Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στις 12 Οκτωβρίου 2012 αποστολή του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας αναχωρεί για την Καππαδοκία, για την ανταπόδοση των εκδηλώσεων αδελφοποίησης από την πόλη του Urgup, το παλιό Προκόπι. 45 άτομα, πολίτες του Δήμου μας,
Ανέστης Ψαρρός
Ανέστης Ψαρρός

 οι περισσότεροι από το Προκόπι και απόγονοι των προσφύγων του 1924 επιστρέφουν στην πατρογονική γη, σε μια επίσκεψη μνήμης και συναισθημάτων, αλλά και παραγωγικής συνεργασίας των δύο περιοχών.

88 χρόνια μετά τον ξεριζωμό του 1924 το Νέο Προκόπι της Εύβοιας επιστρέφει στις ρίζες του, στο Προκόπι της Καππαδοκίας.

Η Δημοτική Αρχή θα εκπροσωπηθεί από τον Αναπληρωτή Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Κηρέως κ. Ιωάννη Καντζούρα, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστο Τζαχρήστο και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Καννελόπουλο από το Προκόκι και απόγονο προσφύγων.

Στην αποστολή θα συμμετέχουν επίσης ο κ. Πρόδρομος Ενωτιάδης, πρώην Δήμαρχος Κηρέως, κάτοικος Προκοπίου και απόγονος προσφύγων, η κ. Ελένη Υφαντή διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Προκοπίου και ο κ. Ιωάννης Συμεωνίδης επίτιμος Πρόεδρος Πανευβοϊκού Συλλόγου Αμερικής και Ευεργέτης της Αδελφότητας Προκοπιέων  Χαλκίδας.

Η αποστολή αναμένεται να φτάσει στο Urgup – Προκόπιο της Καππαδοκίας αργά το απόγευμα της 13ης Οκτωβρίου όπου θα τύχει υποδοχής από την εκεί Δημοτική Αρχή. Οι κυρίως εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα το διήμερο 14 - 15 Οκτωβρίου.

Το πρωί της Κυριακής  θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στο χώρο όπου έζησε και αγίασε  Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος από κληρικό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και με το τέλος της θα εναποτεθεί από τις δύο Δημοτικές Αρχές σύντομη επεξηγηματική επιγραφή.

Στη συνέχεια θα υπάρξει πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Urgup για «επικύρωση» του πρωτοκόλλου φιλίας & συνεργασίας του υπογράφηκε στο Δήμο Κηρέως το 2005 και «ανανεώθηκε» τον περασμένο Μάρτιο κατά τη επίσκεψη του Δημάρχου του Urgup κ. Fahri Υildiz  στο Δήμο μας.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις της Δημοτικής Αρχής με τη Δημοτική Αρχή του Urgup, της Σινασσού, και το Νομάρχη. Επίσης θα υπάρξουν συναντήσεις με εκπροσώπους τουριστικών παραγόντων, του Οικονομικού Επιμελητηρίου και του Τριτοβάθμιου Εκπαιδευτηρίου της περιοχής.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η εμπέδωση της φιλίας των δύο περιοχών, η ανάπτυξη των πολιτιστικών σχέσεων και ενθάρρυνση της συνεργασίας στον τουρισμό και στο εμπόριο. Ειδικά με τον τουρισμό υπάρχουν περιθώρια σημαντικής ανάπτυξης μεταξύ των δύο περιοχών.

Ακολούθως η αποστολή θα αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη όπου την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, στις 10:00 π.μ. θα τους υποδεχθεί  ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα επιστρέψει στην Ελλάδα και στο Δήμο μας.
Δημοφιλή σήμερα

«Ανεγκέφαλοι» κόσμησαν με graffiti τους τοίχους του Κόκκινου Σπιτιού στη Χαλκίδα

«Ανεγκέφαλοι» κόσμησαν με graffiti τους τοίχους του Κόκκινου Σπιτιού στη Χαλκίδα

27/05/2017
Ούτε δύο μήνες δεν έμεινε καθαρός ο εξωτερικός τοίχος του Κόκκινου Σπιτιού....
Με κάθε επισημότητα η πανήγυρη προς τιμήν του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου

Με κάθε επισημότητα η πανήγυρη προς τιμήν του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου

27/05/2017
Με πληθωρική συμμετοχή χριστιανών από τα πέρατα της οικουμένης, πανηγύρισε το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 στο Νέο Προκόπ...
Με λαμπρότητα τελέστηκε ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός για την εορτή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου

Με λαμπρότητα τελέστηκε ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός για την εορτή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου

27/05/2017
Με λαμπρότητα τελέστηκε την Παρασκευή 26 Μαΐου ο μέγας αρχιε...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας