Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Έρχεται ένας δύσκολος χειμώνας και αναφερόμαστε κυρίως στα οικονομικά και όχι στα μετεωρολογικά αφού τέτοια πρόβλεψη δεν μπορούμε να κάνουμε. Με την εξίσωση του φόρου του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης ο οικογενειακός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί σημαντικά σε σχέση με πέρυσι.
Λύσεις για Οικονομική Θέρμανση στην Χαλκίδα
Λύσεις για Οικονομική Θέρμανση στην Χαλκίδα

Η έξισωση του φόρου κατά 80% στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτο της κίνησης που ψηφίστηκε πέρυσι και έχει ήδη εφαρμοστεί από τις 15 Οκτωβρίου που ξεκίνησε η διάθεση του στους καταναλωτές, αναμένεται να κανει το φετινό χειμώνα ακόμη πιο ψυχρό.

Το eviaportal σας προτείνει εναλλακτικούς και οικονομικότερους τρόπους θέρμανσης, παρουσιάζοντας με λεπτομέρειες το κόστος, τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματά τους.

Θέρμανση χωρίς Πετρέλαιο

Μετατρέψτε το τζάκι σας σε ενεργειακό για οικονομική θέρμανση. Τα ενεργειακά τζάκια ανάλογα με την κατασκευή τους και τα υλικά τους έχουν απόδοση που κυμαίνεται από 72 – 85 % της θερμικής αξίας του ξύλου. Επιπλέον καίνε λιγότερα ξύλα αφού μπορούμε να ελέγχουμε την ροή του αέρα, είναι ποιο ασφαλή (δεν υπάρχει απευθείας πρόσβαση στης φωτιά) και δεν «καπνίζουν» το σπίτι. Η εταιρεία Μπονάτσος έχει όλες τις λύσεις, ενεργειακά τζάκια και σόμπες στις καλύτερες τιμές.

«Απαλλαγείτε από το πετρέλαιο με έξυπνες κινήσεις και επιλέξτε συμφέρουσες λύσεις θέρμανσης»

Το πρόβλημα που δημιουργεί το πετρέλαιο όσον αφορά τις αυξημένες δαπάνες και την μόλυνση στο περιβάλλοντα χώρο κατοικίας αλλά και γενικότερα στον πλανήτη, ανάγκασε τους χρήστες και κατασκευαστές να στραφούν σε άλλες μορφές θέρμανσης.

Όπως είναι οι θερμοπομποί NOBØ που φέρνει στην Χαλκίδα, σε αποκλειστικότητα η εταιρεία ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΗ. Με τους ηλεκτρονικούς Νορβηγικούς θερμοπομπούς NOBØ, της μεγαλύτερης Σκανδιναβικής Βιομηχανίας ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων γίνεται εξοικονόμηση ενέργειας εώς και 40%.

Αντλίες Θερμότητας: Τα παραδοσιακά συστήμτα και οι λέβητες κεντρικής θέρμανσης έχουν υψηλό κόστος λειτουργίας και επιβαρύνουν ιδιαίτερα το περιβάλλον καθώς λειτουργούν με ορυκτά καύσιμα. Κανείς βέβαια δεν επιθυμεί να σπαταλά τα χρήματα του σε ασύμφορες επιλογές όταν υπάρχει εναλλακτική επιλογή. Όλα ξεκινούν από τον ήλιο.

Ο ήλιος θερμαίνει την ατμόσφαιρά μας και το στερεό φλοιό της γης. Μέσα σε ένα χρόνο, η ενέργεια που φτάνει στη γη από τον ήλιο είναι 50 φορές μεγαλύτερη από την ετήσια κατανάλωση ενέργειας στον πλανήτη μας. Έτσι ο ήλιος αποτελεί μία τεράστια, ανεξάντλητη πηγή ενέργειας. Τις ηλιόλουστες ημέρες μπορείτε να αισθανθείτε τη θερμική ενέργεια του ήλιου στο σώμα σας ακόμα και τις κρύες ημέρες του χειμώνα.

Εάν αναζητάτε λοιπον, λύσεις για κύρια ή συμπληρωματική θέρμανση της κατοικίας σας ή του εξοχικού σας, λύσεις που θα σας εξοικονομούν ενέργεια και συνεπώς χρήματα, λύσεις που σας απαλλάσουν από το πετρέλαιο μπορείτε να επιλέξετε ηλιακή θέρμανση με εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών, από την εταιρεία Diana.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι ηλιακοί συλλέκτες συλλέγουν την ενέργεια του ήλιου και με τη βοήθεια του διαλύματος νερού – γλυκόλης που κυκλοφορεί στο εσωτερικό τους τη μεταφέρουν και την αποθηκεύουν με προτεραιότητα τη δεξαμενή ΖΝΧ για να καλυφθούν οι ανάγκες σε ζεστό νερό χρήσης και  στη συνέχεια στη δεξαμενή θέρμανσης.

Διαβάστε ακόμη: Μετατρέψτε το τζάκι σας σε ενεργειακό για οικονομική θέρμανση

Εναλλακτικές μορφές ενέργειας - Αντλίες Θερμότητας Daikin Altherma

Εναλλακτικές μορφές ενέργειας - Θερμοπομποί Νορβηγίας NOBO

Εναλλακτικές μορφές ενέργειας - Ηλιακή Ενέργεια

Εξοικονόμηση Ενέργειας με Λέβητα Ξύλου Viadrus

Εναλλακτικές μορφές ενέργειας: Ηλεκτρικοί Λέβητες EKCO στην Χαλκίδα

Διαβάστε ακόμη: Το επίδομα θέρμανσης στην Εύβοια

Πώς θα πάρετε το επίδομα θέρμανσης

Καυσόξυλα (πεύκο, έλατο, ελιά, οξιά, δρύς, πορτοκαλιές, δαδί) και Κάρβουνα (άγρια ξύλα) στη Χαλκίδα

Καθαρισμός Καυστήρα και Ηλιακού Θερμοσίφωνα στη Χαλκίδα
Δημοφιλή σήμερα

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

10/12/2018
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, συνεπής στη δέσμευσή του να θέτει ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την Υγεία & Ασφάλεια, προχώρησε σε ...
Εντάχθηκε το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκ. ευρώ

Εντάχθηκε το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκ. ευρώ

10/12/2018
Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθη Γιαννακίδη, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 15 ...
Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά στη Χαλκίδα

Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά στη Χαλκίδα

10/12/2018
Ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας σε συνεργασία με την ομάδα φιλαναγνωσίας διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας