Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την τελευταία τριετία, με πρόσχημα τη σωτηρία της χώρας, ο Ελληνικός λαός βιώνει περίπου κάθε έξι (6) μήνες μέτρα περικοπής μισθών, συντάξεων και αύξησης της έμμεσης και άμεσης φορολογίας, χωρίς αρχές, που πλήττουν κυρίως τα μικρομεσαία εισοδηματικά στρώματα, βαθαίνουν την ύφεση (ξεπέρασε το 20% του Α.Ε.Π.), αυξάνουν την ανεργία και κατεδαφίζουν το κράτος πρόνοιας.
Δ.Τσοβόλας
Δ.Τσοβόλας

Στην πραγματικότητα όμως αυτά τα απάνθρωπα, κοινωνικά άδικα και οικονομικά καταστροφικά μέτρα, που αντί να μειώσουν αύξησαν το Δημόσιο χρέος από το 119% το 2009 στο 170% του Α.Ε.Π. περίπου το 2012, δεν πάρθηκαν για τη σωτηρία της χώρας και των πολιτών, αλλά για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών, των κυρίαρχων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των τραπεζών και της μεγάλης εργοδοσίας.

Η λήψη όμως αυτών των άναρχων αντιλαϊκών και καταστροφικών για την Ελληνική οικονομία και κοινωνία μέτρων, δημιούργησε σταδιακά αρνητικές συνθήκες για τη δημοκρατία και τους θεσμούς, που οδηγούν σε πολιτική και δημοκρατική κρίση.
Γιατί η Δημοκρατία αναπτύσσετε και ευδοκιμεί σε έδαφος κοινωνικής δικαιοσύνης, ανάπτυξης και κοινωνικής προστασίας, που κοστίζουν για την οικονομική ολιγαρχία και τη χώρα.
Αντιθέτως η Δημοκρατία τορπιλίζεται όταν οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Όταν δηλαδή η πολιτική εξουσία βλέπει την κοινωνία ως μάζα μέσα από αριθμούς και θέτει στο περιθώριο τους ανθρώπους, αρχές και αξίες.

Δυστυχώς σήμερα η τρικομματική κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια οικονομική και κοινωνική πολιτική των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων που απέτυχε παταγωδώς. Αυτό γίνεται γιατί οι ηγεσίες των τριών κυβερνητικών κομμάτων είναι εξαρτημένες πολιτικά από ξένες μεγάλες δυνάμεις και από ντόπια ισχυρά οικονομικά συγκροτήματα που εξυπηρετούνται απ’ αυτή την κυβερνητική πολιτική και που ελέγχουν τα μεγάλα Μ.Μ.Ε..

Χρειάζεται κατά συνέπεια άμεσα μαζική λαϊκή αντίσταση, πριν περάσουν τα νέα σκληρότερα μέτρα που θα δώσουν την χαριστική βολή στην οικονομία, κοινωνία και στη Δημοκρατία.
Αυτή όμως την παλλαϊκή αντίσταση δεν μπορεί να την οργανώσουν και να την υλοποιήσουν τα σημερινά κόμματα, τα σημερινά πολιτικά πρόσωπα και οι σημερινές συνδικαλιστικές ηγεσίες, γιατί δεν έχουν την απαιτούμενη αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική πρόταση και την απαιτούμενη αξιοπιστία.

Γι’ αυτό χρειάζεται νέα πολιτική κίνηση που να έχει συγκεκριμένη και ρεαλιστική προοδευτική ανατρεπτική πρόταση, με συμμετοχή δοκιμασμένων αξιόπιστων ανεξάρτητων προσώπων που να μπορούν να ενεργοποιήσουν την κοινωνία.
Δημοφιλή σήμερα

Με 230 πιστούς η 2η προσκυνηματική εκδρομή της Π.Ε. Ευβοίας προς τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσσο

Με 230 πιστούς η 2η προσκυνηματική εκδρομή της Π.Ε. Ευβοίας προς τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσσο

23/05/2017
Με 230 πιστούς πραγματοποιήθηκε η δεύτερη προσκυνηματική εκδρομή της Περ...
Dirfys Trails: 1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου στο όρος Δίρφυς

Dirfys Trails: 1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου στο όρος Δίρφυς

24/05/2017
Στα πλαίσια της κοινωνικής παρέμβασης αλλά και της συνεργασίας φορέων και Συλλόγων θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Ιουνίου 2017 ο 1ος Ορ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας