Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ενόψει της κινητοποίησης - διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Ηλεκτρομηχανική και της συνάντησης που εκκρεμεί με την ηγεσία του Υπουργείου, ο Συμεών Κεδίκογλου απέστειλε επιστολή στον Υπουργό, η οποία έχει ως εξής:
Επιστολή Συμεών Κεδίκογλου για την Ηλεκτρομηχανική, στο αρμόδιο Υπουργείο
Επιστολή Συμεών Κεδίκογλου για την Ηλεκτρομηχανική, στο αρμόδιο Υπουργείο

Θέμα: Τα σχέδια του Υπουργείου για την Ηλεκτρομηχανική Κύμης

Κύριε Υπουργέ,
Η Ηλεκτρομηχανική Κύμης είναι, όπως γνωρίζετε, θυγατρική της εταιρίας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ). Ωστόσο, ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης βαίνει μειούμενος και από 11 εκ. ευρώ το 2004 έφτασε τις 100.000 ευρώ περίπου το 2011, ενώ η τελευταία σύμβαση που υπέγραψε η Εταιρεία με το ΥΕΘΑ ήταν το 2003.

Το δε προσωπικό αριθμεί σήμερα 60 περίπου άτομα, όταν το 2001 το σύνολο των εργαζομένων πλησίαζε τους 150. Παρόλα αυτά, η τεχνογνωσία της εταιρίας καθώς και οι παραγωγικές της δυνατότητες εξακολουθούν να μπορούν να καλύψουν ανάγκες σε αλεξίσφαιρα γιλέκα, στολές, κράνη κ.λπ.

Με το σκεπτικό ότι στόχος όλων μας κύριε Υπουργέ είναι η εξασφάλιση της βιωσιμότητας αλλά και η ανάπτυξη της Εταιρείας, θα ήθελα να θίξω ορισμένα ζητήματα, καθοριστικά για την πορεία της, και να ζητήσω την παρέμβασή σας, ώστε να επιλυθούν.
Ζήτημα Πρώτο: Προκειμένου η Εταιρεία να μπει σε τροχιά ανάκαμψης είναι αναγκαίο να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό η παραγωγή με κάποιο πρόγραμμα που θα έχει ζήτηση.
Αυτό θα μπορούσε να είναι η κατασκευή των 70.000 περίπου κρανών για τις ανάγκες του ΥΕΘΑ. Το πρόγραμμα αυτό έχει «βαλτώσει» για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επίσης, από το 2009 εκκρεμεί η ανάθεση στην ΗΜΚ ενός προγράμματος για 20.000 στολές για τις ανάγκες του ΓΕΣ που, αν εξακολουθεί να υφίσταται, θα πρέπει να επιταχυνθεί.
Αλλά και σε ό,τι αφορά στις αγορές του εξωτερικού, από την πληροφόρηση που έχουμε, υπάρχει ζήτηση για προϊόντα που κατασκευάζει ή μπορεί να κατασκευάσει η ΗΜΚ, αλλά η Εταιρεία παρουσιάζει μηδενική παρουσία εκτός Ελλάδος.
Κατόπιν των ανωτέρω, υπάρχει η βούληση να προχωρήσουν τα παραπάνω προγράμματα ή και να επιχειρηθεί μεγαλύτερη εξωστρέφεια προς αγορές του εξωτερικού;

Ζήτημα Δεύτερο: Η εταιρία δείχνει από τα αποτελέσματα και τον κύκλο εργασιών ότι έχει βασικές ελλείψεις ως προς την οργάνωσή της με σημαντικότερη αυτή της εμπορικής ανάπτυξης (business development).

Η Ηλεκτρομηχανική, στην κατάσταση που είναι σήμερα, απαιτεί ενεργή και δυναμική διοίκηση έμπειρη και με εξειδικευμένες γνώσεις στο σύνθετο περιβάλλον της Αμυντικής Βιομηχανίας και έμφαση στην εμπορική ανάπτυξή της.

Ζήτημα Τρίτο: Διευθέτηση της εκκρεμότητας της εταιρίας από δικαστική απόφαση, με την οποία έχουν δεσμευθεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί της ΗΜΚ με πολλαπλές επιπτώσεις στη λειτουργία της, τη μισθοδοσία και όχι μόνο.

Υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση από το Εφετείο Αθηνών, σύμφωνα με την οποία η ΗΜΚ υποχρεώνεται να καταβάλει στην Ολλανδική Εταιρεία DSM, από την οποία προμηθευόταν το αντιβαλλιστικό υλικό για τα αλεξίσφαιρα γιλέκα, 900.000 ευρώ και η ολλανδική εταιρία οφείλει στην ΗΜΚ 250.000 ευρώ.

Προφανώς από το ποσό των τόκων που επιδικάσθηκαν-υπολογίζονται στο μισό του συνολικού ποσού (!)-δεν φαίνεται να είχε προηγηθεί κάποια προσπάθεια συμβιβασμού. Σήμερα, οι λογαριασμοί της Εταιρείας παραμένουν δεσμευμένοι, με αποτέλεσμα να προκύπτει θέμα μισθοδοσίας του προσωπικού.

Κύριε Υπουργέ,
Ως βουλευτής που έχω επανειλημμένα στο παρελθόν καταθέσει ερωτήσεις και αναφορές στο Υπουργείο για το θέμα, προβαίνω σε αυτή την επιστολή συνοψίζοντας τα κύρια ζητήματα και παρακαλώ θερμά για την ενημέρωση και απάντησή σας.

Με εκτίμηση,

Συμεών Κεδίκογλου
Βουλευτής Ν. Εύβοιας ΠΑΣΟΚ
Δημοφιλή σήμερα

Εορτασμός 25ης Μαρτίου και Μαθητική Παρέλαση 2019 στην Χαλκίδα

Εορτασμός 25ης Μαρτίου και Μαθητική Παρέλαση 2019 στην Χαλκίδα

25/3/2019
Σε μία ηλιόλουστη Χαλκίδα και με πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Χαλκίδα, 186 χ...
Γιάννης Τζαβάρας - Βιογραφικό

Γιάννης Τζαβάρας - Βιογραφικό

24/3/2019
Ο Γιάννης Τζαβάρας είναι 42 ετών και κατοικεί στη Χαλκίδα. Είναι Τεχνολόγος Γεωπονίας ζωικής παραγωγής, εργαζόμενος στις επιχειρήσεις συμφερόντων Ζούρα....
Ολοκληρώθηκε το πρώτο #TrashTagChallenge στην Χαλκίδα

Ολοκληρώθηκε το πρώτο #TrashTagChallenge στην Χαλκίδα

25/3/2019
Μία σημαντική περιβαλλοντική δράση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 24 Μαρτίου 2019 στην παραλία Λιανής Άμμου στη Χαλκίδα....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας