Τον Ιούλιο του 1983, σ’ ένα μικρό στενό στο κέντρο της Χαλκίδας, την οδό Αγγελάτου, άνοιξε, δειλά-δειλά, ένα μικρό βιβλιοπωλείο με τη μεγάλη φιλοδοξία να φέρει το βιβλίο πιο κοντά στους Χαλκιδέους!
 

Τον Οκτώβριο του 1989, μετά την αναγκαστική (λόγω ιδιόχρησης) μετακίνηση στην οδό Αγγελή Γοβιού, θα λέγαμε ότι η Διάμετρος πλέον ήταν ένα επαρκές βιβλιοπωλείο, που χωρίς να πουλά σχολικά βιβλία, αντιπροσώπευε στην πόλη επάξια την ελληνική εκδοτική παραγωγή και έβαζε πλώρη στην προσπάθεια συνάντησης δημιουργών και κοινού με αποτέλεσμα εκδηλώσεις που έδωσαν τη δυνατότητα στους φιλαναγνώστες της Χαλκίδας να συνομιλήσουν, σχεδόν, με όλους τους σύγχρονους, έλληνες λογοτέχνες.

Από το Νοέμβριο του 2002 που, επιτέλους, η Διάμετρος απόκτησε δική της στέγη στο μικρό, φιλόξενο στενάκι της Παρόδου Ιφιγενείας (δίπλα στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, στο κέντρο της Χαλκίδας) μπορεί (με υπερηφάνεια) να ισχυριστεί ότι είναι ένα από τα ωραιότερα βιβλιοπωλεία της χώρας και φιλοξενεί πάνω από σαράντα χιλιάδες τίτλους βιβλίων (λογοτεχνίας, φιλοσοφίας, ιστορίας, τεχνών, επιστημών κλπ.) καθώς και μεγάλη συλλογή παιδικών.

Τέλος, στην προσπάθεια ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας η Διάμετρος διοργανώνει, από το 2003, παιδικές εκδηλώσεις με καλεσμένους έλληνες συγγραφείς παιδικών βιβλίων όπου οι μικροί μας φίλοι έχουν τη δυνατότητα με διαδραστικό τρόπο να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το βιβλίο.

Το βιβλιοπωλείο Διάμετρος και η Βίκυ Στεφανή, κάθε εβδομάδα θα σας προτείνει από την Κατηγορία Πολιτισμός, ένα βιβλίο, ενώ 2 φορές τον μήνα, θα πραγματοποιείται κλήρωση με ένα αντίτυπο την φορά.

Βιβλιοπωλείο – Εκδόσεις Διάμετρος
Υπεύθυνη Βίκυ Στεφανή
Πάροδος Ιφιγενείας, Χαλκίδα 34100
Τηλ: 22210 21796
Email: diametro@otenet.gr


View Larger Map

Ακολουθείστε μας στο Google News