Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
H Φιλελεύθερη Συμμαχία, προχωρά σε κατάθεση αγωγής κατά του Ελληνικού Δημοσίου υποστηρίζοντας ότι οι πρόσφατες καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας θα είχαν αποφευχθεί εάν οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παρούσες είχαν επέμβει, όπως όφειλαν, για τη προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση τα μέλη της Φιλελεύθερης Συμμαχίας και επισημαίνουν τα παρακάτω:

 

"Ποιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 13 Μαρτίου, 80 καταστήματα, 37 Ι.Χ. αυτοκίνητα και έξι υποκαταστήματα τραπεζών υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την επιδρομή κουκουλοφόρων. Στη διάρκεια των επεισοδίων υπήρχαν στην περιοχή αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες αντί να επέμβουν τους δόθηκε εντολή μη εμπλοκής και απομάκρυνσής τους. Η πληροφορία αυτή διασταυρώνεται από πολλές πηγές και κυρίως από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν σε περιπολία κοντά στην οδό Σκουφά, άλλους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην οδό Αναγνωστοπούλου και περιπολικό που βρισκόταν στην οδό Αλωπεκής. Οι 4 διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν σε σημεία πολύ κοντά στους κουκουλοφόρους διατάχθηκαν να επέμβουν μόνο όταν οι «γνωστοί- άγνωστοι» είχαν ήδη βρει ασφαλές καταφύγιο στο άσυλο της Νομικής Σχολής…  Κατά συνέπεια οι αστυνομικές δυνάμεις, που ήταν παρούσες στη διάρκεια των καταστροφών, έλαβαν παράνομη εντολή από την ηγεσία τους να μην εκτελέσουν τα καθήκοντά τους. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ο μεγαλύτερος παράνομος στη χώρα είναι το ίδιο το κράτος που με πράξεις ή παραλείψεις του θέτει σε κίνδυνο θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία βασίζει την αγωγή της κατά του Ελληνικού Δημοσίου στο άρθρο 105 του Εισαγωγικού νόμου του Αστικού Κώδικα που ορίζει ότι: «Για παράνομες πράξεις ή παραλείψεις των οργάνων του δημοσίου κατά την άσκηση της δημόσιας εξουσίας που τους έχει ανατεθεί, το δημόσιο ενέχεται σε αποζημίωση. Μαζί με το δημόσιο ευθύνεται εις ολόκληρον και το υπαίτιο πρόσωπο, με την επιφύλαξη των ειδικών διατάξεων για την ευθύνη των υπουργών.» Η Φιλελεύθερη Συμμαχία πέραν της αγωγής της κατά του Ελληνικού Δημοσίου θα ενημερώσει, στα πλαίσια ειδικής πληροφοριακής καμπάνιας, τους πληγέντες πολίτες για το δικαίωμά τους να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από το Ελληνικό Κράτος για τις καταστροφές που υπέστησαν".
Δημοφιλή σήμερα

Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

16/10/2018
Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Παρασκευή 19 έως και τη...
Ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σκύρο

Ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σκύρο

15/10/2018
Στο εμβληματικό Μουσείο Φαλτάιτς στη Χώρα Σκύρου έγινε η έναρξη του νέου επιμορφωτικού προγράμματος που υλοποιείται στο Νησί....
Με μεγάλη επιτυχία ο Αγώνας Δρόμου Chalkida Bridges Marathon στην Χαλκίδα

Με μεγάλη επιτυχία ο Αγώνας Δρόμου Chalkida Bridges Marathon στην Χαλκίδα

15/10/2018
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, για 5η συνεχόμενη χρονιά το Chalkida Bridges Marathon στ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας