Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Οι Ενεργοί Πολίτες θα συμμετέχουν στην Ώρα της Γης και απευθύνουν δημόσιο κάλεσμα προς όλους για στήριξη αυτής της συμβολικής κίνησης, που αφορά στον πλανήτη μας. Επιπλέον διοργανώνουν εκδήλωση με αφορμή την κινητοποίηση στην πλαζ "ΑΣΤΕΡΙΑ" στη Χαλκίδα υπό το φώς μόνο του φεγγαριού!


"Το Σάββατο στις 28 Μαρτίου στις 8:30 μ.μ. θα σβήσουμε τα φώτα μας για μια ώρα όπου και αν βρισκόμαστε, ως μια συμβολική κίνηση, για να υπενθυμίσουμε σε όλους – και στους εαυτούς μας – ότι το μεγάλο θέμα των κλιματικών αλλαγών περνάει και μέσα από την εξοικονόμηση της ενέργειας. Ένα θέμα που μας αφορά όλους.

Πρώτα απ’όλα αφορά τις μεγάλες ενεργοβόρες βιομηχανίες οι οποίες έχοντας χαμηλά τιμολόγια ρεύματος, σπαταλούν πολύτιμα ενεργειακά φορτία για μη παραγωγικούς σκοπούς, αφορά την ίδια την παραγωγή ενέργειας από στερεά καύσιμα που συμβάλουν καθοριστικά στην επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου. Αφορά τις ενεργοβόρες εγκαταστάσεις του δημόσιου τομέα που πολλές φορές δουλεύουν άσκοπα. Αλλά αφορά και εμάς τους πολίτες οι οποίοι κάνοντας ένα μικρό κλικ στο μυαλό μας, πολλά μπορούν να αλλάξουν στις καταναλωτικές ενεργοβόρες «συνήθειες» μας, πολλές από τις οποίες είναι χωρίς κανένα λόγο. Σκεφτείτε πόσες φορές έχουμε αναμμένα φώτα σε δωμάτια και σε χώρους που δεν είναι κανένας!!!

Η συμβολική αυτή κίνηση "Η Ώρα της Γης" ξεκίνησε το 2007 από το Σύδνεϋ όπου πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι έσβησαν τα φώτα για 1 ώρα, με κύριο στόχο την ενεργοποίηση των ανθρώπων για το θέμα των κλιματικών αλλαγών.

Σήμερα η κίνηση αυτή έχει πάρει ένα παγκόσμιο χαρακτήρα όπου συμμετέχουν ολόκληρες χώρες, πόλεις, οργανισμοί εκατομμύρια πολίτες.

Καλούμε όλους, φορείς και ιδιώτες να συμμετέχουν σ’αυτή την δράση με όποιον πρόσφορο τρόπο μπορούν, ώστε την ώρα αυτή στη Γη μας να σβήσουμε όσα περισσότερα «φώτα του ανθρώπινου πολιτισμού», μπορέσουμε. Στο σπίτι μας, στο γραφείο μας, στην δουλειά μας. Καλούμε όλους τους Δήμους της Εύβοιας να συμμετέχουν και να σβήσουν το δημοτικό φωτισμό από όλα τα δημοτικά καταστήματα την ώρα αυτή.

Τη μέρα και την ώρα αυτή (Σάββατο 28 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ ακριβώς), σε μια συμβολική κίνηση θα βρεθούμε στην πλαζ «Αστέρια» για να περάσουμε μια όμορφη βραδυά με μουσική και με μοναδική συντροφιά το φως των αστεριών και του φεγγαριού!

 
Σχετικά άρθρα

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας