Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επίσκεψη στη Κάρυστο έκανε στις 20/10 ο Β.Αποστόλου, όπου συναντήθηκε με φίλους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και παρακολούθησε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου που είχε θέμα την υποβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών στη Καρυστία.
Βαγγέλης Αποστόλου
Βαγγέλης Αποστόλου

Κατά την παρουσίαση του θέματος οι δημοτικές παρατάξεις, ο Δήμαρχος και στις παρεμβάσεις τους οι δημότες, μεταξύ άλλων επεσήμαναν την αναγκαιότητα διατήρησης των απειλούμενων δημοσίων ιδρυμάτων και υπηρεσιών στο δήμο, την ανάγκη πλήρους στελέχωσής τους (ιδίως για το νοσοκομείο, ΙΚΑ, Ειρηνοδικείο), τη συμβολή της περιοχής στο εθνικό προϊόν και τις δυνατότητές ανάπτυξης (κτηνοτροφία, λατομεία, αιολικά πάρκα, ιχθυοκαλλιέργειες).

Τόνισαν επίσης τη συμβολή των πολιτών με δωρεές στη κατασκευή πολλών δημόσιων κτιρίων (σχεδόν όλα τα σχολεία, το νοσοκομείο, το δημαρχείο κ.α) και ότι η πολιτεία άλλα έλεγε για τη χρηματοδότηση των καλλικρατικών δήμων στη διαδικασία διαμόρφωσής τους και άλλα έκανε από κει και πέρα. Κατέληξαν στην ανάγκη έκδοσης ψηφίσματος για τη παραμονή στο Δήμο της ΔΟΥ και του ΙΚΑ και προχώρησαν στη σύσταση επιτροπής για την επίδοση του στους αρμόδιους φορείς.

Στη συζήτηση με τους πολίτες αλλά και στη παρέμβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο μεταξύ άλλων ο Β.Αποστόλου τόνισε τα εξής:
Η περιοχή που καλύπτει ο δήμος Καρύστου αποτελεί μια εντελώς ξεχωριστή γεωγραφική, οικονομική και κοινωνική οντότητα, της οποίας τόσο η εύρυθμη λειτουργία όσο και οι ανάγκες ανάπτυξης απαιτούν για την εξυπηρέτηση των δημοτών την ύπαρξη και λειτουργία όλων των δημόσιων υπηρεσιών.

Η αποκέντρωση με αυτοδιοίκηση και ανάπτυξη (ένα από τα βασικά αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ) προϋποθέτουν  όχι μόνο τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στη τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και τη μεταφορά και δημιουργία πόρων για την απρόσκοπτη λειτουργία της κοινωνίας. Σήμερα μπαίνει επιτακτικά το καθήκον στις δημοτικές αρχές της αναζήτησης ενδογενών, ιδίων πόρων για την ανάπτυξη του τόπου.

Το τριετές πρόγραμμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και εξοικονόμησης πόρων (που προβλέπει μεταξύ άλλων το κλείσιμο των ΔΟΥ) έχει ανακοινωθεί από τις 2/5/11 και επομένως είναι συντεταγμένος στόχος των μνημονιακών κυβερνήσεων. Η περιοχή κινδυνεύει να μείνει χωρίς βασικές οικονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες γεγονός που θα έχει αρνητική επίδραση  τόσο για την ανάπτυξή της όσο και για τους κατοίκους της.

Ειδικότερα για τη ΔΟΥ Καρύστου τόνισε ότι η γεωγραφική ιδιομορφία της περιοχής απαιτεί τη παραμονή της. Σημείωσε ότι επίσης η Εύβοια πρέπει να εξαιρεθεί από τον υπάρχοντα κανόνα (μια ΔΟΥ ανά νομό) αφού έχουν εξαιρεθεί τόσοι άλλοι νομοί χωρίς να παρουσιάζουν τις δυσκολίες που παρουσιάζει ο νομός μας.

Τελειώνοντας επεσήμανε ότι μόνο η αγωνιστική κινητοποίηση όλων των κατοίκων και παρατάξεων μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα.
Δημοφιλή σήμερα

Αντιδρόμηση τμήματος της οδού Κριεζή

Αντιδρόμηση τμήματος της οδού Κριεζή

20/01/2017
Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, ο Δήμος Χαλκιδέων θα προχωρήσει στην αντιδρόμηση τμήματος της οδού Κριεζή στη Χαλκίδα. ...
Εθελοντική αιμοδοσία από την ΕΛΜΕ Ευβοίας στο 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας

Εθελοντική αιμοδοσία από την ΕΛΜΕ Ευβοίας στο 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας

20/01/2017
Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου και ώρα 09:00-13:00 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία από την ΕΛΜΕ Εύβοιας, στην αίθου...
Το Λαύριο υποδέχεται στη Χαλκίδα ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης

Το Λαύριο υποδέχεται στη Χαλκίδα ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης

20/01/2017
Με ένα πολύ σημαντικό ματς αρχίζει ο 2ος γύρος της Stoiximan.gr Basket League για την Κύμη SEAJETS....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας