Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η δημοτική αρχή στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου έχει να διαχειριστεί από κοινού με το Δήμο Καρύστου, αλλά με μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, τον Σύνδεσμο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων Νότιας Εύβοιας.
Δημήτρης Κατσούλης
Δημήτρης Κατσούλης

«Μέχρι πρόσφατα ο Σύνδεσμος δεν είχε νόμιμα συγκροτημένη διοίκηση και ακόμη δεν φαίνεται να ασκεί καμία ουσιαστική λειτουργία. Η ανασυγκρότηση και η θέση σε λειτουργία υπήρξε μία πολύ απλή διοικητική διαδικασία. Δεν ήταν δύσκολη.

Εκεί δεν φαίνεται ότι η δημοτική αρχή ήθελε να τα καταφέρει  και δεν τα κατάφερε. Ίσως γιατί δεν είναι για τα εύκολα……………….

Η δημοτική αρχή δεν αντιλήφθηκε ότι μία πραγματικά δύσκολη υπόθεση  στην οποία όμως είχε συσσωρευτεί πλούσια εμπειρία στην Νότια Εύβοια αλλά και με πολλά πλεονεκτήματα που παρέχει η πολιτική και διοικητική συγκυρία δεν τη διαχειρίζεσαι με επικοινωνιακά ξεπερασμένα μέσα χωρίς πολιτική ευφυΐα. Απέδειξε έτσι ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί τα δύσκολα που απαιτούν ανοικτές διαδικασίες, πολιτικής και κοινωνικής σύγκρουσης, και κυρίως ουσιαστικό και τεκμηριωμένο διάλογο.

Κυριολεκτικά έχασε την μπάλα παίζοντας μόνη μέσα στο γήπεδό της. Στην υπόθεση της διαχείρισης των  απορριμμάτων όποιος είναι για τα δύσκολα κινείται μέσα στην μάχη του διαλόγου και της κοινωνικής έντασης, ακούει, τεκμηριώνει, απαντά, πείθει αλλά και πείθεται, αναγνωρίζει λάθη και αναδεικνύει την κρισιμότητα των επιλογών, θέτει ευθύνες  όταν ο ίδιος έχει αποδεχθεί απολύτως τις δικές του. Συνεγείρει, ενώνει και δεν απομονώνεται».

Δύο μήνες μετά δεν είμαστε απλώς στα ίδια αλλά νομίζω ότι είμαστε σε χειρότερο σημείο. Φαίνεται ότι κάποιοι δεν με διαβάζουν…. Αυτό όμως δεν σημαίνει  ότι εγώ δεν επιμένω να γράφω ότι αυτοί που έτσι και αλλιώς αποδεικνύεται ότι «δεν είναι για τα δύσκολα» διαθέτουν μεταξύ των άλλων και το απίθανο χάρισμα να κάνουν ακόμη και τα εύκολα δύσκολα και δυσθεώρατα.

Αναφέρομαι σε δύο, από τα πολλά ζητήματα, που αποδεικνύουν την αναξιοπιστία και σφραγίζουν την αποτυχία της πολιτικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Νότια Εύβοια και ειδικότερα στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου.

ΠΡΩΤΟ ΖΗΤΗΜΑ: ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑΣ ΩΣ ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΧΩΡΟΥ ΜΕ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ"

Στις 16 Αυγούστου 2012 ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου, μετά την αποτυχία να υλοποιήσει τις αποφάσεις του για Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στα Κριεζά και Σταθμό Μεταφόρτωσης στο Αυλωνάρι ανακοινώνει την εγκατάλειψη του Σταθμού Μεταφόρτωσης, στην ουσία δηλαδή  επιλέγει τη «συγκατοίκησή» του με την Μονάδα, και διαβεβαιώνει ότι σε λίγες ημέρες θα είναι σε θέση να ανακοινώσει νέα κεντροβαρική θέση δημοτικής ιδιοκτησίας.

Έκτοτε η Δημοτική Αρχή κινείται για την εξεύρεση χώρου σε περιοχές που είχαν υποδείξει οι «αποπροσανατολιστικές»  προτάσεις και μάλιστα αναζητώντας χώρους σε ιδιωτικές εκτάσεις, οι οποίες υποτίθεται ότι σύμφωνα με την παραπάνω ανακοίνωση είχαν γίνει «ήδη υπάρχουσες δημοτικές εκτάσεις» και μάλιστα με ξεπερασμένα τα «σημαντικά και ουσιώδη προβλήματα (εμπλοκή δασαρχείου), και «σύντομα θα δημοσιοποιηθούν».

Μέχρι σήμερα, έχοντας ήδη βρεθεί στον τρίτο μήνα από την παραπάνω ανακοίνωση, δηλώνεται ανερυθρίαστα  ότι δεν υπάρχει αυτή την  στιγμή συγκεκριμένη περιοχή Επιδεικνύεται τελευταία μία περιοχή κοντά στις Παραμερίτες όπου δεν υπάρχει δημοτική ιδιοκτησία αλλά μόνο ιδιωτικές.

Πριν από λίγες εβδομάδες αναζητήθηκε επίσης ιδιωτική ιδιοκτησία στην περιοχή παραπλεύρως του Χόνδρου και μάλιστα οι σχετικές διαπραγματεύσεις είχαν προχωρήσει αρκετά. Τελικά διαπίστωσαν ότι η διαπραγμάτευση αφορούσε αγροτεμάχιο δεσμευμένο σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο δεν μπορούσε να παραχωρηθεί!!! 

Τελικά ποιά είναι η συνάφεια μεταξύ αυτών που ανακοινώνονται στις 16 Αυγούστου και αυτών που γίνονται αυτούς τους τρεις μήνες;

Διαβάστε ακόμη: ΟΧΙ λένε οι κάτοικοι στον Αη Γιώργη Κύμης
Δημοφιλή σήμερα

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου 2017

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου 2017

19/03/2017
Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και μαθητική παρέλαση περιλαμβάνει ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 2017 στη Χαλκίδα....
Ενημέρωσαν τους Χαλκιδέους για το σύνδρομο Down

Ενημέρωσαν τους Χαλκιδέους για το σύνδρομο Down

22/03/2017
Ενημερωτική καμπάνια για το Σύνδρομο Down πραγματοποίησε το προσωπικό του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας μαζί με μαθητές του 26ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας...
Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Χαλκιδέων

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Χαλκιδέων

23/03/2017
Συνεχίζοντας το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων δρόμων, το Τμήμα Έργων Αυτεπιστασίας του Δήμου Χαλκιδέων προχώρησε σε το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου στην το...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας