Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τις διαδικασίες για ένα ακόμη σημαντικό έργο προχώρησε ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου.Πρόκειται για το έργο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ» με συνολικό προϋπολογισμό 208.000 ευρώ! Ήδη προκηρύχτηκε η δημοπράτηση του έργου για τις 30-10-2012.
Αρχές Οκτώβρη το Παζάρι Αυλωναρίου
Αρχές Οκτώβρη το Παζάρι Αυλωναρίου

Με στόχο τη μετεξέλιξη του θεσμού της εμποροπανήγυρης στο Αυλωνάρι, το δυναμικότερο ετήσιο οικονομικό γεγονός του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, κρίθηκε σκόπιμη η δημιουργία ειδικού στεγασμένου χώρου για την λειτουργία του κυρίως χώρου του Παζαριού, αλλά και για τη φιλοξενία διαφόρων άλλων εκδηλώσεων και εκθέσεων (προϊόντων κ.λπ.) με τη συμμετοχή επιχειρήσεων όχι μόνο από το Δήμο αλλά και με ευρύτερο προσανατολισμό.

Ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάςεκφράζοντας την ικανοποίηση του δήλωσε ότι: Το παζάρι, είναι ένας διαχρονικός θεσμός για το Δήμο μας, που έχει βαθιές ρίζες στην ιστορία και την παράδοση του τόπου μας.

Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμισή του, ήταν από την πρώτη στιγμή μια από τις βασικές μας επιδιώξεις. Άλλωστε ήταν κοινή διαπίστωση ότι ως θεσμός έχρηζε μετεξέλιξης με σύγχρονα πρότυπα καθώς και αναβάθμισης σε επίπεδο οργάνωσης, περιεχομένου αλλά και ποιότητας.

Από πέρυσι ξεκινήσαμε δυναμικά την αναβάθμιση του και συνεχίζουμε παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες.

Με την στέγαση πλέον του κυρίως χώρου του, παύει να είναι εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες και τους κινδύνους που υπήρχαν για εκθέτες και επισκέπτες. Με την προσπάθεια που καταβάλλουμε συνεχώς για την αναβάθμιση του είναι σίγουρο ότι το παζάρι μπορεί πλέον να συμβάλλει στην εξωστρέφεια της περιοχής. Να αποτελέσει ακόμη πιο σημαντικό οικονομικό αλλά και πολιτισμικό γεγονός, άμεσα συνδεδεμένο με την τοπική οικονομία.

Με σεβασμό στην ιστορία του Αυλωναρίου θα συνεχίσουμε. Ευελπιστώντας ότι η διαμόρφωση του χώρου θα συμβάλλει επίσης και στο να μπορούν να γίνουν  εκδηλώσεις σε όλη την διάρκεια του έτους.

Το έργο θα κατασκευαστεί στην εσωτερική περιοχή (Πλατεία), όπου  αναπτύσσεται το εμπορικό παζάρι του Αυλωναρίου στα Χάνια.

Συγκεκριμένα θα κατασκευασθεί μεταλλική γαλβανισμένη κατασκευή κατά μήκος των διαδρόμων των εκθετών έτσι ώστε:
α. Να επιτευχθεί ομοιομορφία στο σύνολο της κατασκευής και
β. Να υπάρχει προστασία από τη βροχή και τη σκίαση

Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται η στέγαση του χώρου με  ανθεκτικά ΡANELS τα οποία θα συγκλίνουν στη μέση ώστε να διοχετεύουν τα όμβρια ύδατα στις κεντρικές κολώνες. Επίσης θα κατασκευαστεί αγωγός όμβριων από οπλισμένο σκυρόδεμα διατομής 30Χ40 κατά μήκος των κεντρικών κολόνων (οι οποίες  θα λειτουργούν και σαν  υδρορροές). 
Δημοφιλή σήμερα

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου

25/05/2017
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα πραγματοποιηθεί για ακόμα μία χρονιά η πανήγυρη του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου στο Προκόπι....
«Ανεγκέφαλοι» κόσμησαν με graffiti τους τοίχους του Κόκκινου Σπιτιού στη Χαλκίδα

«Ανεγκέφαλοι» κόσμησαν με graffiti τους τοίχους του Κόκκινου Σπιτιού στη Χαλκίδα

27/05/2017
Ούτε δύο μήνες δεν έμεινε καθαρός ο εξωτερικός τοίχος του Κόκκινου Σπιτιού....
Με λαμπρότητα τελέστηκε ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός για την εορτή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου

Με λαμπρότητα τελέστηκε ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός για την εορτή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου

27/05/2017
Με λαμπρότητα τελέστηκε την Παρασκευή 26 Μαΐου ο μέγας αρχιε...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας