμιου Βαρλάμη.
Στη εκδήλωση την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπλ.Υπουργός Οικονομικών κ.Χρ.Σταϊκούρας και τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων η Βουλευτής Φθιώτιδας κα Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, επίσης παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Φθιώτιδας κ.Κ.Κουτσογιανακόπουλος και κ.Βασ.Κυριακάκης, ο πρωην Βουλευτής Φλώρινας & Δημοσιογράφος κ.Γιώργος Λιάνης που προλόγισε και παρουσίασε την εκδήλωση, ο Αντιπερειάρχης κ.Νίκος Μπέτσιος, ο Διευθυντής του Μουσείου της Φραγκφούρτης Γουόκερ Φίσερ, εκπρόσωποι των Δικαστικών αρχών, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, Παραγωγικών, Οικονομικών, Επιστημονικών,  Πολιτιστικών φορέων και Συλλόγων κ.α

Η  έκθεση «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» ’’Αυτός ο κόσμος ο μικρός ο μέγας’’ , στη Λαμία είναι ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός. Η Λαμία, καταφέρνει παρ` όλες τις δυσκολίες να πραγματοποιήσει μία έκθεση – σύμβολο της θέλησης των Ελλήνων.Είναι η καλύτερη απάντηση σε όλες αυτές τις τεχνοκρατικές αξιολογήσεις – περιφρονήσεις διότι η ανθρώπινη δύναμη και η παθητική αντίσταση βρίσκονται στο χώρο της δημιουργίας και της τέχνης.

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας αρχιτέκτονας και ζωγράφος Καθηγητής Ευθύμιος Βαρλάμης δημιούργησε μία μεγάλη εικαστική συλλογή όπου παρουσιάζει με ένα ιδιαίτερο τρόπο τη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη.

Είναι ένα μοναδικό πολυθέαμα, μία νέα μορφή τέχνης, ένας συνδυασμός της ζωγραφικής με τη μουσική που δίνει την δυνατότητα σε κάθε άνθρωπο να νοιώσει τη μαγεία και τη δύναμη του έργου του μεγάλου μας συνθέτη.

Ο Καθηγητής Ευθύμιος Βαρλάμης με το έργο του αυτό τιμά τον μεγάλο Έλληνα Παγκόσμιο δημιουργό, τον Μίκη Θεοδωράκη που αφιέρωσε τη ζωή του στην  αξιοπρέπεια του ανθρώπου, τον σύγχρονο Έλληνα της εποχής μας, μάρτυρα του 20ου αιώνα, που καταφέρνει να μεταφέρει με τη μουσική του, την αρμονία των συμπαντικών δυνάμεων στον τόπο μας, όπου ευδοκιμεί η ζωή και η ευτυχία της αγάπης.

Η δημιουργική αυτή σχέση του Μίκη Θεοδωράκη με τον Ευθύμιο Βαρλάμη δίνει ένα μήνυμα ελπίδας από την Ελλάδα για όλο τον κόσμο γι’ αυτούς που αισθάνονται και σέβονται τη ζωή και τις αξίες της.

Είναι η τέχνη που δυναμώνει την ελπίδα των καταπιεσμένων, είναι η τέχνη του μυστηρίου της αγάπης, είναι η τέχνη της ελπίδας σαν αντίδοτο στις σκοτεινές δυνάμεις που υποβιβάζουν τον άνθρωπο σε στατιστική μονάδα της χρηματικής βιομηχανίας, είναι η τέχνη ενάντια στην περιφρόνηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η Έκθεση έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.
Διάρκεια Έκθεσης: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ– ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012
Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα –Παρασκευή 18:00- 21:30
Σάββατο, Κυριακή & Αργίες  11:00- 14:00 & 18:00 - 21:30
  
Δημοφιλή σήμερα

Το λεωφορείο ενίσχυσης της εύρεσης εργασίας έρχεται στη Χαλκίδα

Το λεωφορείο ενίσχυσης της εύρεσης εργασίας έρχεται στη Χαλκίδα

16/10/2018
Το Freelance CampusBus έρχεται στη Χαλκίδα, στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2018, στο Πάρκο Βούρκου (ΚΕΠ)....
Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

16/10/2018
Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Παρασκευή 19 έως και τη...
Η ταινία «Ο Πρώτος Άνθρωπος» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Ο Πρώτος Άνθρωπος» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

16/10/2018
Η ταινία «Ο Πρώτος Άνθρωπος» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 έως και την Τετάρτ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας