Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάσσεται και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ το νέο έργο με τίτλο: «Επισκευή και μετατροπή του κτηρίου Αρέθουσα στη Χαλκίδα σε Διαχρονικό Μουσείο», συνολικού προϋπολογισμού 9.426.920,00 €.
Βιομηχανικό Κτίριο Αρέθουσα στη Χαλκίδα.
Βιομηχανικό Κτίριο Αρέθουσα στη Χαλκίδα.

Υπογράφεται από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η απόφαση ένταξης για τη χρηματοδότηση από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007 - 2013» του έργου: «Επισκευή και μετατροπή του κτηρίου “Αρέθουσα” στη Χαλκίδα σε Διαχρονικό Μουσείο», συνολικού προϋπολογισμού 9.426.920,00 €.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η επισκευή και ενίσχυση του κτηρίου "Αρέθουσα", ώστε να αποκατασταθεί στην αρχική μορφή του και να λειτουργήσει ως Μουσείο. Επίσης, θα κατασκευαστεί νέο κτίριο στη νότια (πίσω) πλευρά του οικοπέδου, παράλληλα με το διατηρητέο κτίριο καθώς και δύο ελαφρά στεγασμένοι χώροι που θα συνδέουν τα δύο κτήρια.

Στο παλιό κτίριο θα υπάρχουν εκθεσιακοί χώροι και χώροι εξυπηρέτησης κοινού. Στο νέο κτήριο θα υπάρχουν χώροι εξυπηρέτησης κοινού, εργαστήρια, αρχαιολογικές αποθήκες, χώροι εξυπηρέτησης προσωπικού, γραφεία διοίκησης, αρχεία, βιβλιοθήκη. Επίσης, θα δημιουργηθούν διαδρομές περιπάτου στον περιβάλλοντα χώρο καθώς και υπαίθριος και ημιυπαίθριος χώρος για έκθεση. Οι κτιριακές παρεμβάσεις θα ολοκληρωθούν με απαραίτητα υποστηρικτικά έργα.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί καταγραφή, επιλογή και τεκμηρίωση  των προς έκθεση αρχαίων από τα προϊστορικά έως τα μεταβυζαντινά χρόνια, ενώ θα εκπονηθεί μουσειολογικό πρόγραμμα, γενικός μουσειογραφικός σχεδιασμός και μουσειολογική – μουσειογραφική μελέτη. Επιπλέον, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του έργου θα δημιουργηθούν εκθεσιακές κατασκευές για την εισαγωγική, περιοδική έκθεση και για την τεκμηρίωση του μνημείου, ενώ τέλος αναμένεται να γίνει σχεδιασμός και παραγωγή εποπτικού υλικού και εκπαιδευτικού φακέλου για το μνημείο.

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε: «Προχωρούμε στη χρηματοδότηση με το ποσό των 9.426.920,00 €, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα πολύ σημαντικό έργο πολιτισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας», ενώ τόνισε: «Η Επισκευή και μετατροπή του κτηρίου “Αρέθουσα” σε Διαχρονικό Μουσείο αποτελεί  έργο προτεραιότητας στον τομέα του πολιτισμού για την Περιφέρειά μας και από την υλοποίηση του αναμένεται να προκύψει σημαντική προστιθέμενη αξία στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα. Η εξασφάλιση των κονδυλίων για την υλοποίησή του αποτέλεσε μια από τις βασικότερες επιδιώξεις μας και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς , που πετύχαμε το στόχο μας».
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[2]
Θόδωρας (25/10/2012 1:08:55 πμ)
Φτάνει! Κλέαρχε, Θανάση (Ζεμπίλη και Μπουραντά) και λοιποί ενδιαφερόμενοι για την Αρέθουσα... μην την αξιοποιείται άλλο. Έχουν μαζευτεί τόσα χρήματα από τις αξιοποιήσεις που έχετε εξαγγείλει τα τελευταία 10 χρόνια που φτάνουν για να αγοράσουμε το χρέος των αδερφών Κύπριων!
ΛΕΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ (25/10/2012 2:27:09 πμ)
ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΚΑΥΜΕΝΗ Η ΑΡΕΘΟΥΣΑ?ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ?ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ...
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας