Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κλέαρχου Περγαντά, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ το νέο έργο με τίτλο: «Αναπαλαίωση πρώην οικίας και παρελκόμενων κτισμάτων Κριεζώτη στη Τοπική Κοινότητα Τριάδας του Δήμου Διρφύων–Μεσσαπίων».
Περιφερειάρχης Στ.Ελλάδας, Κλέαρχος Περγαντάς
Περιφερειάρχης Στ.Ελλάδας, Κλέαρχος Περγαντάς

Υπογράφεται από τον Περιφερειάρχη η νέα απόφαση ένταξης για τη χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007 - 2013» η απαλαίωση πρώην οικίας και παρελκόμενων κτισμάτων Κριεζώτη, συνολικού προϋπολογισμού 2.125.239,87 €.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου πρόκειται να πραγματοποιηθεί αναστύλωση του πρώην Αρχοντικού κτίσματος Κριεζώτιου και των παρελκομένων – βοηθητικών κτισμάτων αυτού.

Το νεοκλασικό κτίριο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Κοινότητας Τριάδας Ευβοίας και αποτελεί πρώην οικία κληρονόμων Νικολάου Κριεζώτη, Οπλαρχηγού του 1821.

Πρόκειται για κτίριο που εντυπωσιάζει με τη μορφή του και την αρχιτεκτονική του.

Με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού το κτίριο χαρακτηρίστηκε ως έργο τέχνης χρήζοντας ειδικής κρατικής προστασίας μαζί με το περιβάλλοντα σε αυτό χώρο.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς επισήμανε:

«Εξασφαλίζουμε τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση του σημαντικού έργου της αναπαλαίωσης της πρώην οικίας και παρελκόμενων κτισμάτων Κριεζώτη, που αποτέλεσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων, των φορέων και της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη της βασικής μας επιδίωξης για εμπλουτισμό της πολιτιστικής ταυτότητας, την αύξηση της επισκεψιμότητας σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους καθώς και την ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο σύνολο της Στερεάς Ελλάδας».


 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
Θόδωρας (28/10/2012 6:49:24 μμ)
Μπράβο Κλέαρχε τα σάρωσες όλα! Αλλάζεις την Εύβοια, είμαστε μαζί σου. Αν σου μείνει χρόνος φτιάξε μας και μία δεύτερη γέφυρα στο μπούρτζι.
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας