Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Απάντηση σε ανακοίνωση του Δήμου Καρύστου εξέδωσε το ΤΕΕ Ευβοίας και ο Πρόεδρος του κο Μπουραντάς, επισημαίνοντας ότι τα έργα στην Κάρυστο σταμάτησαν λόγω μη χρηματοδότησης και όχι από τις κινητοποιήσεις των μηχανικών.
ΤΕΕ Ευβοίας: τα έργα στην Κάρυστο σταμάτησαν λόγω μη χρηματοδότησης
ΤΕΕ Ευβοίας: τα έργα στην Κάρυστο σταμάτησαν λόγω μη χρηματοδότησης

Σε απάντηση ανακοίνωσης του Δήμου Καρύστου

Είναι σε όλους γνωστό, ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, όλοι οι Μηχανικοί αγωνίζονται για να συνεχίσει να υπάρχει το ΤΕΕ, να διασωθεί το Ασφαλιστικό Ταμείο το ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ, ένα από τα ποιο υγιή ταμεία και άλλα.

Ο αγώνας βρίσκεται στην κορύφωσή του και είναι ανάγκη όλοι, κυρίως οι φορείς της αυτοδιοίκησης α΄ & β΄ βαθμού, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και όχι να προτρέπουν ή και να επιβάλλουν στους συναδέλφους μηχανικούς να προβαίνουν σε ενέργειες που δεν συνάδουν με τον αγώνα που διεξάγουν οι μηχανικοί πανελλαδικά.

Χρησιμοποιούμε τον όρο «επιβάλλουν» γιατί είναι γνωστό, από τα μέσα ενημέρωσης, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει ο Δήμαρχος Καρύστου τους συνεργάτες του, όταν έχουν διαφορετική άποψη ή προσπαθούν να πληροφορηθούν πράγματα, τα οποία ο κ. Δήμαρχος θέλει να αποφύγει.

Να θυμίσουμε στον κ. Δήμαρχο, που τόσο ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη, ότι χωρίς τους μηχανικούς, δεν είναι δυνατό ούτε μελέτες, ούτε έργα να γίνουν.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είναι δύσκολο έως αδύνατο να γίνουν αρκετά πράγματα, κυρίως σε έργα οδοποιίας. Επομένως, εάν η δημοπράτηση ενός έργου οδοποιίας, γινόταν μετά από κάποιες ημέρες δεν θα χανόταν ο κόσμος.

Απλώς ο Δήμαρχος το βρήκε σαν ευκαιρία να αυτοδιαφημιστεί για το έργο του και να μας πείσει ότι έχει πάρει τέτοια φόρα, που δεν μπορεί να κρατηθεί.

Το αποτέλεσμα, της στάσης του κ. Δημάρχου ήταν να αποκλειστούν από την δυνατότητα συμμετοχής στον διαγωνισμό της Τρίτης 23/10/2012 οι Ευβοϊκές εργοληπτικές εταιρείες και να συμμετάσχουν μόνο Αθηναϊκές.

Ενημερώνουμε τους πολίτες της Καρυστίας ότι τα έργα στην περιοχή τους δεν κινδυνεύουν από τις κινητοποιήσεις των Διπλ. Μηχανικών και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, αλλά από την έλλειψη χρηματοδότησης.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας από την ίδρυση του, το 1923, ένα χρόνο μετά την μικρασιατική καταστροφή, συνέβαλε και συμβάλει στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας, ως ο θεσμοθετημένος τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας. Το ΤΕΕ δεν είναι επαγγελματικός φορέας. Η πολιτεία από τότε που ιδρύθηκε του ανέθεσε ένα ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων.

Τα τρία τελευταία χρόνια που η Πατρίδα μας έχει πρόβλημα, με το Κράτος να είναι αποδιοργανωμένο, το ΤΕΕ με τα στελέχη του έβαλε πλάτη. Με τις προτάσεις και τις ενέργειες του, υποστήριξε το Κράτος, με δικούς του πόρους, στα θέματα των αυθαιρέτων, των ελεγκτών δόμησης, του νέου συστήματος έκδοσης οικοδομικών αδειών, των ενεργειακών επιθεωρητών και σε πολλά άλλα τεχνικά θέματα στα οποία η πολιτεία δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Έχει κάνει προτάσεις στην κυβέρνηση για όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων του, με σκοπό την στήριξη της πολιτείας αυτή την δύσκολη περίοδο για την χώρα μας.

Παρά το γεγονός ότι στηρίξαμε και στηρίζουμε την πολιτεία, η Βουλή σήμερα ψηφίζει την κατάργηση του ΤΕΕ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, καταργώντας το 65% των πόρων του, χωρίς να ξέρει με τι θα το αντικαταστήσει.

Ο αγώνας που κάνουμε δεν γίνεται για να βλάψουμε το κράτος και την κοινωνία αλλά για να βοηθήσουμε, με την ανεξάρτητη φωνή μας, και με γνώμονα την διαφάνεια, την εξυπηρέτηση του πολίτη, το δημόσιο συμφέρον και την βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον.

Αγωνιζόμαστε, ώστε η Κυβέρνηση να ακούσει ��αι να μελετήσει τις προτάσεις μας, οι οποίες είναι εντός των στόχων του Μνημονίου, συμβάλουν στην αύξηση των φορολογικών εσόδων, την περιστολή της φοροδιαφυγής, δίνουν αναπτυξιακή προοπτική, χωρίς να εξαθλιώνουν περαιτέρω τους Μηχανικούς και να οδηγούν το ασφαλιστικό μας ταμείο στην χρεοκοπία.

Ο τεχνοκράτης Υπουργός των Οικονομικών, προωθώντας κάποιες απόψεις του ΣΕΒ, θεωρεί ότι έχει όλες τις λύσεις και απαξιεί να συναντήσει τους επιστημονικούς φορείς της χώρας και να ακούσει τις προτάσεις τους.

Με αυτή την αδιάλλακτη στάση που υιοθετείται, πως είναι δυνατόν να βγει η χώρα από αυτό το αδιέξοδο, αν δεν πειστούν όλες οι κοινωνικές ομάδες για το πώς θα πρέπει να πορευτούμε και να βάλουμε όλοι πλάτη.

Εμείς δεν απειλούμε κανέναν απλώς ενημερώνουμε με επιχειρήματα για το δίκαιο του αγώνα μας.


Για τη Δ.Ε. του ΤΕΕ /Π.Τ. ΕΥΒΟΙΑΣ
Ο Πρόεδρος
Γιώργος Μπουραντάς

 
Δημοφιλή σήμερα

Εκπαιδευτικές Δράσεις για την Ελληνική μουσική παράδοση στη Χαλκίδα

Εκπαιδευτικές Δράσεις για την Ελληνική μουσική παράδοση στη Χαλκίδα

18/04/2018
Οι εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος πραγματοποιούνται με τη χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια...
Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Βατώντα

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Βατώντα

21/04/2018
Την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, εορτή του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός στο Βατώντα...
Το TEDx Chalkida διοργανώνει για 2η χρονιά το «No barrier tour»

Το TEDx Chalkida διοργανώνει για 2η χρονιά το «No barrier tour»

23/04/2018
Για δεύτερη συνεχή χρονιά το TEDx Chalkida διοργανώνει, την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 και ώρα 10:00 στο Κολυμβητήριο της Χαλκίδας...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας