Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Μαρκέλλα Παππά
για το eviaportal.gr:
Μαρκέλλα Παππά
Πως σχολιάζει τα νέα μέτρα- Τι περιλαμβάνουν- Ποιοι είναι οι «προικοθήρες» για τους οποίους κάνει λόγο ο βουλευτής– Πως χαρακτηρίζει την διαπραγμάτευση
Ο  Κώστας Μαρκόπουλος
Ο Κώστας Μαρκόπουλος

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Μαρκόπουλος, σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα και τα νέα μέτρα μέσω του λογαριασμού του στο twitter.

«Όχι άλλοι γόνοι, όχι άλλοι πρίγκιπες, όχι άλλοι προικοθήρες να μας κυβερνούν.Οι Έλληνες θέλουν αξίες, όραμα και πολιτικούς με ένσημα στη ζωή»«Κουράστηκα να ακούω ευχάριστα και αισιόδοξα πριν από κάθε δόση, και μετά τα μέτρα να μέτρα ανίατες πληγές στην κοινωνία. Κάτι άλλο Έλληνες..»«Τα "τελευταία" 11,5 δισ μέτρα για τετραετία..έγιναν 11,9+αλλα 5 για την επιμήκυνση=19 δισ. 10% του ΑΕΠ από την τσέπη μας για νέα σωτηρία..!»Ο κ. Μαρκόπουλος αναρτά στο twitter το άρθρο «Ενδιάμεση έκθεση της τρόικας», του Real.gr, και σχολιάζει:

«Να την στείλετε στους βουλευτές να δουν τα χάλια της διαπραγμάτευσης»Η ενδιάμεση έκθεση της τρόικας, σύμφωνα με το Real.gr, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, 150 νέες μεταρρυθμιστικές προτάσεις, μέτρια αξιολόγηση της μέχρι τώρα μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, προτάσεις για κυρώσεις και κοστολόγηση της διετούς επιμήκυνσης στα 30 δισεκατομμύρια (κατά την Κομισιόν και την ΕΚΤ) και στα 38 δισεκατομμύρια (κατά το ΔΝΤ).

Στο έγγραφό της «η τρόικα ανέφερε ότι η Αθήνα ξεκίνησε μόνο το 60% των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, για 20% επί του παρόντος διαβουλεύεται, ενώ 20% εκκρεμούν».

Επιπλέον, οι 150 νέες μεταρρυθμιστικές προτάσεις που απαριθμούνται , πρέπει να εφαρμοσθούν από την Αθήνα, μεταξύ των οποίων αναφέρεται η χαλάρωση των μέτρων προστασίας από απόλυση, η υποχώρηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση ορισμένων επαγγελματικών προνομίων.

Η αναδιάρθρωση του χρέους που πρότεινε η τρόικα για τον δημόσιο τομέα, «θα κόστιζε για πρώτη φορά πραγματικά χρήματα στους φορολογούμενους», κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της γερμανικής πλευράς.

Η τρόικα, επίσης, επαναφέρει προτάσεις προκειμένου «η ελληνική κυβέρνηση να υποχρεωθεί σε μεταρρυθμίσεις για δημιουργία «δεσμευμένου» λογαριασμού, στον οποίο θα κατατίθενται οι δανειακές δόσεις και για νόμο, ο οποίος θα προβλέπει αυστηρότερο έλεγχο της δημοσιονομικής πολιτικής. «Αν η Αθήνα δεν εφαρμόζει, όπως συμφώνησε, τις μεταρρυθμίσεις, θα αυξάνονται, για παράδειγμα, αυτομάτως οι φόροι», τονίζεται.

Τέλος, στο άρθρο του Real.gr,  επισημαίνεται ότι η τελική έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα αναμένεται να παρουσιαστεί το αργότερο στις 12 Νοεμβρίου.

Ο Κώστας Μαρκόπουλος, προσθέτει στην σελίδα του twitter του ένα ακόμα άρθρο του Real.gr, το οποίο περιλαμβάνει την λίστα των μέτρων του νέου Μνημονίου. Μέτρα που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση εντός της εβδομάδας, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ ευρώ.

Με αφορμή αυτό το άρθρο, ο κ. Μαρκόπουλος ρωτά τους βουλευτές της ΝΔ αν θυμούνται τι έλεγαν προεκλογικά ότι θα κάνουν.Η λίστα
με τα νέα μέτρα, σύμφωνα με το άρθρο του Real.gr περιλαμβάνει:

Δημόσιος Τομέας – Μισθολογική Δαπάνη

1. Κατάργηση των δώρων (1000 ευρώ μεικτά τον χρόνο) των υπαλλήλων στον στενό και ευρύτερο τομέα.
2. Διαθεσιμότητα 2000 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2012. Άλλες 25000 αποχωρήσεις το 2013.
3. Εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ με πλαφόν αποδοχών τα 1900 ευρώ ανά μήνα.
4. Κλιμακωτές μειώσεις μισθών στα ειδικά μισθολόγια. Αναδρομική ισχύ από 1/8/2012. Για αποδοχές έως 1000 ευρώ, 2% θα είναι το ποσοστό μείωσης, 1001 έως 1500 ευρώ στο 10%, 1501 έως 2500 ευρώ το ποσοστό μείωσης ορίζεται στο 20%, από 2501 έως 4000 ευρώ στο 30% και για ποσά άνω των 4000 ευρώ, μείωση 35%.
5. Επέκταση του κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις στη Γενική Κυβέρνηση ως το 2016.
6. «Πάγωμα» προσλήψεων στο υπ. Προστασίας του πολίτη. Μείωση μισθολογικού κόστους του δημοσίου κατά 151 εκ. ευρώ το 2013 και επιπλέον 34 εκ. ευρώ το 2014.
7. Περιστολή μισθολογικού κόστους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά 75% από τον Ιανουάριο του 2013.
8. Κατάργηση επιδομάτων επίτευξης.
9. Υποχρεωτικές μεταθέσεις προσωπικού
εντός της Γενικής Κυβέρνησης.
10. Μείωση αριθμού αναπληρωτών εκπαιδευτικών από 15226 στις 2000 ετησίως. Μείωση προσωπικού ΑΕΙ και ΤΕΙ κάτα 90%.
11. Χάνεται το δικαίωμα πρόσληψης για συμμετέχοντες σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, αν αυτή δεν γίνει εντός 3ετίας από την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Συντάξεις – Κοινωνικά Επιδόματα

1. Κατάργηση 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης.
2. Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 έτη από το 2013.
3. Κλιμακωτές μειώσεις σε συντάξεις άνω των 1000 ευρώ (άθροισμα κύριας και επικουρικής):
-1000 – 1500 ευρώ, 3%
-1501 – 2000 ευρώ, 5%
-2001 και πάνω, 12%.
4. Μείωση εφάπαξ δημοσίων υπαλλήλων κατά 23% και επιβολή εισφοράς 3% στις κύριες συντάξεις όσων έλαβαν εφάπαξ από το 1995 και μετά.
5. Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών και για ασφαλισμένους πριν από το 1993.
6. Αντικατάσταση όλων των οικογενειακών-πολυτεκνικών επιδομάτων με ένα. Κατάργηση πρόσθετων αφορολόγητων για τα τέκνα αναδρομικά από φέτος.
7. Κατάργηση ΕΚΑΣ για όσους δεν έχουν συμπληρώσει τι 64ο έτος.
8. Μείωση του επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων κατά 50 ευρώ ή 30 ευρώ, ανάλογα με το αν διαθέτουν ή όχι ιδιόκτητη κατοικία.
9. Κατάργηση των ειδικών επιδομάτων ανεργίας.

Νέοι φόροι – Φορολογική Διοίκηση

1. Η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης θα διατηρηθεί μέχρι το 2018 και προσαρμόζεται στη νέα φορολογική κλίμακα.
2. Αυξάνονται οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων από τον Μάρτιο του 2013.
3. Αύξηση της φορολογίας στους τόκους των καταθέσεων από 10% σε 15% το 2014.
4. Αναδρομική κατάργηση των φοροαπαλλαγών από την τρέχουσα χρήση.
5. Φορολόγηση των αγροτών με 6% βάσει εσόδων-εξόδων.
6. Επιβάλλεται φόρος στα παιχνίδια ΟΠΑΠ (2 με 4%).
7. Επιλογή μόνιμου γενικού γραμματέα εσόδων και θέσπιση διατάξεων με τις οποίες θα δίνονται αρμοδιότητες στη νέα γραμματεία.
8. Προώθηση νόμου για τη δημιουργία ειδικής μονάδας με 100 ελεγκτές για τον έλεγχο μεγάλων φορολογουμένων και μονάδας με 50 ελεγκτές για τους πλούσιους αυτοαπασχολούμενους.
Δημοφιλή σήμερα

Κλειστή η συρταρωτή γέφυρα Ευρίπου

Κλειστή η συρταρωτή γέφυρα Ευρίπου

17/4/2019
Ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Εύβοιας ενημερώνει ότι η γέφυρα του Ευρίπου θα κλείσει ένα χρονικό διάστημα, για τις ανάγκες της ναυσιπλοΐας....
Πρόγραμμα Ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος στην πόλη της Χαλκίδος

Πρόγραμμα Ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος στην πόλη της Χαλκίδος

18/4/2019
Οι Ακολουθίες του Νυμφίου την Κυριακή των Βαΐων, Μεγ. Δευτέρα, Μεγ. Τρίτη και Μεγ. Τετάρτη θα αρχίζουν στις 19:00....
Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

19/4/2019
Ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος για τις πλημμυρισμένες περιοχές σ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας