Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ερώτηση για τους κ.κ. Υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειςα και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και Εσωτερικών έκαναν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ για τα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών.
Δημοκρατική Αριστερά - ΔΗΜ.ΑΡ
Δημοκρατική Αριστερά - ΔΗΜ.ΑΡ

«Αντιμετώπιση των φαινομένων βίας κατά των γυναικών και ενδοοικογενειακής βίας»
Κύριε Υπουργέ,
Η αντιμετώπιση φαινομένων βίας κατά των γυναικών και ενδοοικογενειακής βίας οφείλει να αποτελεί κύριο μέλημα μίας σύγχρονης δημοκρατικής κοινωνίας, όπου το Κράτος οφείλει να επιδεικνύει μηδενική ανοχή. Τα ποσοστά εμφάνισης των φαινομένων αυτών εμφανίζονται αυξητικά κατά την παρούσα περίοδο, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία.
Η Ελλάδα αποτελεί μία εκ των 23 Κρατών-Μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπέγραψαν, χωρίς όμως να έχει επικυρώσει ακόμα, την σχετική Σύμβαση του Οργανισμού, των Μάιο του 2011. Στην Σύμβαση αυτή συμπεριλαμβάνεται σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών, τόσο για την πρόληψή τους, όσο και για την προστασία των θυμάτων. Τα Μέρη της Σύμβασης οφείλουν να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την εξάλειψη προκαταλήψεων, εθίμων και παραδόσεων που τροφοδοτούν την αντίληψη περί  κατωτερότητας των γυναικών, μέσω της εκπαίδευσης, να καταγράφουν στατιστικά στοιχεία και να διεξάγουν σχετική έρευνα και να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση σε συνεργασία με αντίστοιχους εγχώριους φορείς. Παράλληλα, υποχρεούνται να προβούν στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που θα προστατεύσουν τα θύματα από περαιτέρω πράξεις βίας.
Παράλληλα, σύμφωνα με Γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία Κατά των Γυναικών», υπογραμμίζεται η σημασία της εκπροσώπησης των γυναικών στα διάφορα επίπεδα εξουσίας, αφού μέσω αυτής δύναται να τροποποιηθεί η παραδοσιακή εικόνα του ρόλου τους στην κοινωνία.
Στην χώρα μας η εκπροσώπηση αυτή παρουσιάζεται αποδυναμωμένη, ενώ ταυτοχρόνως η Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, εκφράζει, μέσω του Επιτρόπου της, την ανάγκη για αυστηρότερη εφαρμογή των διατάξεων της σχετικής Σύμβασης.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.Σκοπεύει η χώρα μας να προβεί στην επικύρωση της προαναφερθείσας Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης;
2.Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων; 

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Μαρία Γιαννακάκη
Νίκος Τσούκαλης
Μαρία Ρεπούση
Πάρις Μουτσινάς
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Δημοφιλή σήμερα

Νέο εξώδικο από τη ΔΕΗ σε ΛΑΡΚΟ και απειλή για διακοπή ρεύματος

Νέο εξώδικο από τη ΔΕΗ σε ΛΑΡΚΟ και απειλή για διακοπή ρεύματος

15/10/2018
Η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού με νέο εξώδικο προς την κρατική βιομηχανία προειδοποιεί με μέτρα που προβλέπονται στον Κώδι...
Με μεγάλη επιτυχία ο Αγώνας Δρόμου Chalkida Bridges Marathon στην Χαλκίδα

Με μεγάλη επιτυχία ο Αγώνας Δρόμου Chalkida Bridges Marathon στην Χαλκίδα

15/10/2018
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, για 5η συνεχόμενη χρονιά το Chalkida Bridges Marathon στ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας