Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ερώτηση-επιστολή απέστειλε ο Κώστας Μαρκόπουλος στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, για τα νοσοκομεία Καρύστου και Κύμης.
Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος
Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Θέμα: «Σχεδιασμός της κυβέρνησης για τα νοσοκομεία Καρύστου και Κύμης»

Τα Γενικά Νοσοκομεία Καρύστου και Κύμης είναι τα δύο περιφερειακά νοσοκομεία του νομού Ευβοίας, πέραν του νοσοκομείου Χαλκίδας, ενός νομού με γεωγραφικές ιδιαιτερότητες.

Τα δύο αυτά νοσοκομεία απέχουν, οδικά, δυόμιση και μιάμιση ώρα αντιστοίχως, από το ήδη υποβαθμισμένο νοσοκομείο της Χαλκίδας, το οποίο λειτουργεί στα ανώτερα όρια πληρότητας του, αναμένοντας εδώ και πολλά χρόνια την ολοκλήρωση της ανέγερσης και λειτουργίας νέων εγκαταστάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Επιπρόσθετα πρόκειται για δύο νοσοκομεία που εδρεύουν σε απομακρυσμένες και χαρακτηρισμένες ως άγονες περιοχές, πολλές εκ των οποίων αποκλείονται κατά τους χειμερινούς μήνες, και τα οποία στερούνται καλύψεως από το ΕΚΑΒ.

Ειδικότερα το νοσοκομείο της Κύμης εξυπηρετεί και την τουριστική περιοχή της νήσου Σκύρου, ενώ παράλληλα εντός του, λειτουργεί μονάδα τεχνητού νεφρού, για τις εγκαταστάσεις και τη λειτουργία της οποίας έχουν δαπανηθεί και δαπανώνται υψηλά χρηματικά ποσά από το ελληνικό δημόσιο.

Με δεδομένο το γεγονός ότι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία μονάδα τεχνητού νεφρού μπορεί να λειτουργεί είτε εντός εγκαταστάσεων νοσοκομείου είτε εντός αποστάσεως 25 χλμ από νοσοκομείο, για την εξυπηρέτηση και μόνο των νεφροπαθών της περιοχής κρίνεται άκρως απαραίτητη η λειτουργία, στελεχωμένου με τους απαραίτητους γιατρούς, του νοσοκομείου της Κύμης.

Πέραν δε των ανωτέρω, επισημαίνω ότι το νοσοκομείου Καρύστου καλύπτει μια τουριστική περιοχή της οποίας ο πληθυσμός σχεδόν δεκαπλασιάζεται κάθε καλοκαίρι.

O Υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να εξετάσει το ενδεχόμενο ενοικίασης τμημάτων του ΕΣΥ, κυρίως στην περιφέρεια.

Επιπλέον στο Υπουργείο Υγείας μελετώνται, η έκθεση του καθηγητή κ. Λιαρόπουλου καθώς και η εισήγηση της Επιτροπής Νοσοκομείων που συγκρότησε ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Δημοσιεύματα τα οποία εν μέρει επιβεβαιώνονται από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας προαναγγέλλουν μείωση του αριθμού κλινικών και κλινών, καθώς και μετατροπή νοσοκομείων, κυρίως της περιφέρειας, σε Μονάδες Ημερήσιας Λειτουργίας (One Day Clinic).

Ενόψει της εφαρμογής αυτών των μεταρρυθμίσεων σας είχα καταθέσει τον Ιούλιο Ερώτηση η οποία παραμένει αναπάντητη καθώς και Επίκαιρη Ερώτηση στην απάντηση της οποίας εμμείνατε να μην διευκρινίζετε ποιές αλλαγές προτίθεστε να εφαρμόσετε στα νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου.

Κατόπιν των ανωτέρω     

Ερωτάται ο κος Υπουργός
Εάν,
1) Εξετάζει η Κυβέρνηση την υποβάθμιση, συρρίκνωση ή τον τερματισμό της λειτουργίας των Γενικών Νοσοκομείων Καρύστου και Κύμης και αν ναι, ποιό είναι το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης του Κυβερνητικού σχεδίου;
2) Έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι προαναφερθείσες στην ερώτηση παράμετροι, οι οποίες καταστούν αυτονόητη και αναγκαία την συνέχιση της λειτουργίας των δύο αυτών νοσοκομείων του νομού Ευβοίας.

Ο ερωτών βουλευτής
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοφιλή σήμερα

«Ανεγκέφαλοι» κόσμησαν με graffiti τους τοίχους του Κόκκινου Σπιτιού στη Χαλκίδα

«Ανεγκέφαλοι» κόσμησαν με graffiti τους τοίχους του Κόκκινου Σπιτιού στη Χαλκίδα

27/05/2017
Ούτε δύο μήνες δεν έμεινε καθαρός ο εξωτερικός τοίχος του Κόκκινου Σπιτιού....
Με λαμπρότητα τελέστηκε ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός για την εορτή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου

Με λαμπρότητα τελέστηκε ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός για την εορτή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου

27/05/2017
Με λαμπρότητα τελέστηκε την Παρασκευή 26 Μαΐου ο μέγας αρχιε...
Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια

Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια

26/05/2017
Στο τραπέζι έχουν αρχίσει να πέφτουν από τώρα τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ για τις επερχόμε...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας